Zajišťování kvality, garance kvality Středisko rané péče SPRP České Budějovice Mgr. Martina Papoušková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

SPIS Systém Psychosociální Intervenční Služby
TyfloCentrum Brno, o.p.s. se představuje
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Kariérové poradenství
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Pilotní projekt „Centrum podpory NRP“ Projekt Centrum podpory NRP je.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Individuální projekt „Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji“ (číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ ), dále jen „Projekt“
OPTIMÁLNÍ MODEL RANÉ PÉČE PŘEDSTAVENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
DĚTSKÉ SKUPINY A KUDY DÁL?! Jak mohou profesní organizace pomoci v rozvoji předškolní péče Jan Schneider.
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Kvalita v PP Roman Gabrhelík. Kvalita v PP v ČR Výchozí premisa Výchozí premisa – Není to o tom, zda? (kvalita v PP v ČR ano či ne). – Bavíme se o tom:
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. Zahraniční výzkum Náhradní péče o děti v Dánsku, v Anglii a Walesu, na Slovensku a v Polsku
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Prvá študentská vedecká konferencia v odbore špeciálna pedagogika a liečebná pedagogika ŠTUDENT NA CESTE K PRAXI Analýza podpůrných opatření a poradenských.
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V TERÉNNÍ PÉČI Mgr. Lucie Brožková.
Mgr. Libuše Přikrylová, manažer pracovní skupiny.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Z ÁKON O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH 108/2006 S B.. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III.
Mgr. Petr Hanuš KOORDINÁTOR ODBORNÝCH SEKCÍ ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR ŘEDITEL SEKCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIE ZAMĚSTNAVATELSKÝCH SVAZŮ ČR.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Plány aktivit/Školní akční plány
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb
Terapie pachatelů domácího násilí
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
Sociální šetření a legislativa
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Sociální práce TEĎ a TADY II
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Zjišťování kvality poskytovaných sociálních služeb
Statutární město Ostrava
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Kvalita sociálních služeb Markéta K. Holečková, MPSV
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Revize standardů a inspekcí
Transkript prezentace:

Zajišťování kvality, garance kvality Středisko rané péče SPRP České Budějovice Mgr. Martina Papoušková

Vznik a zavádění standardů rané péče Důvody pro vznik: - bylo třeba 1)vymezit pojem raná péče v ČR 2)stanovit kvalitativní kritéria pro službu rané péče v ČR a obhájit její potřebu 3)formulovat kvantitativní, provozní a odborné nároky této v ČR nové služby, nezbytné pro financování a legislativní zakotvení 4)spolu s klienty vyjasnit kvalitu a minimální míru služeb, na které by měli mít nárok

Pracovní skupina pro standardy rané péče Odborníci pracující v oboru rané péče, pedagogové, psychologové, zdravotníci, sociální pracovníci, rodiče dětí s postižením Praxe poskytování rané péče pro rodiny dětí se zrakovým postižením Zkušenosti ze zahraničí Zkušenosti dalších poskytovatelů rané péče v ČR a z literatury

Asociace pracovníků v rané péči – celostátní profesní organizace Sledování, podpora a zvyšování kvality služeb rané péče Zajišťování vzdělávání pracovníků v rané péči Poskytování vzájemné odborné podpory Poskytování odborné garance kvality služeb rané péče na základě šetření na pracovišti

Garance kvality služeb rané péče Dle druhových standardů – Standardy rané péče Šetření členů rané péče na pracovišti Záznam ze šetření je obdobný protokolu z přípravných inspekcí sociálních služeb (pracoviště SRP Olomouc 2002, SRP Ostrava 2004) – zabývá se již konkrétní službou

Sledování kvality služeb rané péče Práce se standardy v rámci pracovních porad na pracovišti Dobrá praxe s příkladem kazuistiky Iniciativa pracovníků v přímé péči (x standardista ) Na celorepublikové úrovni Vícedenní seminář – zkušenosti z jednotlivých pracovišť (sborník) Písemné zpracování

Registrace poskytovatelů sociálních služeb Velká administrativní zátěž Formální podklady / kvalita Čerpání dotace na neposkytované služby

Středisko rané péče SPRP České Budějovice Jizerská 4, Č. Budějovice Tel/fax:

Děkuji za pozornost