Měkké projekty a obce, případová studie. 01 MEPCO – Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova 1 169 00 Praha 6 www.mepco.cz Projekt je spolufinancován.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Integrovaný plán rozvoje Města Bruntál
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Celostátní síť pro venkov
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Zavádění moderních metod řízení kvality na úřadech
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Měkké projekty a obce, případová studie 01 MEPCO – Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha 6 Projekt je spolufinancován.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Projekt LARA INTERREG Toolbox Seminář Zhodnocení programu INTERREG IIIB CADSES , PRAHA Mgr. Štěpánka Litecká MEPCO – Mezinárodní poradenské centrum.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Výzva k předkládání žádostí
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Měkké projekty a obce, případová studie. 01 MEPCO – Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha 6 Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Konvergence (Cíl1) Evropská územ. spolupráce (Cíl 3) OP ŽP (MŽP) OP Doprava (MD) OP Vzdělávání (MŠMT) OP Zaměstnanost (MPSV) OP Podnikání a Inovace. (MPO) OP VaV, znalost ekon. (MŠMT, UV) ROPX ROP2 ROP1 IOP (MMR) OP TP NSR (MMR) Region. Konkurencesch. a zaměstnanost (Cíl 2) OP Praha (ERDF) OP Praha (ESF) Meziregionální spolupráce Nadnárodní spolupráce CBCX CBC2 CBC MF(Platební orgán) Evropská komiseMMR (koordinátor NSR)

Hlavní šance pro obce Kvalita vzdělávání na základních školách Další vzdělávání v sektoru veřejných služeb Aktivní politika zaměstnanosti Sociální integrace Rovné příležitosti, rovnováha pracovního a osobního života Městský marketing Měkké projekty ve vazbě na investice – oživení brownfields „Chytrá administrativa“

Chytrá administrativa Řízení lidských zdrojů – personální práce Distanční vzdělávání Výkonnost a kvalita veřejné správy včetně rozdělení kompetencí Koordinace subjektů veřejné a státní správy včetně tvorby partnerství na místní úrovni (NNO, podnikatelé) Nástroje pro tvorbu, monitorování a evaluaci politik Nástroje pro zapojení občanů do veřejné správy ICT a e government Spolurpáce s dalšími státy EU (twinning) Etické standardy a transparentnost Získávání zpětné vazby od občanů (měření spokojenosti)

Principy tvorby projektů Projektový cyklus Partnerský princip Měřitelné cíle „Balíčky aktivit“ Kvalifikované řízení, manažerská kapacita ale i zapojení vedení města. Rozpočet a křížové financování Inovativnost projektu Mezinárodní přesahy Návaznost na další projekty v rámci „Integrovaných plánů rozvoje měst“

Příklad: Zavádění moderních metod řízení kvality na úřadech Datum zahájení projektu: Únor 2006 Datum ukončení projektu: Říjen 2007 Doba trvání projektu: 21 měsíců Zdroj financování: Evropský sociální fond a státní rozpočet ČR Rozpočet projektu: 6,7 mil. Kč

Partneři MEPCO s.r.o., vedoucí partner Vzdělávací centrum pro veřejnou správu ČR,o.p.s. CERT Kladno, s.r.o. Ministerstvo vnitra ČR

V čem je projekt inovativní? Projekt se jako první soustředí na zavedení moderních metod řízení do obcí, které dosud žádné nástroje nepoužily. Projekt pomáhá pokračovat ve zdokonalování těch obcí, které již mají zkušenosti z nasazení prvního nástroje. Projekt není zaměřen na jednu metodu, ale zabývá se třemi nejvhodnějšími metodami a jejich vztahy.

Cíle projektu Zvýšení kompetencí zejména vedoucích pracovníku a zavedení moderních metod řízení kvality výkonu veřejné správy, Zavedení BSC (5), benchmarkingu (20) a metody CAF v obcích (10). Vytvoření uceleného informačního zdroje (webové stránky). Příprava 8 regionálních manažerů kvality z řad pracovníku veřejné správy, kteří by ve spolupráci s odborníky v oblasti jakosti podporovali obce při jejich úsilí o zavádění moderních metod řízení kvality ve veřejné správě.

Aktivity projektu Dotazník pro zjištění vzdělávacích potřeb (3/06) Semináře a pracovní setkání (5/06-9/07) Konference „Kvalita ve veřejné správě“ (9/06 a 5/07) Pilotní zavádění BSC, CAF a Benchmarkingu na úřadech (3/06-9/07) Konference „Moderní nástroje řízení kvality ve veřejné správě“ (9/07) Publikace: Příklady dobré praxe Benchmarking, Případové studie CAF, Případové studie BSC (11/06-10/07)

Semináře a pracovní setkání Nástroje řízení kvality „Přehled metod řízení kvality“ - jednodenní seminář pro 40 účastníků Nástroje řízení kvality „CAF“ - dvě dvoudenní pracovní skupiny (2 skupiny pro 20 účastnících) Nástroje řízení kvality „Benchmarking“ - dvě dvoudenní pracovní setkání (dvě skupiny po 20 účastnících) Nástroje řízení kvality “BSC“ - dvě dvoudenní pracovní setkání (dvě skupiny po 20 účastnících)

Semináře a pracovní setkání „Řízení chodu úřadu“ – dvě třídenní setkání plus půldenní seminář zaměřený na personální informační systémy, pro dvě skupiny (20 účastníků/skupina) „Lektorské, prezentační a konzultační dovednosti“ - třídenní školení pro 8 školených regionálních manažerů kvality „Praktický nácvik v rámci podpory úřadu“ - minimálně dvoudenní účast regionálních manažerů kvality na zavádění CAF v nových úřadech

Pilotní zavádění BSC, CAF a Benchmarkingu na úřadech Projekt je zaměřen na zavádění a využití některého z moderních nástrojů řízení kvality na úřadech a to především obcí s rozšířenou působností. V rámci projektu bude: v 5 obcích zavedena metoda Balanced Scorecard (BSC) cca 20 obcí bude nově zapojeno do benchmarkingu a 10 obcí provede zhodnocení své činnosti pomocí metody Společný hodnotící rámec (CAF). Do projektu se zapojí jak úřady, které již mají předchozí zkušenost s některým z moderních nástrojů, tak úřady nové.

Zajištění publicity Konference Internetová stránka Tiskové konference Publikace– Případové studie – Příklady dobré praxe Příspěvky do médií (Moderní obec, Informační servis SMOCR, Veřejná správa atd.)

INTERACT: LARA INTERREG Toolbox Šikovný nástroj na měkké projekty! Kontaktní bod pro místní správu a krajské úřady Posilování kapacity měst a obcí pro projekty Interreg Plánovací období Celkové náklady 1,3 mil. EUR Generování nových projektů! Více na nebo

MEPCO – kontaktní údaje MEPCO s.r.o. Thákurova 1, Praha 6 T: Kontaktní osoby: Ing. Zdeněk Hušek, Ředitel společnosti Ing. Pavla Konopová PhD Zástupce ředitele PhDr. Ing. Martina Křepelková Projekty Modernizace veřejné správy