PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP VRCHLABÍ Vrchlabí, 18. února 2009 Radka Nosková - administrace POV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Problematika venkova v Pardubickém kraji Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
OCENĚNÍ ORANŽOVÁ STUHA V RÁMCI SOUTĚŽE VESNICE ROKU V PROGRAMU OBNOVY VENKOVA.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Rozpočtové hospodaření obcí
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP HRADEC KRÁLOVÉ Dolní Přím, 5. února 2009 Ing. Jana Rejlová, administrátorka POV.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
1 Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2009 RNDr. Josef Postránecký.
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Obnova venkova Rozvoj venkova.
Metodická pomoc k žádostem o neinvestiční příspěvky do výše 25 tis
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
POV 2010 Informace o podaných žádostech. Harmonogram POV Schválení podmínek pro vyhlášení programu Radou Olomouckého kraje: Schválená alokace.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Dotační program Podpora včelařství 2016 Krok za krokem
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
Program obnovy venkova Jihočeského kraje
Setkání regionálních výrobců
odbor politiky bydlení
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2010
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
Národní programy 2017 odbor regionální politiky duben 2017
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Změny v soutěži Vesnice roku
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Osečná Skokan roku 2013 Jiří Hauzer Prezentace
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Transkript prezentace:

PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP VRCHLABÍ Vrchlabí, 18. února 2009 Radka Nosková - administrace POV

POV KHK POV KHK na rok Zásady pro poskytování dotací z POV včetně příloh (každoročně) Výbor pro regionální rozvoj a cestovní ruch

Harmonogram POV KHK 2009 Sběr žádostí do Zpracování žádostí do Předložení žádostí Výboru pro regionální rozvoj a cestovní ruch Projednání v Radě KHK Schválení v Zastupitelstvu KHK

Podané žádosti ORP VR 2009 Dotační titulPočet žádostí Požadovaná dotace v Kč DT DT 2-- DT DT DT 5-- CELKEM ORP HK

Podané žádosti za KHK 2009 Celkem evidováno 300 žádostí v objemu 188,7 mil. Kč Schválená alokovaná částka je 45 mil Kč s příslibem navýšení o 5 mil Kč.

Dotační tituly Dotační titul 1 a 2 - kladen důraz na připravenost akce a vyřešené majetkové vztahy Dotační titul 3 - majetek svazku obcí–10 let, investiční/neinvestiční projekty Dotační titul 4 - uzavřená smlouva o poskytnutí úvěru (NE úvěrový příslib) Dotační titul 5 - vzdělávání a poradenství v oblasti rozvoje venkova a obnovy vesnice (obce, DSO, právnické, fyzické osoby)

Zkušenosti z kontrolní činnosti Žádost = jediný zdroj informací o projektu  Vztah projektu k rozvojovým dokumentům  Popis projektu  Harmonogram  Přílohy - Audit - Usnesení zastupitelstva - Rozpočet (investice/neinvestice)

Podklady pro uzavření smlouvy Do 60 dnů od oznámení o přidělení dotace Usnesení zastupitelstva obce/svazku obcí Doklad o vlastnictví Upřesnění rozpočtu a charakteru akce

Závěrečná zpráva, vyúčtování Zpráva – popis co se udělalo Faktury, předávací protokoly,.. Výpisy z běžných účtů (přijetí dotace) Výpis z účetní analytické evidence (ORG) Fotodokumentace

SOUTĚŽ VESNICE ROKU

Termíny soutěže Vyhlášení 15. ročníku soutěže Ukončení příjmu přihlášek Hodnocení krajských kol do Slavnostní vyhlášení krajských kol 1.7.– Hodnocení celostátního kola 1.9.– Slavnostní vyhlášení celostátního kola do

Účast v soutěži Obce vesnického charakteru Zpracovaný rozvojový dokument obce Přihláška na předepsaném formuláři Úhrada registračního poplatku (2 Kč za každého občana) Charakteristika obce

Informace a podklady pro hodnotitelskou komisi Prezentace obce (součástí této prezentace budou i rozhovory se zástupci obce) Prohlídka obce Obsah materiálů doložených jako součást přihlášky do soutěže

Charakteristika obce 1. Koncepční dokumenty 2. Společenský život 3. Aktivity občanů 4. Podnikání 5. Péče o stavební fond a obraz vesnice 6. Občanská vybavenost, inženýrské sítě, úspory energií 7. Péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci 8. Péče o krajinu 9. Připravované záměry 10. Informační technologie obce

Ocenění VESNICE ROKU 2008 Zlatá stuha – vítěz krajského kola – obec Bukvice (okr. Jičín) Modrá stuha – společenský život - obec Batňovice (okr. Trutnov) Bílá stuha – činnost mládeže – obec Vlkov Zelená stuha – péče o zeleň a životní prostředí – obec Konecchlumí (okr. Jičín) Oranžová stuha – spolupráce se zeměděl. subjektem – obec Pohoří (okr. Rychnov n.Kn.)

Další ocenění Diplom za vzorné vedení obecní knihovny Diplom za vzorné vedení kroniky Diplom za rozvíjení lidových tradic Diplom za kvalitní květinovou výzdobu v obci (Fulínova cena) Mimořádné ocenění za péči o kulturní dědictví

Přínosy účasti v soutěži Zviditelnění a propagace obce Vítězové finanční odměna Možnost žádat v POV MMR (Dt 1 Podpora vítězů soutěže Vesnice roku)

Děkuji vám za pozornost. Radka Nosková Tel.: