MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO 24.11.2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Dotační příležitosti.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Program rozvoje venkova Opatření IV.1.1 Místní akční skupina Hanušovice
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Přehled podpořených projektů října 2009.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
FICHE Objasnění dokumentu MAS ZNOJEMSKÉ VINAŘSTVÍ, o.s.
Program rozvoje venkova ČR , III. OSA. Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR Projektová opatření Zaregistrováno žádostí.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Školení k 6. výzvě na realizaci.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
HODNOCENÍ MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO 2011
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Středočeský kraj.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
LEADER A MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO
Místní akční skupiny Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava,
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
MAS Lípa pro venkov z.s.. Složení členské základny v roce zástupců obcí 17 zemědělců 6 podnikatelských subjektů 4 podnikatelé v lesnictví 29 nestátních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Místní akční skupina MAS Brána Brněnska, o.s.. Spolupráce veřejného sektoru, neziskového a podnikatelského za účelem partnerství a spolupráce v oblasti.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Osa IV - Leader. Metoda Leader  Místní akční skupina (MAS) – partnerství soukromého sektoru (min. 50% zástupců) veřejného sektoru (max. 50% zástupců)
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Kovářov Kovářov.  Vznik za účelem posílení rozvoje venkova ve Středním Povltaví  Severovýchodní okraj jižních Čech (území SOM)
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Region spokojeného života pro všechny
Jana Vavryčuková manažerka
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

SPL „ Návrat ke kořenům lidové kultury, služeb a řemesel“  MAS je občanským sdružením, které bylo založeno dne  Sídlo máme v Uherském Ostrohu v budově Přízámčí  V roce 2006 jsme se zapojili do programu Leader + v rámci osvojování dovedností  V roce 2008 jsme se zapojili do programu Leader  Implementujeme SPL pomocí 7 dotačních opatření ( Fichí)

Fiche 1 - Podpora cestovního ruchu - Ubytování a sport Fiche 2 - Zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obcí Fiche 3 - Občanské vybavení pro děti a mládež Fiche 4 - Ochrana a rozvoj kulturního dědictví Fiche 5 - Podpora drobných výrobců místních produktů Fiche 6 - Podpora zemědělských podnikatelů Fiche 7 - Podpora drobných podnikatelů Dotační opatření MAS Horňácko a Ostrožsko

Území působnosti 16 obcí Ostrožka a Horňácka, rozloha 264,79 Km2, obyvatel

Statutární orgány MAS Horňácko a Ostrožsko  Valná hromada MAS – je nejvyšším orgánem MAS a tvoří ji 28 členů: 8 členů je z podnikatelského sektoru, 12 členů je z neziskového sektoru, 8 zástupců z veřejného sektoru  Programový výbor MAS – je výkonným orgánem MAS a je složen ze 6 členů : 2 zástupce z veřejného sektoru, 2 zástupci - podnikatelé, 2 zástupci z neziskového sektoru Podílí se na přípravě a realizaci SPL Hodnotí kritéria přijatelnosti projektů  Výběrová komise MAS – je rozhodujícím orgánem, schvaluje výběr projektů. Tvoří jej 6 členů: 2 zástupci z veřejného sektoru, 2 zástupci – podnikatelé, 2 zástupci z neziskového sektoru Hodnotí a vybírá projekty Provádí další činnosti  Statutární zástupci MAS Mgr. Vlastimil Vaněk – předseda MAS ( NNO) Ing. Jiří Prášek – místopředseda MAS ( P)

Zaměstnanci MAS Horňácko a Ostrožsko  Jana Bujáková – manažer MAS Je oprávněna jednat za sdružení v rozsahu vymezeném plnou mocí, koordinuje aktivity směrem k prohloubení spolupráce v regionu, připravuje a řídí rozpočet hospodaření, řídí realizaci SPL Leader a projektů MAS  Ing. Barbora Galliová– projektová manažerka MAS Zpracovává administraci projektů předkládaných na MAS, podílí se řízení realizace SPL Leader a projektů MAS  Iva Čechová – účetní MAS Vedení účetnictví v souladu s legislativou a dotačními pravidly  Mgr. Vlastimil Vaněk – regionální manažer projektu Školy pro venkov  Koordinace činností v rámci realizace projektu na vzdělávací aktivity

Plnění finančního SPL Fiche Celkem 1. Ubytování Dopravní inf., zeleň Občanské vybavení Kulturní dědictví Producenti Zemědělci Podnikatelé Projekty MAS Režie MAS Celkem

Počet vybraných projektů v rámci realizace SPL Fiche Celkem 1. Ubytování Dopravní infr Občanské vybavení Kulturní dědictví Producenti Zemědělci Podnikatelé Projekty MAS Projekty MAS v Kč Průměrná výše dotace

Folklórní fond MAS Horňácko a Ostrožsko  V roce 2008 MAS založila folklórní fond na podporu kulturních aktivit Ostrožska a Horňácka a na záchranu lidového tance verbuňk  Existence fondu je založena na principu dobrovolných příspěvků a finančních darů od různých subjektů.  V regionu Horňácka a Ostrožska se objevily nové akce, Boršická svajba, Humor – koření života, Drapte, drapte, drapulenky aj.

MAS Horňácko a Ostrožsko Zámecká 24, IČO: Tel , :

Děkuji za pozornost Jana Bujáková