Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Pracovní skupina „Senioři“ členové PhDr. Miluše KmoščákováSociální služby Prostějov, p.o. Mgr. Vladimíra ZhorováDomov důchodců Prostějov, p.o. Bc. Michal.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Farní charita Prachatice
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
DOMOV SOCIÁLNÍ PÉČE SKALICE, p.o.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Organizace sociální správy
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Věznice Heřmanice Souvislá praxe
Veronika Mikešová Sociální práce se zdrav. profilem 1.ročník
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Dětské centrum Brno příspěvková organizace Hlinky 132/136 Brno Voroněžská 5 Brno
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Domácí péče Home care.
Praxe ve Věznici Karviná
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Liberec – Františkov, příspěvková organizace Domažlická 880/ Liberec 3 zřizovatelem je Liberecký kraj.
Denní stacionáře.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Pečovatelská služba.
Domov pro osoby se zdravotním postižením ZBOROVICE
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Domov pro seniory U Pramene Louny Organizační schéma
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Financování sociálních služeb
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem Souvislá praxe Kamila Hodulíková Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem Ročník: první

Domov důchodců v Tovačově Adresa DD: Domov důchodců Tovačov, příspěvková organizace Nádražní 94 751 01 Tovačov Ředitelka DD :Ing. Jaroslava Špalková

Exteriér DD Tovačov Altánek Vstupní průčelí Nádvoří Zahradní park

Interiér DD Tovačov Hudební salonek Ustavní kaple Tělocvična a posilovna Jídelna Jednotlivé pokoje v I.,II., a III. patře Kantýny Prostory haly kavárna a knihovna

Stručná historie domova důchodců od roku 1950 Od roku 1950 do roku 1955 se ústav nazýval "Domov odpočinku Charity". Pak následovalo opět nové pojmenování " Zaopatřovací ústav Charity" . Od roku 1959 to byl " Domov důchodců České katolické Charity Tovačov". Dne 13. prosince 1961 převzal zařízení stát s názvem "Domov důchodců". Sestry Františkánky byly vyměněny za sestry Vykupitelky ze Slovenska a v roce 1975 nahrazeny za civilní zdravotní personál.

Organizačně byl Domov důchodců řízen Okresním ústavem sociálních služeb v Přerově. Dne 1. července 1991 se stal rozpočtovou organizací pod názvem "Domov důchodců Tovačov s pobočkou v Kojetíně" a v roce 1995 pak samostatnou příspěvkovou organizaci, jejímž zřizovatelem je Okresní úřad Přerov a od 1.1. 2003 Olomoucký kraj. Po rekonstrukci, která byla provedena v letech 1996 až 1998 nabízí domov komplexní péči pro 163 seniorů s celoročním pobytem.

Zřizovatel DD Tovačov Zařízení je příspěvkovou organizací s regionální působností, zřízenou Olomouckým krajem . Poskytuje celoroční pobyt a komplexní péči starým a zdravotně postiženým občanům. V případě naléhavosti může poskytnout i sociální služby na dobu určitou. Ubytování je poskytováno v jedno až dvojlůžkových pokojích, vybavených sociálním zařízením a sprchou.

Personální struktura zařízení: Ředitelka DD Zástupce ředitele, vedoucí ošetřovatelsko-zdravotnického úseku Vedoucí ekonomického úseku    Vedoucí provozního úseku Sociální pracovnice Vedoucí oddělení ošetřovatelsko zdravotnického úseku :  I. Odd. II. Odd. III. odd. Vedoucí stravovacího úseku:

Struktura DD Tovačov V současné době má domov kapacitu 163 obyvatel jejichž věkový průměr je 80 let. Pečuje o ně celkem 86 pracovníků, z nichž největší část tvoří ošetřovatelsko zdravotnický personál - 48, dále úsek sociální  - 5, THP - 6 a hospodářské úseky - 27. DD je rozdělen do tří oddělení, z nichž dvě jsou ošetřovatelská.

Cílová skupina Muži i ženy, kteří pobírají starobní důchod nebo plný invalidní důchod a jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné osoby Senioři, kteří nemohou zůstat samostatně ve svém přirozeném domácím prostředí Senioři kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci způsobené omezením soběstačnosti

Cíl zařízení snaha poskytnout klientům možnost strávit důstojné stáří na odpovídající životní úrovni k jejich spokojenosti.

Poslání DD Tovačov Vytvoření kvalitního, klidného a bezpečného prostředí pro seniory Poskytování sociálních služeb Motivace k udržování soběstačnosti a zachování aktivního způsobu života Umožnění žít běžným způsobem života i přes vysoký věk

Základní činnosti sociální služby Ubytování Stravování Nezbytné služby (právní, úklid, žehlení) Nepřetržitá zdrav.-ošetřovatelská služba Pomoc při sebeobsluze a osobní hygieně Podpora soběstačnosti Zprostředkování kontaktu s okolním prostředím a rodinou

Sociální úsek Sociální pracovnice: Bc.Bártová Lenka      Mertová Marcela        

Pracovní náplň sociálního pracovníka Sociálně právní poradenství, analytická a metodická činnost v sociální péči DD Tovačov. Vytvoření podmínek pro zapojení klientů do společenského procesu i mimo rámec zařízení sociální péče

Řešení sociálně právních a sociálně zdravotních problémů klientů Účast na jednání se správními organy a jinými organizacemi v zájmu klienta Vedení osobních spisů obyvatel DD Tovačov Provádí výplaty důchodů, kapesného a vyúčtování za pobyt Atd.