Brusel ROP Jihozápad 2012 9. 10. 2012 ROP Jihozápad aktuálně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Ostrava
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc, , Zlín FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Harmonogram výzev.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel
Projekty Olomouckého kraje a jeho příspěvkových organizací
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo. Zprávy Zpráva o realizaci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace PO1 – 15 projektů za 28,7 mld.
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Moravský Beroun
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Středočeský kraj Česká republika
Zábavná matematika.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
ESF v ČR realizace Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Statutární město Ostrava
Návrh rozpočtu vlastního hlavního města Prahy na rok 2010 Praha
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
SLAVKOV U BRNA. SLAVKOV U BRNA Prosím seznamte se – Slavkov u Brna Počet obyvatel: Rozloha: ha ORP: obcí První.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Výroční konference ROP Jihozápad „Řízení, kontrola a audit prostředků z EU“ Výroční konference ROP Jihozápad 2011 Ing. Klára Böhmová.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ROP Jihozápad v územním členění Přednášející: Karel Hron.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Výroční konference prosince 2015 Přednášející: Ivo Grüner, Ing. Jaromír Slíva.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Evropský sociální fond
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Transkript prezentace:

Brusel ROP Jihozápad ROP Jihozápad aktuálně

Obsah Realizace ROP Jihozápad Přínos pro region z ROP Jihozápad Výzvy ROP Jihozápad 2012 Publicita ROP Jihozápad Budoucnost – jak to vidí ROP Jihozápad

Realizace ROP Jihozápad Za 2007 – 2012 přijato celkem 2 601projektových žádostí Podepsáno 632 smluv o podmínkách poskytnutí dotace = 82 % celkové alokace ROP Jihozápad Finančně ukončeno 412 projektů = proplaceno 46 % celkové alokace ROP Jihozápad Certifikováno cca 40 % evropských prostředků programu Dle MSC k , CZK Stav k 09/2012 předložené projekty (v %) schválené projekty (v %) Jihočeský kraj67%59% Plzeňský kraj33%41% Srovnání krajů v počtu projektů

Přínos pro region v rámci PO1 Prioritní osa 1 – Dostupnost center Zasmluvněno 79 % alokace Proplaceno 46 % alokace 98,32 km rekonstruovaných komunikací 20,7 km nových silnic 11 nových kolejových vozidel hromadné dopravy Zdroj: MSC ke dni

Přínos pro region v roce 2012 PO1 II/117 Průtah Blovicemi, Husova ulice Správa a údržba silnic Plzeňského kraje Dotace ,88 Kč Náklady celkem Kč Realizace 05/2011 – 03/2012 Nákup 14 trolejbusů Dopravní podnik města České Budějovice, a.s. Dotace Kč Náklady celkem Kč Realizace 05/ /2012

Přínos pro region v rámci PO2 Prioritní osa 2 - Stabilizace a rozvoj měst a obcí Zasmluvněno 86 % alokace Proplaceno 60 % alokace 24 projektů pro zlepšení zdravotní péče 16 zařízení sociální péče 58 projektů na zlepšení péče a výuky v MŠ, ZŠ a VoŠ Zdroj: MSC ke dni

Přínos pro region v roce 2012 PO2 Stavební úpravy městského parku a jižních teras v Českém Krumlově - 1. etapa Město Český Krumlov Dotace ,21 Kč Náklady celkem Kč Realizace 11/2008 – 12/2011 Multifunkční zařízení Veřechov - pro kulturu, sport a vzdělávání Město Horažďovice Dotace ,69 Kč Náklady celkem Kč Realizace 05/2011 – 12/2011

Přínos pro region v rámci PO3 Prioritní osa 3 - Rozvoj cestovního ruchu Zasmluvněno 85 % alokace Proplaceno 48 % alokace 832 lůžek hotelů 29,67 km cyklostezek a cyklotras 42 rekonstruovaných sportovně rekreačních zařízení 36 rekonstruovaných památkových objektů Zdroj: MSC ke dni

Přínos pro region v roce 2012 PO3 Klatovské katakomby 2010 NNO Klatovské katakomby Dotace ,19 Kč Náklady celkem Kč Realizace 02/2011 – 12/2011 Revitalizace vodáckého areálu Lídy Polesné Sportovní klub SLALOM Dotace ,70 Kč Náklady Kč Realizace 03/2010 – 06/2012

Výzvy ROP Jihozápad

Publicita ROP Jihozápad KOMPAS – hledá se nejlepší projekt ROP Jihozápad Tipy na výlet s ROP Jihozápad v MF Dnes a Konference, semináře, bulletiny,

Jak to vidí ROP Jihozápad Regionální struktura čerpání Zapojení municipalit a regionálních struktur Jasné kompetence a odpovědnosti zapojených orgánů Intenzivnější komunikace s EK Snížení administrativní zátěže na straně příjemců i řídících orgánů – užší pravidla, integrovaný přístup Využívání návratné formy pomoci Soustředit veškeré síly na úspěšnou realizaci smysluplného projektu, nikoli na líbivou žádost nesmyslného projektu

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Jeronýmova 1750/ České Budějovice Děkuji za pozornost