Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Důchodová reforma (úvod do problematiky) Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Aktivní politika zaměstnanosti
Míra nezaměstnanosti mírně klesla
Legislativní změny v oblasti zaměstnávání OZP
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Dávky sociální péče pro občany těžce zdravotně postižené
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Aktivní politika zaměstnanosti aneb podpora zaměstnanosti
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ASITENTŮ V PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍCH V PRAZE
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 2. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Sociální zabezpečení a důchodová politika
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Studijní obor: Sociální činnost
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Podpora v nezaměstnanosti
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Projekty realizované Úřadem práce ČR, Krajskou pobočkou v Olomouci
Organizace sociální správy
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. března 2014.
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Hmotná nouze 29. června 2010 Bc. Ivana Šťastná vedoucí OSV
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Státní politika zaměstnanosti
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Aktivní politika zaměstnanosti Cíle aktivní politiky zaměstnanosti Prosazování rovnováhy mezi nabídkou a poptávkou na pracovním trhu, zejména.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Služby, projekty a práce s nezaměstnanými Aktivní politika zaměstnanosti v ČR.
Aktivní politika zaměstnanosti
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Kontaktní pracoviště (KoP) Strakonice.  ČR uchazečů o zaměstnání (5,4 % - podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu let)  Jihočeský kraj 18.
Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště v Mostě.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Veřejná služba 2017.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Stav zaměstnanosti na Mostecku za rok 2016
Aktivní politika zaměstnanosti
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Mgr. Jan Karmazín, MPA – ředitel odboru trhu práce
Transkript prezentace:

Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště v Mostě

Aktivní politika zaměstnanosti Na základě Směrnice generálního ředitele Úřadu práce ČR č. 1/2015 jsou v letošním roce dohody o poskytnutí příspěvku na nástroje VPP a SÚPM vyhrazené uzavírány především z prostředků OP LZZ „VS pro růst! – PP“ a to do doby realizace projektu tj. do 31.10.2015. Dohody mohou být prodlouženy dodatkem s tím, že od 1.11.2015 budou dále financovány z prostředků OP Z.

Kategorie přiznání příspěvku Podporované kategorie dle kritérií a § 33 ZoZ Fyzické osoby vedené nepřetržitě v evidenci uchazečů o zaměstnání déle než 5 měsíců Fyzické osoby starší 50 let věku (v loňském roce FO starší 55 let věku) Fyzické osoby do 30 let věku (v loňském roce FO do 25 let věku) Fyzické osoby, absolventi škol bez praxe Fyzické osoby se zdravotním postižením Fyzické osoby pečující o dítě do 10 let věku Fyzické osoby, které potřebují zvláštní pomoc Osoba, která potřebuje zvláštní pomoc Jedná se o osoby společensky nepřizpůsobivé, ze socioekonomicky znevýhodněného prostředí, osoby dotčené současnou hospodářskou recesí

Veřejně prospěšné práce VPP - pracovní příležitosti zřizované zaměstnavatelem zejména na údržbu a úklid veřejných prostranství, budov, komunikací nebo obdobné činnosti na dobu nejdéle 24 po sobě jdoucích měsíců (do loňského roku 12 po sobě jdoucích měsíc). Na tato pracovní místa mohou být umístěni uchazeči i opakovaně. Příspěvek je poskytován měsíčně ve výši: - 13 000 Kč (11 000 Kč v roce 2014) na pracovní místo - 15 000 Kč na pracovní pozici předák (13 000 Kč v roce 2014) při vytvoření minimálně 10 pracovních míst. U obcí nad 1500 obyvatel při vytvoření minimálně 6 pracovních míst. Příspěvek na úhradu mzdových nákladů včetně pojistného na sociální zabezpečení, na všeobecné zdravotní pojištění a státní politiku zaměstnanosti.

