Voda Kocmichová, Lukášová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace PODMÍNKY PRO ŽIVOT- VODA
Advertisements

Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody
Hydrosféra Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s faktory ohrožujícími hydrosféru. Materiál je plně funkční pouze.
autor: Jakub Jirák, 8. ročník
zpracovaný v rámci projektu EU
Voda Aktivita č.6: Poznáváme chemii Prezentace č. 3
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Voda a její okolí.
VODA (H2O) Sumárním vzorcem H2O.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Planety
VY_52_INOVACE_02/1/18_Chemie
Aktivita č.5: Tajemství chemie
Hydrosféra.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
Voda.
vypracovala: Vendula skalová
Fyzikální aspekt vody.
Voda Rozdělení vody: -pevné - led a sníh -kapalné – voda
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 06Číslo.
Kyslík Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Voda a vzduch = základ života
VODA Kateřina Beranová.
Voda Co o ní víme?.
VY_32_INOVACE_08 - VODA, KOLOBĚH VODY
Voda Zpracoval: Lukáš Holý.
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Proč? … je na Zemi život? Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke konkurenceschopnosti.
Co to vlastně voda je? Je to chemická sloučenina vodíku a kyslíku. Se vzduchem tvoří základní podmínky pro existenci života na Zemi. Je to chemická sloučenina.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Voda a vzduch.
VODA – DĚLENÍ A ČISTIČKY VODY
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM VODA, VZDUCH, PŮDA
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Nekovy 1 Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
Název šablony: Inovace v chemii52/CH09/ , Vrtišková Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: VODA Autor: Mgr. Eva Vrtišková.
VODA.
Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Základní podmínka života
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Opakování voda, vzduch.
4.1 Voda a vzduch Atmosféra Hydrosféra - vzdušný obal Země
Voda je jedna z nejdůležitejších látek na Zemi. Převážná část 97% tvoří oceány a moře (slaná voda). jezera a řeky tvoří 3% (sladká voda), a 2% tvoří.
VODA.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Voda (EUPŠCh8),
Fyzika a chemie společně CZ/FMP/17B/0456 SOUBOR VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ FYZIKA + CHEMIE ZŠ A MŠ KAŠAVA ZŠ A MŠ CEROVÁ.
Voda VY_32_INOVACE_1A_16 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Voda Mgr. Helena Roubalová
1 VODA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace VODA / DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 010 Autor:
Neživá příroda - voda. Voda Voda je součástí neživé přírody, patří mezi kapalné látky. Voda je bezbarvá (průhledná) látka, bez vůně a bez chuti. Nemá.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NEŽIVÁ PŘÍRODA VLASTNOSTI VODY.
Vypracoval: Martin Půr
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Voda hydrosféra základní podmínka života (tělo člověka – 60 – 70%vody)
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název projektu: Modernizace vzdělávání Pořadové číslo projektu: CZ. 1
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_12_ZEMĚPIS
VODA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník
NEŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením neživé přírody.
Druhy vod.
VY_32_INOVACE_
Transkript prezentace:

Voda Kocmichová, Lukášová

Voda sumárním vzorcem (zároveň však racionálním) H2O systematický název oxidan, je chemická sloučenina vodíku a kyslíku spolu se vzduchem, resp. zemskou atmosférou, tvoří základní podmínky pro existenci života na Zemi

Voda Za normální teploty a tlaku je to bezbarvá, čirá kapalina bez zápachu, v silnější vrstvě namodralá V přírodě se vyskytuje ve třech skupenstvích: v pevném – led a sníh v kapalném – voda v plynném – vodní pára

Rozdělení vody podle tvrdosti podle salinity (slanosti) měkká – obsahuje málo minerálních látek tvrdá – z podzemních pramenů, obsahuje více minerálních látek podle salinity (slanosti) slaná voda sladká voda brakická voda podle mikrobiologie pitná voda – je vhodná ke každodennímu použití, je zbavená nečistot, obsahuje vyvážené množství minerálních látek tak, aby neškodily zdraví, např. minerální voda(obsahuje mnoho minerálních látek), může to být i balená voda odpadní voda, např. splašková voda užitková voda 

Rozdělení vody podle obsahu živin dusík, fosfor, popřípadě i přítomnost draslíku a mikrobiogenních prvků) ultraoligotrofní vody (velmi slabě úživné až neúživné vody oligotrofní vody (slabě úživné) dystrofní vody obsahují velké množství huminových kyselin  mesotrofní vody (středně úživné) eutrofní vody (silně úživné) polytrofní vody (velmi silně úživné) hypertrofní vody (vysoce úživné)

Povrchové napětí

Kde všude je voda

Kde všude je voda

Kde všude je voda

Kde všude je voda

Citace a zdoje http://cs.wikipedia.org/wiki/Voda http://www.infoslany.cz/data/ImageModRes/big/fotogalerie/Mapa_Braz dou_Premysla/msecke-zehrovice-buk-_dsc_0279.jpg http://www.astrolife.cz/wp-content/uploads/2011/09/ruze.jpg http://images.forwallpaper.com/files/thumbs/preview/25/255264__wat er-waves-nature-photo-sea-ocean-scenery-splashing-photos- summer_p.jpg http://www.wep.sk/ovode/obrazky/Voda_v_ludskom_tele.jpg http://www.minisvetskolka.cz/rs/images/stories/voda3.jpg http://www.naseinfo.cz/photo/view?id=274223 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Watercycleczec hhigh.jpg http://www.lastura.cz/obr_original/voda_ii.jpg http://www.hobbyportal.sk/data/articles/1056/show/h20.jpg http://sta.obydleni.cz/foto/clanky/746.jpg http://www.enceladus.cz/images/cista_voda.png http://www.vodarenstvi.cz/data/clanky/clanek-98/__main_normal.jpg