Mgr. František Bublan Formy a perspektivy dobrovolnické služby z pohledu neziskové organizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

SPIS Systém Psychosociální Intervenční Služby
Ing. Stanislava Správková
Integrovaný záchranný systém
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Územní dimenze a priority Olomouckého kraje
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ECVET v Programu celoživotního učení
Sociální sítě.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Finanční možností svépomocných skupin
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Program BeatBullying: Bojuj proti šikaně!. Projekt BeatBullying je spolufinancován Evropskou komisí a programem Daphne. Veškerý obsah tohoto materiálu.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
20 LET MĚSTSKÉ CHARITY PLZEŇ Prezentace rozvoje IV. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE CHČR 10. –
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Vzdělávání finanční gramotnosti dospělých
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Jakub Týle, zajišťování veřejné služby
Cesta k modernímu vzdělávání
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
Hmotná nouze 29. června 2010 Bc. Ivana Šťastná vedoucí OSV
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Definice dobrovolnictví
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových stavech Občanské sdružení ADRA Josef Koláček.
Dobrovolnické centrum Vlaštovka
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových situacích Mgr. Lucie Balarinová Členka ÚPZJ ČČK ČESKÝ ČERVENÝ KŘÍŽ ČLEN.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
PANEL humanitárních organizací Ústecký kraj - Ústí nad Labem , Ministerstvo vnitra ČR.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
DOBROVOLNÁ ZÁCHRANNÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Jak založit tiskový útvar Cvičení od 14:00 do 15: PaedDr.Emil Hanousek,CSc., :: Ing. Martin Švehla
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Seminář OBP MV: Psychosociální podpora uniformovaných složek – evropská vodítka a trendy Praha
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
R OZDÍLNOST INTERVENCÍ SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA PŘI N ETSTREETWORKU A PŘI I NTERNETOVÉM PORADENSTVÍ Centrum Anabell, z. s. Mgr. Klára Gelnarová.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Minimální standard sociální práce orgánu pomoci v hmotné nouzi
TTnet (Training of Trainers Network)
Název projektu: Ve škole po škole
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Výsledky dotazníkového šetření všech CSS
Prezentační a komunikační dovednosti
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Transkript prezentace:

Mgr. František Bublan Formy a perspektivy dobrovolnické služby z pohledu neziskové organizace

Dosavadní zkušenosti charity 1 Dobrovolníci pro mimořádné události (povodně 1997, 2002, 2009, 2010; projekt EK (2006 – 2007), projekt přeshraniční spolupráce (2009 – 2011) Dobrovolníci v sociálních zařízeních (dlouhodobá spolupráce) Dobrovolníci pro TKS Nedobrovolní dobrovolníci (veřejná služba) Dobrovolníci pro mimořádné události (povodně 1997, 2002, 2009, 2010; projekt EK (2006 – 2007), projekt přeshraniční spolupráce (2009 – 2011) Dobrovolníci v sociálních zařízeních (dlouhodobá spolupráce) Dobrovolníci pro TKS Nedobrovolní dobrovolníci (veřejná služba)

Dobrovolníci pro mimořádné události 2 Formy zapojení dobrovolníků pro mimořádné události: vysoká ochota zapojit se do pomocných prací spontaneita, schopnost překonat nepohodlí přirozené schopnosti improvizace, pomáhat umí každý vysoké nároky na organizaci nároky na efektivitu podceňování přípravy v mírovém období Formy zapojení dobrovolníků pro mimořádné události: vysoká ochota zapojit se do pomocných prací spontaneita, schopnost překonat nepohodlí přirozené schopnosti improvizace, pomáhat umí každý vysoké nároky na organizaci nároky na efektivitu podceňování přípravy v mírovém období

3 tradiční média rozhlas: diskusní pořady tisk: tematické články tradiční média rozhlas: diskusní pořady tisk: tematické články supermoderní média Sociální sítě slouží ke komunikaci s dobrovolníky, kteří komunikují s dalšími potenciálními dobrovolníky FACEBOOK supermoderní média Sociální sítě slouží ke komunikaci s dobrovolníky, kteří komunikují s dalšími potenciálními dobrovolníky FACEBOOK moderní média „kdo není na webu, neexistuje“ Podle www stránek se hodnotí profesionalita organizace moderní média „kdo není na webu, neexistuje“ Podle www stránek se hodnotí profesionalita organizace osobní kontakt spolupracovníci charity známí pracovníků charity osobní kontakt spolupracovníci charity známí pracovníků charity KOMUNIKACE s dobrovolníky pro MU

Komunikace s dobrovolníky pro MU 4

5

Výcvik dobrovolníků pro MU 6 VSTUPNÍ ŠKOLENÍ ČLENŮ TÝMU bezpečnost práce systém krizového řízení efektivní pomoc - zkušenosti z povodní DALŠÍ MOŽNOSTI PLÁNOVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ základy první pomoci kurz krizové intervence základy provádění sociálního šetření VSTUPNÍ ŠKOLENÍ ČLENŮ TÝMU bezpečnost práce systém krizového řízení efektivní pomoc - zkušenosti z povodní DALŠÍ MOŽNOSTI PLÁNOVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ základy první pomoci kurz krizové intervence základy provádění sociálního šetření

Výcvik dobrovolníků pro MU 7

8

Výcvik dobrovolníků pro MU na konferencích 9

Výcvik dobrovolníků pro MU i na cvičení 10

Perspektivy 11 Perspektivy Ochota pomáhat bude vždy silně zakořeněna Je třeba dobrovolníky oslovit Dobrovolníci podceňují přípravy Různá míra ochoty identifikace s jakoukoli organizací Změnou zákona o zaměstnanosti vznikne armáda nucených „dobrovolníků“ Touha po smyslu své práce Otázka benefitů pro lidi v nouzi (započtení do důchodu?) SPOLUPRÁCE SE „ZAMĚSTNAVATELEM“ nezaměstnaných Výzva pro nás – možno kdykoli vyškolit a použít! Perspektivy Ochota pomáhat bude vždy silně zakořeněna Je třeba dobrovolníky oslovit Dobrovolníci podceňují přípravy Různá míra ochoty identifikace s jakoukoli organizací Změnou zákona o zaměstnanosti vznikne armáda nucených „dobrovolníků“ Touha po smyslu své práce Otázka benefitů pro lidi v nouzi (započtení do důchodu?) SPOLUPRÁCE SE „ZAMĚSTNAVATELEM“ nezaměstnaných Výzva pro nás – možno kdykoli vyškolit a použít!

Dobrovolnická služba v charitě 12 DĚKUJI ZA POZORNOST