OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
 Kontrola přijatelnosti MAS  Administrativní kontrola MAS  Doplňování na MAS  Předání na SZIF  Kontrola přijatelnosti SZIF  Administrativní kontrola.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost ÚZPI dne 18. října 2007.
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Předkládání žádostí 1 - Elektronicky - Po vyplnění – data odeslat do úložiště dat - Formulář vytisknout, podepsat a s přílohami odeslat poštou nebo podat.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Bohumila Kubíková
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře Opatření IV.2.1 – 22. kolo.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
ZEMĚDĚLSKÉ DOTACE OD VSTUPU DO EU PO SOUČASNOST. Platební agentura SZIF zprostředkovává finanční podporu z EU a národních zdrojů. Jedná se o následující.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Anna Kreutziger Seminář pro SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF Průběžná výzva č. 19 Technika.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Program rozvoje venkova Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Ing. Ondřej Vodhánil, Odbor projektových opatření rozvoje.
Aplikace Monitorovací systém
Podání žádosti o dotaci
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
V rámci realizace SCLLD Prostějov venkov o.p.s.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přehled preferenčních kritérií
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Setkání regionálních výrobců
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Podání žádosti o dotaci
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Státní zemědělský intervenční fond Ve Smečkách Praha

OP Rybářství obecné informace Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) Zprostředkující subjekt V rámci implementace OP Rybářství je SZIF zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů - Zprostředkující subjekt SZIF - Zprostředkující subjekt SZIF - Zprostředkující subjekt - Dohoda o delegování pravomocí  informování žadatele  příjem a registrace Žádostí o dotaci  administrativní kontrola  kontrola přijatelnosti  bodování projektu (u projektů, kde je vyžadováno - dle Pravidel pro žadatele)  doporučení/nedoporučení projektů k financování z OP Rybářství  a mnoho dalších včetně zajištění informačního systému pro administraci OP Rybářství Administrace žádostí - Regionální odbory SZIF (RO SZIF) Centrální pracoviště SZIF (CP SZIF)

OP Rybářství – administrace žádostí Činnost SZIF v rámci implementace OP Rybářství: odstraňování nadbytečné administrativy a zjednodušení celého procesu administrace, snížení nároků na žadatele při přípravě povinných/nepovinných příloh k podání Žádosti o dotaci, příprava a pilotní realizace plné elektronizace příjmu Žádostí o dotace na opatřeních osy 3 OP Rybářství.

OP Rybářství – zjednodušení pro žadatele Zjednodušení administrativy pro žadatele:  odstranění povinnosti doložit osvědčení právního statusu jako povinnou přílohu při podání Žádosti o dotaci. V současné době má tedy již SZIF možnost kontroly právního statutu (subjektivity) a jiných údajů pomocí výpisu z Živnostenského, Obchodního rejstříku, výpisu z Evidence zemědělského podnikatele či z Registru ekonomických subjektů. V

OP Rybářství Další zjednodušení administrativy pro žadatele:  na Čestném prohlášení žadatele na straně D1 Žádosti o dotaci není vyžadován úředně ověřený podpis žadatele,  odstranění nutnosti doložit povinné i nepovinné přílohy v originále či úředně ověřené kopie. Tyto originály a úředně ověřené kopie dokladů jsou nahrazeny prostými kopiemi. Žadatel nemusí vkládat nepřiměřené množství finančních prostředků do přípravy povinných i nepovinných příloh k Žádosti o dotaci (např. do ověřování listin a dokumentů).

OP Rybářství – Portál Farmáře Koncepce plné elektronizace příjmu Žádostí o dotaci:  Žadatel bude klasicky vyplňovat a zasílat Žádost o dotaci přes Portál farmáře dle Manuálu k elektronickému podání žádosti.  Před finálním odesláním na příslušený RO SZIF oskenuje všechny originální přílohy do formátu *.pdf a přiloží je do formuláře Žádosti o dotaci. Dále žadatel opatří svoji vyplněnou Žádost o dotaci s vloženými přílohami elektronickým podpisem a pošle na příslušný RO SZIF.

OP Rybářství – Portál Farmáře Koncepce plné elektronizace příjmu Žádostí o dotaci:  Než bude možné opatřit formulář Žádosti o dotaci elektronickým podpisem bude příjem probíhat následujícím postupem: Žadatel kompletně vyplněnou Žádost o dotaci OP Rybářství připravenou k odeslání vytiskne, podepíše v souladu s výpisem z Obchodního rejstříku nebo jiného osvědčení právního statutu, podepsanou Žádost o dotaci oskenuje a přiloží ji jako jednu povinou přílohu do formuláře Žádosti o dotaci.  Po odeslání Žádosti o dotaci s přílohami na příslušný RO SZIF bude provedena pracovníky RO SZIF registrace a následná administrace dané Žádosti o dotaci. Odeslání Žádosti o dotaci s přílohami bude moci žadatel provést z domova či své pracovní kanceláře. Tím pro žadatele příjem žádostí končí.

OP Rybářství – Portál Farmáře Předpoklady pro realizaci plně elektronického příjmu žádostí:  Optimální velikost Žádosti o dotaci s vloženými oskenovanými přílohami pro bezproblémové odeslání přes Portál farmáře je do 25 MB. Žadatel bude skenovat přílohy (včetně žádosti) černobíle.  Tento plně elektronický příjem žádostí bude otestován a probíhat na opatřeních prioritní osy 3 OP Rybářství.  V případě shodnosti počtu bodů nebude druhým rozřazovacím kritériem datum a čas registrace Žádosti o dotaci. Do budoucna lze uvažovat o elektronických složkách žadatele, v rámci kterých by se veškeré dokumenty a korespondence k Žádosti o dotaci uchovávaly pouze v IS SZIF, nikoliv v klasické papírové podobě složky.

DĚKUJI ZA POZORNOST ! tel.: OP Rybářství