Organizace lázeňské léčby

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ernst Moritz Arndt Universität
Advertisements

Léčebně rehabilitační péče
Základní informace o přijímacím řízení ke vzdělávání na SŠ
Průzkum v azylových domech
Závěrečná konference k regionálním individuálním projektům (RIP) „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/ a „Cesta do práce v Jihočeském.
Regionální konference cestovního ruchu
Příspěvek na péči Nejčastější dotazy Kateřina Pomklová.
Dětský pacient v ordinaci praktického lékaře.
Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PACIENTŮ S. IDIOPATICKÝMISTŘEVNÍMI
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Cílená spolupráce lékař –kosmetička
Střídavé a pulzní proudy
Lázeňská léčebná rehabilitace pacientů s roztroušenou sklerózou
Termín: vždy první středa v měsíci Začátek: 9 30 hod Vstupné: 20,-Kč - výstava čertů vyrobených rodiči s dětmi doma Termín: začátek prosince - Mikulášská.
REHABILITACE V DENNÍ PRAXI – INDIKACE, JAKÝ EFEKT LZE OČEKÁVAT
2012 / – přijímací zkoušky do oboru vzdělání s talentovou zkouškou – talentová zkouška v konzervatořích – ředitelé.
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Léčebné lázeňství v evropském kontextu
Organizace psychiatrické péče o děti a dorost
Léčebné metody v komplexní balneoterapii
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Edukace pacienta před a po totální endoprotéze kyčelního kloubu
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
Likvidace českého lázeňství pokračuje. Příčiny likvidace Indikační seznam Omezení opakování lázeňské péče Nástup lázeňské péče do 3 měsíců Jednotná délka.
Česká asociace adiktologů
Představení společnosti Produkty pro zaměstnance
Informace o činnosti Společnosti revizního lékařství ČLS JEP
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO168 Název.
DIABETES MELLITUS V PRAXI REVIZNÍHO LÉKAŘE Úvod do problematiky, výchozí fakta MUDr. Miloslava Dubovská.
Xradm08 a xhast00 Operace srdce Prezentace projektu na téma:
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Doktor. Co dělá doktor ? provádění vyšetření a preventivních prohlídek předepisování léků či doporučení týkající se životního stylu provádění povinných.
ORTOPEDICKÉ ODDĚLENÍ přednosta MUDr. Zdeněk Košťál.
Aneta Kafková, Marie Strašíková
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
Péče o těžce zdravotně postižené Právní úprava zákon č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením prováděcí vyhláška.
Správa sociálního zabezpečení Veřejné zdravotní pojištění.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_398.UCE.34 Zdravotní pojištění.
Lázeňská péče v ČR  Lázeňské péče se v České republice rozděluje na dvě (tři) základní skupiny, a to na  komplexní lázeňskou péči  příspěvkovou lázeňskou.
Paragraf Fišerové – dopady na pacienty, pojišťovny a poskytovatele zdravotní péče.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_13.
Lázně Luhačovice 2016 Preventivně léčebné pobyty pro členy OS pracovníků peněžnictví a pojišťovnictví.
Jan Vacek. Program cerebrovaskulárních center  Věstník MZ …………………………………………………………… …………………………………………………………… …………………………………………………………… ……………………………………………………………
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování zdravotnictví Financování zdravotnictví je odvozené od zdravotní politiky státu, ta vychází z: Stanovených.
České lázně na prahu změn MUDr. Eduard Bláha, prezident SLL ČR 26. listopadu, 2012.
Ekonomika ošetřovatelské péče v sociálních službách – rok 2015 Jiří Procházka únor 2015.
LP KALYDECO ivakaftor LP KALYDECO k léčbě cystické fibrózy (CF) u pacientů od 6 let věku, kteří mají v genu CFTR mutaci G551D v ČR řádně.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Financování hospicové péče. Seznam zdravotních výkonů a úhradová vyhláška Pro zdravotnická zařízení typu hospic je určen ošetřovací den č a jeho.
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY V INDIKACI A PŘI VYKAZOVÁNÍ VÝKONŮ ODB
Novela seznamu zdravotních výkonů
VI. Podzimní adiktologická konference Brno
Workshop FN Brno ve spolupráci se Studentskou komorou LF MU
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Okruhy činnosti práce sestry v ordinaci PL
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Formy lázeňských pobytů a lázeňské péče
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: logopedie 2007–2016
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: pracovní lékařství 2007–2016 NZIS REPORT č. K/27 (08/2017)
Správa sociálního zabezpečení
Vymezení fyzikální terapie
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Lázeňská léčebně rehabilitační péče péče v dětských ozdravovnách Dohodovací řízení pro rok Společný návrh ZP.
Transkript prezentace:

Organizace lázeňské léčby Balneologie Organizace lázeňské léčby

21. října 2011 FSpS MU, Brno Dagmar Králová

Osnova: Indikační seznam. Postup při žádání a schvalování léčby v lázeňském zařízení. Typy lázeňské léčby. Režim a průběh lázeňského léčebného pobytu.

Indikační seznam VZP lze koupit tiskopisy VZP či na jejich webových stránkách; před indikací lázeňské léčby nutné projít vyšetřeními dle indikační skupiny (revizní lékař +rtg či UZ …); v tiskopisu uvedeny KI – jsou dané; u starších nad 70 let nutné EKG a zhodnocení internistou.

Postup při žádání a schvalování léčby v lázeňském zařízení volně prodejný tiskopis (5 dílů); komplexní lázeňská léčba 1x2 roky (výjimečně každý rok); NÁSTUP Z: nemocnic přímo (operace srdce a páteře); domu.

při nástupu z domu praktický Dr. návrh s doloženými odbornými vyš. dle indikační skupiny (ortoped, rhb Dr., internista); návrh + doporučení specialisty odeslat na pojišťovnu; schválí/neschválí; nástup do 2 měsíců.

Typy lázeňské léčby komplexní (30 tis. Kč, klient platí jen lázeňský poplatek); příspěvková (pojišťovna hradí jen procedury); pro samoplátce.

Režim a průběh lázeňského léčebného pobytu KI alkohol a kouření – kuřáci by neměli být do lázní vůbec přijata; komplexní lázně 21-28 dní (lze o 14 dní prodloužit dle návrhu lékaře láz. zařízení); příspěvkové lázně 21 dní; PRŮBĚH vstupní prohlídka a návrh procedur lékařem po příjezdu;

lékařské kontroly dále v průběhu léčby; každá procedura po absolvování potvrzena; výstupní vyšetření a doporučení.

Literatura Škapík, M. aj. Využití balneoterapie ve vnitřním lékařství. Praha: Grada, 1994. ISBN 80-7169-130-5. Jandová, D. Balneologie. Praha: Grada, 2008. Poděbradský, J. – Vařeka, I. Fyzikální terapie I. Praha: Grada, 1998. Capko, J. Základy fyziatrické léčby. Praha: Grada,1998.