Vizovice Eliška Kratinová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Svatý Václav – místa a památky spojené s jeho jménem
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
Trutnov Centrem města, obklopeného až do roku 1861 kamennými hradbami ze 14. století, je Krakonošovo náměstí . Jeho domy se středověkým podloubím, rekonstruované.
Památky Unesco Česká republika.
Znojmo
2.Polovina 19.století Výukový materiál EU – Šve07 2.pol. 19.stol. Vypracovala: Mgr. Martina Švestková Vlastivědné učivo 5.ročníku.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Naše město a škola Jakub Jakuba 9.C.  Vizovice jsou město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji  Dominantou města je barokní zámek  jsou zde dvě trojúhelníková.
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
Kostelec nad Černými lesy
Ž A M B E R K ŽAMBERK LEŽÍ NA VÝCHODĚ ČECH V PARDUBICKÉM KRAJI MĚSTO JE ROZPROSTŘENO V ÚDOLÍ KOLEM ŘEKY DIVOKÉ ORLICE A NACHÁZÍME JEJ I NA OKOLNÍCH KOPCÍCH.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ:
Třebenice Okres Litoměřice.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
STŘEDOČESKÝ KRAJ Edita Petříčková.
Třebenice Město Okres Litoměřice. Základní údaje 1992 obyvatel České Středohoří Dopravní dostupnost : autobus Starostka: Martina Patrovská PSČ:
T ATO PREZENTACE JE HRAZENA Z PROJEKTU : Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
BAROKO v Novém Jičíně a okolí. BAROKO v Novém Jičíně a okolí.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Zlínský kraj.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Vizovice Simona Tichá.
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Památky UNESCO v České republice
Krajinou Vysočiny, ZŠ Stonařov
Kulturní památky UNESCO České republiky – 1. část
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Česká kultura 19. století.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 1. – 9.

Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Autor: Lukáš Vávra. POLOHA  Vizovice se nachází na Moravě, ve Zlínském kraji. Vizovice Znak města.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
 Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Klaster.Kladruby.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_13_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Naše město Vizovice a Základní škola
Nela Ševčíková, 9.A.  Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku  Roku 1570 byly Vizovice.
Město Dačice a okolí Historie a současnost.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Prvouka – 2. ročník ZŠ „Rožmitál pod Třemšínem“
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Zámek Zásmuky, původní barokní tvrz se vstupním portálem z konce 17
PAMÁTKY UHERSKÉHO BRODU Hana Mandincová.  Město Uherský brod je jedno z nejstarších sídel jihovýchodní Moravy.  Jeho bohatá historie utvářela ráz města.
stavba zahájena roku 1060 jako románská bazilika architekti – Petr Parléř a Matyáš z Arrasu ukončena r architektem Kamilem Hilbertem.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
VELKÁ MĚSTA ČR Školní projekt 2015/2016. BRNO · 2. Největší město v ČR · obyvatel · Soutok Svratky a Svitavy · Centrum soudní moci · Kulturní.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
SNĚŽNÉ.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Frenštát pod Radhoštěm
SOCHA SVATÉHO VÁCLAVA.
BAROKO sochařství, malířství, literatura
Česká republika - Pardubice
Frenštát pod radhoštěm
PaedDr. Šárka Kindlová září 2011 DUM třída Naše město
VY_32_INOVACE_59_romantismus Autor projektu: Mgr. Renata Holanová
BAROKNÍ STAVBY – JIHOMORAVSKÝ KRAJ
Královské město Rakovník
BAROKO sochařství, malířství, literatura
Transkript prezentace:

Vizovice Eliška Kratinová

Historie Osada Vizovice byla založena rokem 864. První písemná zmínka o Vizovicích je z roku 1570 V červnu roku 1848 se ve Vizovicích konaly první volby. 80. let 19. století byly ve Vizovicích činěny první kroky k výstavbě místní dráhy.

Zámek Vznikl v polovině 18. století na místě bývalého cisterciáckého kláštera. Postavit jej Heřman Hannibal z Blümengenu Podle architekta Františka Antonína Grimma byla postavená v tehdy moderním francouzském barokním stylu.

Zámecká zahrada Zámecká zahrada dokončena v 18. století Je zde anglický a francouzský park se sochařskou výzdobou Z 18.stol. i vybavení zámku a rozsáhlá sbírka obrazů

Farní kostel sv. Vavřince Je výrazná pohledová dominanta města a městské památkové zóny, jež byla postavena r. 1792.

SLoup se sochou Bolestné P. Marie Barokní sousoší z konce 17. století tvořící pohledovou dominantu náměstí. Jedná se o čtyři světce stojící na čtvercových základnách s nápisy : sv. Jana Nepomucký sv. Václav sv. Florián sv. Prokop

Významné osobnosti Josef Čižmář - lékárník, spisovatel Alois Hába - hudební skladatel, spisovatel Boleslav Polívka - herec, režisér, mim, dramatik Eduard Peck - učitel, sběratel pohádek a pověstí Stanislav Mikuláštík - sochař, keramik

Naše škola ZŠ Vizovice

Jídelna

Tělocvična

Hřiště

Jazyková učebna

Počítačová učebna

Koutek

Učebna přírodopisu

A nakonec školní ples

Děkuji za pozornost Eliška Kratinová 9.A