Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Důchodová reforma (úvod do problematiky) Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR.
Advertisements

Výpočet mzdy - příklady
Shrnutí výhod při použití plukotraku 1.
Tato prezentace byla vytvořena
Specialisté na Vaší straně RENOMIA, a. s., A Member of Worldwide Broker Network Penzijní připojištění se státním příspěvkem duben 2008.
Finanční produkty určené k ukládání peněz
Výukový text o výpočtu a účtování mezd GAP Education střední škola
Finanční gramotnost Fynanční gramotnost
DAŇ Z PŘÍJMŮ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Životní pojištění AMCICO AIG Life 2008
O FIRMĚ DATALIFE PROFESIONÁLNĚ spolupracujeme s těmi nejlepší finančními společnostmi na trhu jak u nás tak v zahraničí. společnost Datalife nabízí profesionální.
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Stavební spořitelny, penzijní fondy
Ministerstvo financí ČESKÉ REPUBLIKY Penzijní reforma těsně před startem listopad 2012 Radek Urban
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Zúčtování se zaměstnanci Označení materiálu:
Konference €FPA ČR řešení případové studie
NÁVRH KONCEPCE PENZIJNÍ REFORMY V ČR Generali TOP Talent 2007 Bc. Martin SVOBODA.
Pojistné systémy 7. cvičení. Opakování Urči JNP, které musí zaplatit 45letý klient, chce-li si zajistit roční důchod Kč vyplácený na konci roku,
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. listopadu 2013.
Úsporná opatření v působnosti MPSV a daních z příjmů.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Komerční a nekomerční pojištění
Penzijní fondy v rámci důchodové reformy Mojmír Boucník Viceprezident Asociace penzijních fondů.
Programové cíle v sociální oblasti Bc. Tereza Bernardová místopředsedkyně strany stínová ministryně práce a sociálních věcí.
Pojistné na sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti
Moderní žena myslí na budoucnost II. Jan Diviš. Bude v ČR důchodová reforma? Demografické okénko Rok 2003 Poválečné ročníky na prahu důchod Dobrá zpráva,
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Vážení obchodní partneři, V souvislosti se zákonem č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů si Vám dovolujeme ukázat přehled dopadů tohoto zákona.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
POJISTNÉ NA SOCIÁLNÍM ZABEZPEČENÍ Zákon č. 589/1992 Sb.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 12. listopadu 2014.
Generali pojišťovna Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu zaměstnání.
1 PENZIJNÍ REFORMA. 2 DŮLEŽITÉ TERMÍNY – pouze do tohoto termínu může zákazník uzavřít smlouvu o penzijním připojištění za současných výhodných.
Mzdy Didaktický rozbor pro 1. koncentrický okruh
Penzijní připojištění 4. Konzultace B5KPO2 Sobota 31. března 2007 E 123 8:00 – 9:30 hod.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Tomáš Rozsypal, A09N0169P, obor Finanční informatika a statistika.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_05 Název materiálu: SPOŘENÍ NA STÁŘÍ Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Penzijní fondy – III. pilíř.
Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště
Nemocenského a důchodového pojištění v roce 2013 Ing.Antonín Vacík, ředitel OSSZ PM Zásadní změny, připravované zákony Lidé na prvním místě…
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
ZÁLOHY NA DAŇ Z PŘÍJMU. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1271Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Záloha na daň z příjmu.
Sociální pojištění Veřejný systém založený na rozpočtovém, nikoli pojistném principu. SZ a VZP.
S YSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ 3. S YSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ 3. PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ.
EU_62_A_sada 2_20_M_Penzijní připojištění_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_11_17 Název materiáluZákonná.
POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu
Odměňování za práci Ing. L. Hřibová, Únor Mzda Odměna za vykonanou práci Peněžité plnění poskytované zaměstnavatelem za vykonanou práci Výrobní.
Životní pojištění, jeho daňové motivace a postavení v systému důchodového zabezpečení v ČR a ve vybrané zemi EU Vypracovali: Jakub Procházka Antonín Spálovský.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_399.UCE.34 Sociální pojištění.
Srovnání zdanění podílů na zisku a OSVČ a mzdy. Porovnání varianty: zisk nechám ve firmě 1 mil. Kč, zdaním a vyplatím si ho jako podíl na zisku nebo 1.
VÝPOČET ČISTÉ MZDY 2013 HRUBÁ MZDA Vypočítáme ji podle druhu mzdy Časová – počet odpracovaných hodin x hodinový tarif Úkolová – počet kvalitních výrobků.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Důchodové pojištění. 2 Důchodové pojištění v roce 2012 Důchodové pojištění musí mít každý občan ČR Sociální pojištění se skládá ze tří složek: - důchodové.
1 Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0206 Název vzdělávacího materiálu: Vkladové služby bank Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek.
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Účtování se zaměstnanci účtová třída 3
DUM - Digitální Učební Materiál
Transkript prezentace:

Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem

Co je penzijní připojištění PP je založeno na pravidelném a dlouhodobém ukládání částek obvykle ve výši Kč. Státní příspěvek činí od Kč. U příspěvku vyššího než 500 Kč měsíčně poskytuje stát daňové výhody. Nárok na výplatu peněz je v 60 letech a po zaplacení 60 splátek (5 roků).

K čemu slouží penzijní připojištění Je to možnost jak si zpříjemnit život v důchodovém věku a neomezit svoje koníčky, společenský život a životní úroveň Může Vám dovolit odejít do důchodu dříve než připouští stát, ať už z osobních nebo pracovních důvodů.

Důvody pro uzavření 1) Spoření peněz do důchodu 2) Využití státního příspěvku 3) Zhodnocení volných peněz 4) Možnost uplatnění daňových odpočtů 5) Získat příspěvek od zaměstnavatele

Státní příspěvky Měsíční platbaStátní příspěvek 100 až 199 Kč 50 Kč + 40% z částky nad 100 Kč 200 až 299 Kč 90 Kč + 30% z částky nad 200 Kč 300 až 399 Kč 120 Kč + 20% z částky nad 300 Kč 400 až 499 Kč 140 Kč + 10% z částky nad 400 Kč 500 Kč 150 Kč 1000 Kč 150 Kč + daňový odpočet Kč 150 Kč + daňový odpočet

Výhody PP pro účastníky Státní příspěvek až 150 Kč měsíčně Státní příspěvek až 150 Kč měsíčně Daňové úlevy až Kč Daňové úlevy až Kč Bezplatná správa smlouvy, vedení účtu a výpis z účtu. Bezplatná správa smlouvy, vedení účtu a výpis z účtu. Bezplatná poradenská činnost Bezplatná poradenská činnost Na stabilitu fondu dohlíží MF a ČNB Na stabilitu fondu dohlíží MF a ČNB Sleva 10% na cestovní pojištění Sleva 10% na cestovní pojištění Sleva až 15% na nově uzavřené úrazové a nemocenské pojištění. Sleva až 15% na nově uzavřené úrazové a nemocenské pojištění. Zhodnocení fondu bylo loni 4,1 %. Zhodnocení fondu bylo loni 4,1 %.

Výhody pro zaměstnavatele Zahrnutí příspěvků na PP do nákladů Zahrnutí příspěvků na PP do nákladů Z příspěvků neplatí pojistné na zdravotní a sociální zabezpečení Z příspěvků neplatí pojistné na zdravotní a sociální zabezpečení Nabízí zaměstnancům další část mzdy Nabízí zaměstnancům další část mzdy Zvyšuje svoji atraktivitu, snižuje fluktuaci a motivuje zaměstnance Zvyšuje svoji atraktivitu, snižuje fluktuaci a motivuje zaměstnance Možnost další výhodné spolupráce s GENERALI pojišťovnou Možnost další výhodné spolupráce s GENERALI pojišťovnou

Daňové výhody pro zaměstnavatele Na příspěvky pro 1 zaměstnance Měsíční příspěvekRoční odpočet 500 Kč Kč Kč Kč maximum

Daňové výhody pro zaměstnavatele Příspěvek lze zahrnout do nákladů až do výše 3% vyměřovacího základu pro pojistné na sociální a zdravotní zabezpečení zaměstnance. Příspěvek lze zahrnout do nákladů až do výše 3% vyměřovacího základu pro pojistné na sociální a zdravotní zabezpečení zaměstnance. Příspěvky jsou osvobozeny od daně z příjmu až do výše 5% vyměřovacího základu pro pojistné na sociální a zdravotní zabezpečení zaměstnance. Příspěvky jsou osvobozeny od daně z příjmu až do výše 5% vyměřovacího základu pro pojistné na sociální a zdravotní zabezpečení zaměstnance.

Prostor pro dotazy Děkuji za pozornost Bc. Laňka Jaroslav Mobil: