FORUM Hospodářských novin

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Očekávané změny v oblasti investičních pobídek
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
EKONOMICKÉ STUDIE A STRUKTURÁLNÍ FONDY EU Ing. Patrik Sieber KPE VŠE Praha
Mgr. Ing. Jana Bražinová Ing. Vladimír Zadina 12. –
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Technoexport poskytuje poradenství na přípravu a realizaci projektů napříč operačními programy Spolupráce s více než 300 klienty – podniky, obce, univerzity,
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
EU.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Informace z Monitorovacího výboru OPPI dne 9. února 2007.
Operační program RYBÁŘSTVÍ
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Název prezentace Nařízení vlády ze dne o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Zemědělci a potravináři se ode dna musejí odrážet společně
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Program MŠMT VIII v roce 2017
Implementační projekt KAP
Podpora podnikání z pohledu bankovního sektoru
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Praha, 23. června 2016 Pavel Lukeš
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Transkript prezentace:

FORUM Hospodářských novin 26.4.2007, hotel Jalta Bedřich Štogl, ředitel EU Centrum

Jak jsme čerpali ve srovnání s ostatními? ČR mírně zaostává v rychlosti čerpání Zdroj: MMR ČR MRG Polsko MVRR Slovensko Bedřich Štogl, ředitel EU Centrum

Stav čerpaní v ČR Zdroj: MMR ČR Bedřich Štogl, ředitel EU Centrum

Hlavní problémy při čerpání dotací Dlouhá lhůta schvalování projektů – často 6 měsíců až 1 rok Dlouhá lhůta vyplacení dotací – 6 měsíců od podání žádosti Omezené vyplácení zálohových plateb pro malé obce a NGOs Vyžadování nadbytečných dokladů (výpisy z OR, živnostenské oprávnění, info o bezdlužnosti vůči fin. úřadům, apod. Bedřich Štogl, ředitel EU Centrum

Jsou dotace skutečně vypláceny na efektivní projekty? Většina prostředků směřuje na potřebné projekty, ale jsou podporovány i projekty s diskutabilní přidanou hodnotou pro společnost! Příklad takovýchto projektů: Žadatelé často NGO s kratší historií Soft projekty zaměřené na poradenství, vzdělávaní či zpracování studií Dotace většinou 75% až 100% Uznatelné náklady zahrnují často i nadbytečné náklady (např. nákup kancelářského vybavení, počítačů, apod.) Bedřich Štogl, ředitel EU Centrum

Připravenost ČR na čerpání 2007-2013 Přehled termínu předložení NSRF Evropské komisi Litva + Estonsko ČR, až 5.3. Maďarsko Bulharsko Lotyšsko Polsko Rumunsko Slovensko Slovinsko Zdroj: DG Regio Bedřich Štogl, ředitel EU Centrum

Připravenost ČR na čerpání 2007-2013 Počet operačních programů Vysoký počet OP Zdroj: DG Regio Bedřich Štogl, ředitel EU Centrum

Doporučení Personální stabilizace vyjednávacího týmu a „řadových“ úředníků na přísl. úřadech (zejména MMR a Czechinvest) Zkrácení procesu schvalování žádostí o dotace a vyplacení dotací – např. ve formě zavedení podávání žádostí elektronicky (viz zvolený postup MPO/Czechinvest) U NGOs – a) preference zavedených subjektů s prokazatelným „track record“; b) omezení poskytování dotací ve výši 100% Zavedení zálohových plateb pro malé obce a NGOs – i u investičních projektů Bedřich Štogl, ředitel EU Centrum

Mgr. Bedřich ŠTOGL, ředitel Děkuji za pozornost ČSOB EU Centrum Mgr. Bedřich ŠTOGL, ředitel Tel: 26135 9229 , mob. 603 800 272 e-mail: bstogl@csob.cz Bedřich Štogl, ředitel EU Centrum