Aktuální záležitosti ZUŠ Hana Havránková. Výsledky rozpisu rozpočtu ZUŠ v MSK v r. 2011 Celkem NIV393 187 000 Kč (39 ZUŠ) z toho obecní 43 956 000 Kč.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pavel Šimáček Konference Vaše škola 2013 Bludištěm paragrafů bez obav
Advertisements

POVOLÁNÍ V OBLASTI OSTRAHA MAJETKU A OSOB
Kariérové poradenství
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření4.
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
Nástroje územního plánování
tříletý učební obor – Číšník, servírka
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
JUDr. Marek Hodulík Z AMĚSTNÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ NA DOHODU Sněm RVŠ,
Výchovní poradci Brno 7. a 8. dubna 2010.
Projektový záměr IPn Kariérní systém učitelů
Teleworking Projekt Cristal. 3 základní okruhy problému  Jak postavit pracovní smlouvu  Rozvržení pracovní doby  Odpovědnostní vztahy.
vytvořený v projektu OP VK
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
Zpracoval: Ing. Jiří Stonawský
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Brno, Mgr. Libor Mikulášek
Rozpočet přímých NIV na rok 2008 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. dubna 2008 KÚ Liberec.
1. Co upravuje?  Předpoklady pro výkon PP  Pracovní dobu PP  Další vzdělávání  Kariérní systém Na koho se vztahuje?  PP škol a ŠZ zapsaných v rejstříku.
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
Čerpání rozpočtu přímých výdajů za rok 2011 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Čerpání rozpočtu přímých výdajů za rok 2009 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Rozpis rozpočtu přímých výdajů na rok 2012
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Porada ředitelů dětských domovů zřizovaných Moravskoslezským krajem odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
Odměňování pracovníků ve veřejné správě a veřejných službách
Čerpání rozpočtu přímých výdajů za rok 2009 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Čerpání rozpočtu přímých nákladů za rok 2012 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Regionální školství financování, odměňování pedagogických pracovníků
Financování regionálního školství
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1261Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pracovní poměr Jméno autora: Ing. Zdeňka Suchomelová.
P OBÍDKOVÉ SLOŽKY, PŘÍPLATKY. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1268Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pobídkové složky,
Financování regionálního školství
Odměňování pracovníků ve veřejné správě a veřejných službách
Odměňování pedagogických pracovníků
Právní postavení zaměstnanců v institucích EU Referát na konferenci „ČR po rozšíření EU – personálně informatické souvislosti a dopady“ 13. – 14. září.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Daň z příjmů právnických osob Mgr.Eva Kolářová, Ph.D. Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ č.2714/2007.
Pracovní porada krajských školských koordinátorů prevence, metodiků prevence a MŠMT.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Problematika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na vysokých školách Praha, 12. června 2013.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2012
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Pracovně právní vztahy
SEMINÁŘ K PRACOVNĚPRÁVNÍ PROBLEMATICE
Porada s řediteli škol a školských zařízení
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Normativní financování vztahy a souvislosti
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Pedagogičtí pracovníci - VŠ
Porada s obcemi s rozšířenou působností
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Rozpočet přímých NIV na rok 2018
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
Rozpis rozpočtu a normativy
s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných obcemi
Porada s obcemi s rozšířenou působností
Rozpočet přímých NIV na rok 2011
Transkript prezentace:

Aktuální záležitosti ZUŠ Hana Havránková

Výsledky rozpisu rozpočtu ZUŠ v MSK v r Celkem NIV Kč (39 ZUŠ) z toho obecní Kč (6 ZUŠ) Školy MP normativně MP mimo- normativně Celkem% Počet ZUŠ v dohodovacích řízeních ZUŠ ,69 (ze 45)

Příčiny dohodovacích řízení v ZUŠ -Dofinancování nepedagogických zaměstnanců z důvodu překračování normativního stavu při nemožnosti snížení jejich počtu – malá velikost organizace (do 4 ostatních zaměstnanců) anebo naopak nevhodné dispoziční řešení školy vzhledem k počtu žáků 9 případů -Vyšší platový stupeň pedagogických zaměstnanců -Převod prostředků z nepedagogů do pedagogů -Soutěže 4 případy

Změny v odměňování od nepedagogové (příloha č. 1 NV č. 564/2006 Sb.) Zvláštní způsob určení platového tarifu – tzn. lze stanovit tarif v rámci rozpětí.

