Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu 2010-2012 www.nahradnirodina.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko náhradní rodinné péče Používání metodik v neziskovém sektoru - výsledky výzkumu Projekt Centrum.
Advertisements

KULATÝ STŮL Metodiky práce v náhradní rodinné péči
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
Středisko náhradní rodinné péče, o. s.
Kariérové poradenství
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. Výsledky výzkumu: Anglie a Wales Cíle výzkumu Zachycení aktuálních trendů v oblasti NRP: Deinstitucionalizace Obecný.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. Situace náhradní péče o děti v Dánsku Projekt Centrum podpory NRP je.
MUDr.František Schneiberg
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. POLSKO – výsledky výzkumu: Změny systému, deinstitucionalizace Bariéry a ne/zamýšlené důsledky transformace Nová.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Život v náhradní rodinné péči z pohledu přijatých dětí a náhradních rodin Projekt Centrum.
Schéma výzkumu – listopad 2012 INSPIRACE 1.Sekundární výzkum (analýza výstupů výzkumů a dalších materiálů získaných rešerší) 2.Právní analýza systémů NRP.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů NRP v ČR po novele zákona o sociálně-právní ochraně dětí v reflexi pracovníků NNO Projekt.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušeností přímých aktérů Shrnutí závěrů výzkumu, přehled potřeb dětí a náhradních rodin a doporučení pro praxi.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Pilotní projekt „Centrum podpory NRP“ Projekt Centrum podpory NRP je.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Potřeby dětí a jejich hodnocení v systému sociálně-právní ochrany dětí
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s.
Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace Sirius
Dětský domov Jesenské – Projekt Česko-slovenská výměna zkušeností v oblasti práce a sociálních věcí CZ.1.04/5.1.01/ Tento projekt.
Osvojení Pěstounská péče Svěření do péče fyzické osoby
Náhradní rodinná péče.
o.s. ISIS: jediné sdružení v Olomouckém kraji specializované výhradně na pomoc náhradním rodinám dvacetiletá tradice:
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Náhradní rodinná péče aneb „Děti patří domů“ Karel a Petra HENNHOFEROVI.
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
KULATÝ STŮL Metodiky práce v náhradní rodinné péči
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. Zahraniční výzkum Náhradní péče o děti v Dánsku, v Anglii a Walesu, na Slovensku a v Polsku
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Seminář pro ředitele dětských domovů Pozlovice,
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
MUDr. František Schneiberg
Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Metodika Adopčního centra Průvodce pro práci s osvojitelskou rodinou
Financováno Nadací Sirius
Konference je financována Nadací Sirius
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu Projekt Náhradní rodina+dítě+odborník jako partneři je realizován za podpory nadace

Projekt Náhradní rodina+dítě+odborník jako partneři je realizován za podpory nadace Cílem projektu je zavést systematické poskytování kvalitních, profesionálních a veřejně dostupných služeb pro rozvoj a podporu náhradní rodinné péče (NRP). Cíle má být dosaženo vytvořením METODICKÉHO CENTRA PRO NRP, které bude moci sloužit jako model pro obdobná centra. Jeho náplní je ověřit a zavést komplexní systém informací a metodik pro oblast NRP (jak pro odborná pracoviště, tak pro školská a zdravotnická zařízení a současně pro žadatele a zájemce o NRP). Jedná se o kontinuální sběr, rozpracování, vyhodnocení, výzkumné šetření, expertní konzultace a oponentury metod a technik, studijních textů a manuálů pro všechna stadia procesu NRP. Výstupem projektu bude ověřená komplexní metodika systematického poskytování kvalitních, profesionálních a veřejně dostupných služeb pro rozvoj a podporu NRP.

