MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace SPL Lípa pro venkov z.s. Zbraslavice 17.2.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. listopad 2013 – červen stručné shrnutí období Lada Nevečeřalová
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
MAS Lípa pro venkov z.s.. Složení členské základny v roce zástupců obcí 17 zemědělců 6 podnikatelských subjektů 4 podnikatelé v lesnictví 29 nestátních.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Region spokojeného života pro všechny
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Výsledky projednávání
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace SPL Lípa pro venkov z.s. Zbraslavice

Stručné seznámení se SPL a stanovenými indikátory fiche rozložení výzev a stanovení alokace finanční plán monitorovací indikátory

Předpokládaná vyhlášení výzev a výše alokace v jednotlivých opatřeních (v tis. Kč) Opatření Celková alokace Celkem absolutně ,5% ,5% ,5% ,0% ,5% ,5% ,5% ,5% Režie MAS10,5% Celkem dotace100,0% Celkem Projekty100,0%

Úprava v průběhu realizace Opatření Celková alokace Celkem absolutně ,5% % ,5% ,0% % % ,5% % ,5% Režie MAS15% Celkem dotace 100,0% Celkem Projekty100,0%

Plnění finančního plánu 2010/2012/2014

Kritéria pro monitoring a hodnocení MAS Počet podaných projektů Počet podpořených projektů Počet projektů schválených SZIF Realizované projekty (předané k vyúčtování na SZIF) Z toho: počet rekonstruovaných areálů či staveb občanské vyb. počet rekonstruovaných zemědělských areálů či staveb počet rekonst. památek a objektů pro cestovní ruch počet kulturních a sportovních akcí pořízené stroje a technologie

Monitorovací indikátor Plánovaná hodnota dle původního SPL Stav plnění k Stav plnění k % dosažení cílové hodnoty Podané projekty % Realizované projekty % Počet rekonstruovaných areálů a staveb občanské vybavenosti % Počet rekonstr. zemědělských areálů či provozů % Počet rekonstr. památek a objektů pro cestovní ruch % Počet kulturních a sportovních akcí % Pořízené stroje a technologie %

Povinné hodnotící otázky Do jaké míry napomohla podpora k dalším pracovním příležitostem ve vašem regionu? Do jaké míry napomohla podpora k zavádění víceodvětvových přístupů ve vašem regionu? Do jaké míry napomohla podpora k zavádění inovačních přístupů ve vašem regionu? Napomohla podpora k většímu zapojení mladých lidí do dění v regionu? Napomohla podpora k většímu zapojení žen do dění v regionu?

Nepovinné hodnotící otázky Došlo díky podpoře k posílení sociální stability a ke zvýšení kvality služeb poskytovaných na venkově v oblasti školství, zdravotnictví a sociální péče? Zlepšil se díky poskytnuté podpoře stav a počet kulturních a sportovních zařízení a došlo ke zvýšení kvality zázemí pro veřejnou správu a aktivity místních sdružení a organizací? Došlo díky podpoře ke zhodnocení kulturního dědictví venkova a k obnově kulturních prvků venkovské krajiny? Zlepšila se díky poskytnuté podpoře ekonomická výkonnost a konkurenceschopnost zemědělských podniků? Zlepšila se díky poskytnuté podpoře lesnická infrastruktura a zkvalitnilo se technické vybavení pro tržní zhodnocení produktu v lesním hospodářství? Zlepšila se rekreační infrastrukturu v oblasti malokapacitních ubytovacích zařízení, stravovacích služeb a doprovodného vybavení? Došlo díky poskytnuté podpoře ke vzniku nových či rozvoji existujících živností v oblasti výroby a zpracování?

Děkuji za pozornost. Mgr. Radek Tvrdík