Platový tarif- příloha č. 5 a 6 NV č. 564/2006 Sb.- pedagogičtí zaměstnanci

Srovnání platových tarifů u 12. platové třídy dle NV č. 564/2006 Sb. Příloha č. Nástupní plat Praxe do 9 let Konečný plat 1ostatní úředník sestry lékaři pedagog VŠ pedagog ostatní

Rozdíly v platových tarifech k u pedagogů s VŠ Třída do do do do do do do do do do do nad

Rozvojový program Posílení platové úrovně pedagogických pracovníků s vysokoškolským vzděláním, kteří splňují odbornou kvalifikaci podle zákona č. 563/2004 Sb. -na zvýšené platové tarify -na náhrady platů -na ostatní nárokové složky platu, do kterých se promítá nárůst platových tarifů v rozsahu, který odpovídá zvýšení tarifů v tomto RP -bude upřesněn ve 2. pololetí

Jedna z možností, jak sledovat čerpání RP

Problematika ostatních zaměstnanců Nerovnoměrný meziroční pokles průměrných platů na školách Rezerva vzniklá po dohodovacích řízeních, dále z rozvojového programu Hustota a mimořádným posílením rozpočtu z MŠMT (celkem asi 40 mil. Kč) Rozpuštění rezervy v závislosti na ŘADĚ KRITERIÍ PŘI INDIVIDUÁLNÍM POSUZOVÁNÍ SITUACE KAŽDÉ ŠKOLY (výše meziročního poklesu, možnost zapojení dalších zdrojů, plnění dohodnutých opatření, dodržování normativního stavu zaměstnanců aj.) Termín: červen – červenec (vzhledem k náročnosti úpravy)

OtázkyOtázka: Týká se ustanovení § 3 odst.3 NV č. 564/2006 Sb., v platném znění, také pedagogických zaměstnanců? Nemůže-li zaměstnavatel obsadit pracovní místo zaměstnancem, který dosáhl potřebného vzdělání, a nestanoví-li zvláštní právní předpis jinak, může zaměstnavatel zaměstnance výjimečně zařadit do platové třídy, pro kterou nesplňuje potřebné vzdělání a) až na dobu 4 roků b) na dobu delší, jestliže předchozí praxí nebo po dobu výjimečného zařazení podle písmene a) prokázal schopnost k výkonu požadované práce. Odpověď: Netýká se pedagogických zaměstnanců, neboť zde platí zvláštní právní předpis, a to je zákon č. 563/2004 Sb., v platném znění, o pedagogických pracovnících. Podle § 32 fyzická osoba, která nesplňuje kvalifikační předpoklady podle tohoto zákona, může vykonávat pedagogickou činnost jen do , pokud v té době nezahájí studium a toto studium úspěšné ukončí (vyjma těch, kteří k měli 50 let a vykonávali pedagogickou činnost v příslušném druhu nebo typu školy nejméně 15 let). V každém případě pak tato osoba musí být zařazena do takové platové třídy, která odpovídá podle katalogu prací popisu jeho činnosti uvedené v pracovní náplni, resp. podle nejnáročnější práce, jejíž výkon zaměstnavatel na zaměstnanci požaduje.

Otázky Otázka Učitel má přímou vyučovací povinnost pondělí až čtvrtek. Po celý týden má vždy určené nějaké poměrné hodiny nepřímé vyučovací povinnosti. Třídní předehrávky má stanovené na pátek, tedy v den, kdy koná nepřímou vyučovací povinnost mimo školu. Má nárok na proplacení cestovného? Odpověď: Ano. Podle § 151 ZP pokud při výkonu práce nebo v přímé souvislosti s ním vzniknou zaměstnanci výdaje, je zaměstnavatel povinen mu je nahradit, a to podle pravidel daných ZP. Cestovními výdaji, za které poskytuje zaměstnavatel cestovní náhrady, se rozumí výdaje, které vzniknou mj. při pracovní cestě (tj. časově omezené vyslání zaměstnance zaměstnavatelem k výkonu práce mimo sjednané místo výkonu práce). Skutečnost, že pedagogičtí pracovníci vykonávají ve své pracovní době přímou pedagogickou činnost a práce související s přímou pedagogickou činností na dané věci nic nemění.

Otázky Otázka Učitel má ve smlouvě stanovenou jako výkon povolání pobočku. Pokud jede na poradu, seminář atp. do hlavní budovy školy, která je mimo pobočku, má nárok na proplacení cestovného? Odpověď Ano, jedná se o pracovní cestu, tj. časově omezené vyslání zaměstnance zaměstnavatelem k výkonu práce mimo sjednané místo výkonu práce.

Otázky Otázka Proč se používá v souvislosti s republikovými normativy výraz „věková kohorta?“Je to zavádějící, neboť se jedná o vojenskou jednotku starého Říma, která obsahovala 6 centurií (6x100 člennou jednotku). Tudíž tento termín je početně zavádějící a determinující při určování počtu žáků. Odpověď Kohorta: -vojenský oddíl, družina, houf -ve starém Římě nejmenší taktická jednotka pěchoty, ve starém císařském Římě pak samostatná jednotka pomocných sborů -vedlejší klasifikační kategorie zoologické systematiky, kladená mezi řád a čeleď (zoologie) -soubor jedinců zrozených v určitém časovém úseku, sloužící ke stanovení struktury určité živočišné populace, stejnověké populace (demografie)