Projekt Náhradní rodina+dítě+odborník jako partneři je realizován za podpory nadace Informace, metodiky, postupy mají pokrýt všechna stádia NRP základní informace stádium příprav a posuzování zájemců o NRP přijetí dítěte a doprovázení nových rodin další služby NRP Výstupy budou určeny veřejnosti, médiím a zájemcům odborníkům v NRP zájemcům a žadatelům o NRP náhradním rodičům zdravotníkům a pedagogům a v neposlední řadě také dětem v NRP

Projekt Náhradní rodina+dítě+odborník jako partneři je realizován za podpory nadace Komplexní metodika, informace, postupy ve všech stádiích NRP KM základních informací – výstupy KMZI – pro veřejnost, pro zájemce o osvojení, pro zájemce o pěstounství KM příprav pro žadatele – výstupy KMP – pro žadatele o osvojení, pro žadatele o pěstounství, pro přípravu na přijetí dítěte jiného etnika, pro přípravu na přijetí dítěte zdravotně znevýhodněného Součástí KMP je Monitoring současných příprav pro NRP v ČR – získání dobré praxe KM při přijetí dítěte do rodiny a doprovázení v rodině - výstupy KMD – samostatné výstupy pro osvojení, pro pěstounství, pro specifika v péči o dítě jiného etnika, pro specifika v péči o dítě zdravotně znevýhodněné Mimo stádia NRP resp. pro všechna stádia jsou součástí projektu – Výzkum „Kam dál s pěstounskou péčí na přechodnou dobu v ČR ?“ Publikace „Vývojová psychologie dítěte v ústavní péči a v NRP“ Další služby NRP – například adresář služeb

Projekt Náhradní rodina+dítě+odborník jako partneři je realizován za podpory nadace Komplexní metodika základních informací (KMZI) Základní informace pro veřejnost, média a zájemce Základní informace pro zájemce o osvojení Základní informace pro zájemce o pěstounskou péči „Dítě a náhradní rodinná péče pro zdravotníky“ (např. gynekologie, porodnice, dětská oddělení nemocnic) „Dítě potřebuje i vaši pomoc“ – dítě v NRP pro pedagogy (např. předškolní zařízení, školy, pedagogicko-psychologické poradny) Komplexní metodika základních a podrobných informací o NRP pro zájemce o přijetí dítěte jiného etnika Komplexní metodika základních a podrobných informací o NRP pro zájemce o přijetí dítěte zdravotně znevýhodněného

Projekt Náhradní rodina+dítě+odborník jako partneři je realizován za podpory nadace Komplexní metodika příprav pro žadatele (KMP) Metodika příprav pro žadatele o osvojení Metodika příprav pro žadatele o pěstounskou péči Metodika příprav na přijetí dítěte jiného etnika Metodika příprav na přijetí dítěte zdravotně znevýhodněného Součástí KMP je Monitoring současných příprav pro NRP v ČR – získání dobré praxe.

Projekt Náhradní rodina+dítě+odborník jako partneři je realizován za podpory nadace Komplexní metodika při přijetí dítěte a doprovázení (KMD) Metodika přijetí a doprovázení pro osvojitele Metodika přijetí a doprovázení pro pěstouny Metodika přijetí a doprovázení při přijetí dítěte jiného etnika Metodika přijetí a doprovázení při přijetí dítěte zdravotně znevýhodněného Součástí KMD jsou výstupy z Konference o nových metodách práce s rodinou (práce s rodinou a dítětem, navazování kontaktu, masáže dětí aj.).

Projekt Náhradní rodina+dítě+odborník jako partneři je realizován za podpory nadace Služby pomoci v NRP Adresář služeb a jiné intervenční pomoci pro NRP Metodika individuálního doprovázení rodin Metodika skupinového doprovázení rodin (kluby, setkávání, svépomocné skupiny) Metodika práce s dobrovolníky Součástí Služeb pomoci v NRP je vydání Publikace Vývojová psychologie dítěte v ústavní péči a v NRP a manuálu pro předávání závěrů vývojové psychologie vycházejícího z publikace.

Projekt Náhradní rodina+dítě+odborník jako partneři je realizován za podpory nadace Výzkum „Jak dál s pěstounskou péčí na přechodnou dobu ?“ Využití mezinárodní srovnávací studie Zkušenosti zahraničního partnera projektu OS Návrat Bratislava Kulaté stoly s odborníky v NRP z ČR a s náhradními rodiči – získání zkušeností s institutem pěstounské péče na přechodnou dobu a také návrhů na jeho zlepšení budou používány metody focus group, kvalitativní a kvantitativní analýza.

Projekt Náhradní rodina+dítě+odborník jako partneři je realizován za podpory nadace Středisko náhradní rodinné péče Adresa:Jelení 91, Praha 1 Tel/fax: Tel: Web: