Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Programu přeshraniční spolupráce „Cíl Evropská územní spolupráce“ Česká republika – Rakousko 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové výzvy v cyklistické dopravě a cykloturistice
Advertisements

PROGRAMY PODPORY VÝSTAVBY ZE STRANY EVROPSKÉ UNIE Autor: Jiří Vaněk Vyučující: Ing. Martin Čásenský, CSc. Management podniku 2013/2014 České vysoké učení.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Proč vlastně stavět rozhlednu na Milíři ?  Už dříve tam stála = obnovení tradice  Milíř má 283 m = nejvíc v okolí = krásný výhled  Přes Milíř vedou.
Labská stezka - Ústecký kraj, příprava a realizace stavby -
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Zábřeh, cyklostezka na opuštěném tělese dráhy
Projekt CZ.3.22/2.3.00/ Spolupráce škol a veřejných institucí v česko-polském pohraničí v oblasti vzdělání k vyšší uplatnitelnosti na trhu práce.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
Bike Brno – Bike konference 2012 Plzeňský kraj 4. –
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V LIBERECKÉM KRAJI A JEJÍ VAZBA NA CYKLOSTRATEGII 04/2013.
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Místa plná rozhledů v Euroregionu Glacensis v Euroregionu Glacensis.
pro integrovaný projekt
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Zlín cyklistický Josef Novák, člen Rady města Zlína
Interreg IIIA Česká republika–Polsko Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU.
Malá Chuchle – Lahovice
Moderní cyklistická doprava
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Bike konference 2012 Jihomoravský kraj. Rozvoj spolupráce Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje v oblasti cyklistiky.
Cyklostezka Kotvrdovice - Jedovnice
Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek ministra dopravy
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Financování dopravní infrastruktury Priorita mandatorní výdaje – EU – Národní Finanční rámec mld. Kč Nesmyslný střednědobý výhled.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Rozvoj cykloturistiky v Jihomoravském kraji 2012.
2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
ADONIS – ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu , Dolní Kounice.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Název projektu: „ Rekonstrukce místních komunikací v Králově Dvoře „ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/1.1.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Rekonstrukce.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Snídaně starostů , Jedlí
Pracovní skupina RSK pro dopravu Informace o výzvách IROP
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Dotační programy sfdi.
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotační program pro rok 2019
Transkript prezentace:

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Programu přeshraniční spolupráce „Cíl Evropská územní spolupráce“ Česká republika – Rakousko 2007 – Projekt je realizován Mikulovskem, dobrovolným svazkem obcí a rakouskou obcí Wildendürnbach. Na kole k sousedům (trasa Mikulov – Nový Přerov – Wildendürnbach) Březen 2012

stavební obnova úseku hraniční cesty, dnes využívané mj. jako cyklostezky předmětný úsek cyklostezky je v obou směrech přímým napojením na turistické hraniční přechody – Mikulov-Ottenthal a Nový Přerov-Wildendürnbach trasa na české straně – Mikulov – Březí – Dobré Pole – Novosedly – Nový Přerov (10,625 km) trasa na rakouské straně – Wildendürnbach – Ottenthal (opravený úsek 1,7 km)

Na kole k sousedům – nenáročný turistický okruh 27 km

obnova stávající komunikace, která v minulosti sloužila jako signální komunikace pro pohraniční stráž a byla ve velmi špatném stavebně-technickém stavu - stav komunikace byl z hlediska jejího využití jako cyklostezky zcela nevyhovující, až havarijní

výstavba a modernizace dopravní infrastruktury regionu s důrazem na zvýšení kvality spojení příhraničního regionu (místní a regionální sítě, napojení přechodů, turistické a cyklistické stezky) rekonstrukce komunikace s vyloučením automobilové dopravy a zvýšení bezpečnosti uživatelů značená jako cyklostezka, vjezd hospodářské techniky povolen vodní toky

Zahraniční partner: Obec Wildendürnbach Dokončení stavby: 11/2011 Celkové předpokládané výdaje na projekt na české straně stavební část: 719 tis. EUR celkové výdaje včetně projektové přípravy, inženýrské činnosti, managementu a propagace projektu odhadujeme do 20 mil. Kč spolufinancování: ERDF, SR, JMK, zapojené obce Celkové předpokládané výdaje na rakouské straně 180 tis. EUR

Cyklotrasy, které na opravené úseky navazují, nebo jsou jejich součástí (např.) EuroVelo 9, EuroVelo 13 – Stezka železné opony Greenways Praha – Vídeň Haló sousedé Jantarová stezka Moravská vinná stezka Stezka a naučný vinařský okruh Stará hora KTM

Projekt Jihomoravského kraje: Zažít kraj vína a památek na kole Zelené body znázorňují budoucí odpočívky na trase

Turistické cíle a atraktivity na cyklotrase Mikulov, krásné a nezapomenutelné pohledy na krajinu a na ne příliš známé panorama Mikulova z jižní strany Březí – koupaliště koně a jiná zvířátka v Novém Přerově a Novosedlech sklepy – v každé obci

Turistické cíle a atraktivity na cyklotrase severní Weinviertel Galgenberg se 184 vinnými sklepy u Wildendürnbachu bylinkářský Neuruppersdorf Pottenhofen s malebnými zákoutími s vinnými sklepy nedaleký „Jihomoravský kříž“ s vyhlídkou poblíž Kleinschweinbarthu

Turistické cíle a atraktivity na cyklotrase Muzeum československého opevnění U Starého lomu Novosedly z let otevřeno od přelomu dubna/května do konce října – vždy nejméně jeden víkend v měsíci od 9:00 do 16:00 h. – vlajka pro skupiny 5+ po předchozí dohodě se správci kdykoliv v době otevření je u všech vjezdů do obce Novosedly instalováno značení trasy až k muzeu informace novosedly.estranky.czwww.muzeum-opevneni- novosedly.estranky.cz

Turistické cíle a atraktivity na cyklotrase Nově budovaná turistická rozhledna v Drnholci v polní trati zvané U Křížku, celková výška cca 11 m krásné výhledy: Alt-Prerau, Mitterhof, Wildendürnbach, Falkenstein, Staatz, Mikulov, Pálava, Hrušovany nad Jevišovkou, přírodní park Bobrava, Střelický les aj. v těsné blízkosti cyklostezky, která vede kolem drnholeckých vinných sklepů a nedaleko mezinárodní cyklostezky - Jantarové stezky Krakow - Morava - Wien. slavnostně bude otevřena 12. června 2012 volně kdykoliv přístupná, bez průvodce informace Obec Drnholec,

Děkujeme za pozornost Kontakt: Mikulovsko, dobrovolný svazek obcí, Jozef Pavlík, předseda DSO Marcela Effenbergerová, manažerka projektu tel.: ,