PhDr. Jana Marešová. zaměřen na přístup k zaměstnancům a podporu okolní komunity ovlivňuje tak životní úroveň, zdraví, bezpečnost, vzdělávání, kulturní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Evropský sociální fond v ČR
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Komunitní a otevřená škola
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
Vstřícný zaměstnavatel Kritéria soutěže. 1. Organizace práce Vstřícnost a reálné možnosti využívání flexibilních forem práce Další úpravy pracovního režimu.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Lenka Herčíková,
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Dobrovolnické programy
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

PhDr. Jana Marešová

zaměřen na přístup k zaměstnancům a podporu okolní komunity ovlivňuje tak životní úroveň, zdraví, bezpečnost, vzdělávání, kulturní rozvoj občanů (a další)

všechny osoby, organizace či instituce, které:  mají vliv na chod podniku  jsou jeho fungováním ovlivněni

V nejširším pojetí zahrnuje: zákazníky akcionáře zaměstnance obchodní partnery, dodavatele zástupce státní správy a samosprávy zájmové skupiny média odbory mezinárodní organizace

CSR TÉMATACSR AKTIVITYPŘÍKLADY Zapojení zaměstnanců a komunikace Zjišťování zpětné vazby ▪ průzkum spokojenosti ▪ evidence a řešení stížnosti Zapojení do rozhodování ▪ sběr návrhů na zlepšení výkonnosti firmy ▪ vliv zaměstnanců na zaměření CSR aktivit Interní komunikace ▪ využití prostředků interní komunikace ▪ informování uchazečů o práci o CSR Ohodnocení za práci Finanční ohodnocení ▪ odpovídající platové ohodnocení Nefinanční benefity ▪ sportovní a relaxační vyžití ▪ kulturní vyžití ▪ společenské akce pro zaměstnance ▪ navýšení dovolené a volna ▪ osobní komfort (notebook, auto, mobil) ▪ evidence a řešení stížnosti Vzdělávání a rozvoj Vzdělávání zaměstnanců ▪ školení, kurzy, mentoring Profesionální rozvoj ▪ plány kariérního rozvoje Zdraví a bezpečnost Firemní politika ▪ pravidla, opatření, školení Zdravotní služby ▪ příspěvek na nadstandardní zdravotní péči ▪ očkování

CSR TÉMATACSR AKTIVITYPŘÍKLADY vyváženost pracovního a osobního života flexibilní formy práce ▪ pružná pracovní doba ▪ práce z domova ▪ zkrácená pracovní doba ▪ práce na směny ▪ sdílení pracovního místa péče o děti, seniory či nemocné osoby ▪ příspěvek na hlídání ▪ psychologická podpora zaměstnanci na rodičovské dovolené ▪ kontakt během rodičovské dovolené ▪ podpora při návratu do zaměstnání Outplacementpodpora propouštěných zaměstnanců ▪ finanční forma podpory ▪ pomoc při hledání práce ▪ rekvalifikace a školení rovné příležitosti opatření proti diskriminaci ▪ bránění diskriminaci na pracovišti i při náboru nových zaměstnanců rozmanitost na pracovišti ▪ podpora rozmanitosti na pracovišti (ženy, etnické minority, handicapovaní a starší) podpora místní komunity firemní dobrovolnictví ▪ zaměstnanci vykonávají dobrovolnou práci v pracovní době (manuální práci či předávání odborných znalostí) Matchingový fond ▪ firma navýší prostředky získané mezi zaměstnanci benefiční akce ▪ benefiční plesy, aukce, tomboly

podíl firemního partnera = vše, co umožní/podpoří realizaci aktivity (finance, materiál, umožnění kopírování/tisku dokumentů, uvolnění zaměstnanců, poskytnutí vlastních prostor pro např. letáky atd.) Nelze publikovat osobní údaje (i fotografie, video) bez souhlasu dotyčné osoby (jejího zástupce) zvažte všechny přínosy a dopady Vaší plánované CSR aktivity uvažujte o možných způsobech informování o výsledku svou aktivitou nedělejte běžnou práci někoho jiného (personální oddělení, odbory, vzdělávací oddělení nebo agentura atd.)

Charitativní koncert olomouckých trubačů Ženy sobě – sbírka hraček a oblečení pro Fond ohrožených dětí Soutěžní dopoledne pro děti z mateřské školy Pochod proti kouření „Dětský den“ pro děti ze školy pro sluchově postižené Sportovní aktivity pro studenty Výtvarné setkání s klienty domova seniorů Senzibilizace společnosti na problémy a obtíže lidí v důchodovém věku Čisté ruce

Čteme handicapovaným Najdi dětský domov, který můžeš rozmlsat Pokojíček – sbírka na vybavení pokojů dětského domova Zápis do registru dárců kostní dřeně Sportovní odpoledne pro etnickou skupinu Využijme energii naplno (proti obezitě a nezdravému životnímu stylu) Metoda dobrého startu (podpora kursu pro děti s poruchami učení) Běh do 18. patra

Dětský den pro děti ze školy pro sluchově postižené umožnit sluchově postiženým dětem a mládeži poznání vybraných olomouckých věží (památek) formou odpolední vycházky výběr vhodných olomouckých památek zajištění adekvátního seznámení s historií (výklad vhodný k věku a postižení dětí), doprovod a průvodce dětí během celé akce) na závěr kvíz pro děti náklady: neuvedeny (čas pro komunikaci a zajištění programu, drobné ceny za kvíz)

Ženy sobě sbírka hraček a ošacení pro Fond ohrožených dětí kvalitativní a kvantitativní určení sběr na konkrétním místě (Duhová čajovna) a prostřednictvím dalších osob sociální, ekonomický přínos nejen pro FOD, ale rovněž pro účastníky pokračování akce v dalším roce

Výtvarné odpoledne s klienty domova seniorů narušit stereotyp pobytu společnou výtvarnou činností seznámení s posláním zařízení, životem klientů při přípravě načasování na předvelikonoční období – aktivita vztažena k němu, ale v průběhu dohodnuto i další setkání „u kávy“ náklady: výtvarné potřeby a pomůcky; občerstvení na setkání „u kávy“; foto a video dokumentace navázání kontaktů, pokračování v obdobných akcích

Sportovní aktivity pro studenty a veřejnost seznámení s netradičními sportovními aktivitami Slackline (provazochodectví); powerball (gyroskopický „balónek“) forma: ukázka, výklad, vlastní aktivní vyzkoušení (s podporou) účastníkem náklady - neuvedeny (zveřejnění, zajištění akce, pomůcek, informačních materiálů…)

Jarní den dětem zaktivizovat veřejnost k pomoci revitalizace venkovního hřiště a zpříjemnění prostředí zahrady Domu dětí a mládeže revitalizace pískoviště, renovace průlezek a hracích prvků, obnovení skákacího panáka na asfaltovém prostoru náklady – písek, doprava, barvy, brusný materiál a brusky, barvy na beton…)

Senzibilizace společnosti na problémy a obtíže lidí v důchodovém věku upozornit na problémy a obtíže lidí v důchodovém věku vytvořit informační letáky, rozdat veřejnosti ve vytipované lokalitě; informační brožury k dispozici ve vhodném prostoru (informační centrum města) náklady = tisk, cestovné, (čas)

PhDr. Jana Marešová Kabinet profesní přípravy MVŠO Jeremenkova Olomouc tel: konzultační hodiny: středa hod čtvrtek hod