Společensky účelná pracovní místa VYHRAZENÁ Pracovní místa, které zaměstnavatel vyhradí pro konkrétní uchazeče o zaměstnání. Úřad práce, na základě zaměstnavatelem doloženého vyúčtování, měsíčně přispívá na úhradu mzdových nákladů včetně pojistného na sociální zabezpečení, na všeobecné zdravotní pojištění a státní politiku zaměstnanosti. V letošním roce se poskytuje příspěvek ve výši maximálně 13 000 Kč měsíčně do 31.10.2015 při PP na dobu určitou 15 000 Kč měsíčně do 31.10.2015 při PP na dobu neurčitou (v r. 2014 byl poskytován příspěvek ve výši 10 000 Kč/měs.)

Společensky účelná pracovní místa PŘÍSPĚVEK NA ZŘÍZENÍ Pracovní místa, která zřizuje zaměstnavatel pro uchazeče o zaměstnání. Jednorázový finanční příspěvek ve výši maximálně 80 000 Kč na zřízení jednoho pracovního místa, které použije zaměstnavatel na úhradu nákladů spojených se zřízením pracovního místa (stroje, zařízení a vybavení provozovny). Zaměstnavatel dle letošních kritérií musí splnit podmínku obsazenosti pracovního místa v délce 12 měsíců (v loňském roce 18 měsíců).

Společensky účelná pracovní místa zřízená pro uchazeče o zaměstnání za účelem výkonu SVČ Pracovní místo, které pro sebe zřizuje uchazeče o zaměstnání vedený v evidenci uchazečů o zaměstnání. Jednorázový finanční příspěvek ve výši maximálně 80 000 Kč na zřízení tohoto pracovního místa. Příspěvek použije uchazeč o zaměstnání na úhradu nákladů spojených se zřízením pracovního místa (stroje, zařízení a vybavení provozovny). Příjemce příspěvku dle letošních kritérií musí splnit podmínku obsazenosti pracovního místa v délce 12 měsíců (v loňském roce 18 měsíců).

Chráněné pracovní místo PŘÍSPĚVEK NA ZŘÍZENÍ Příspěvek na zřízení chráněného pracovního místa může být poskytnut zaměstnavateli, který vytvoří pracovní místo pro osobu se zdravotním postižením. Jedná se o jednorázový finanční příspěvek, který zaměstnavatel musí použít na úhradu nákladů spojených se zřízením tohoto pracovního místa (stroje, zařízení, vybavení). Délka obsazenosti vytvořeného CHPM činí 36 měsíců. Příspěvek na zřízení Výše příspěvku v Kč (max.) 1 pracovního místa - OZP 125 000 (100 000 v r. 2014) 1 pracovního místa – TZP 125 000

Přehled vytvořeních pracovních míst a umístěných uchazečů k 31.12. Aktivní politika zaměstnanosti KoP Most Počet vytvořených míst umístěných uchazečů 2013 2014 VPP 317 376 330 379 SÚPM vyhrazené 230 488 SÚPM zřízené - SVČ 22 CHPM 42 32 47 64

Počet vytvořených pracovních míst – KoP Most

Čerpání finančních prostředků KoP Most Aktivní politika zaměstnanosti Čerpání k 31.12. v Kč 2013 2014 VPP 26 145 694 36 987 187 SÚPM vyhrazené 10 403 298 21 254 955 SÚPM zřízené – SVČ 1 323 980 1 623 600 CHPM 3 567 543 2 366 000

Čerpání finančních prostředků KoP Most v tis. Kč

Rozpočet aktivní politiky zaměstnanosti – KoP Most Aktivní politika zaměstnanosti Výše přiděleného rozpočtu v Kč 2013 2014 2015 Národní prostředky 22 000 000 40 432 833 43 426 667 OP LZZ „VSPR!– PP“ 23 900 000 39 323 000 57 790 692 čerpání do 31.10.2015

Rozpočet aktivní politiky zaměstnanosti KoP Most v tis. Kč

Aktivní politika zaměstnanosti Děkujeme za pozornost