Emoční rovnice Aleše Kaliny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
Návraty po mateřské/rodičovské dovolené na trh práce
Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
Jak na to, aniž bychom se zničili
(Ne)vzdělanost v soukromém podnikání
Vymezení a pojetí sociální práce
(CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM…nový projekt…aktuální téma…) CO PŘINÁŠÍ PRAVIDELNÉ ČTENÍ DÍTĚTI? vytváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem podílí se na emočním.
Předmět psychologie Předmět psychologie práce a organizace.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Proč je důležité studovat Principy
IveHale s.r.o..
a jeho využití u klientů po CMP
HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ Metodika kurzů snižování nadváhy adolescenty
Rodina.
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
MOTIVACE PRACOVNÍ ČINNOSTI Hunalová Gábi, Kotková Hel., Proskovcová Šáry.
HUMANISTICKÁ PSYCHOLOGIE
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
DOSPĚLOST mladší dospělost, let střední dospělost, do 45 let
Stáří a právo na důstojný život
Fiktivní firma Five for you s.r.o.. Co nabízíme? 5-ti chodové menu přizpůsobené vašemu přání a životnímu stylu. To co prospívá jednomu, může škodit druhému.
Obsah: Proč 8. návyk Rámcové objasnění 8. návyku
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
Představení klubu manažerů
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
Výchovný styl Škola jako dílna lidskosti
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Supervize v rámci sociální práce Specifické metody SP LS 2014 Specifické metody SP LS 2014.
Mentální anorexie.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí KOORDINACE SLUŽEB V PÉČI O KLIENTA V RT.
Zdravá škola.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Technologie.
Působení psychologa jako člena týmu odborných pracovníků projektu AVC
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Koučování a koučovací otázky
Exekutivní funkce Literatura:  Moraine Paula. Helping Students Také Control of Everyday Executive Functions.  Učebnice psychologie.
Základy sociální psychologie
Základy sociální psychologie
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Téma Hypotézy ve výzkumu
1 Životní scénář aneb Naučte se žít v přítomném okamžiku.
Funkce a mezipředmětové vztahy předmětu sociální péče.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Tisková konference k pětiletému výročí zavedení EtV jako DVO.
Koučink dětí a mladistvých obětí obchodování Praha
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Koučink dětí a mladistvých
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
Plánované rodičovství
MOTIVACE K UČENÍ Tereza Hammerová
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
Krizová pomoc.
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Výstupy pracovních skupin
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Rodičovství biologické a pěstounské
Nastartuj svou kariéru dřív než ostatní!
Transkript prezentace:

Emoční rovnice Aleše Kaliny Martin Tušl Klára Lesse

Aleš Kalina (*1965) Autor patentované teorie Emočních rovnic Objevitel 4 kvadrantů lidského žití Člen top managementu mezinárodních korporací (Microsoft, Telenor ČR, EDS, Sodexho Pass ČR) Objevení a popsání 12 zákonů funkce mozku Autor  knih, CD a DVD osobního růstu Aleš Kalina (*1965)

Oblasti působení Koučink při řešení depresí a životní nerovnováhy Koučink při náročném rozvodu či rozchodu, řešení partnerských krizí Pomoc při výběru životního partnera Kariérový koučink (vedení týmů, motivace a vedení podřízených) Pomoc při zvyšování sebevědomí Pomoc při palčivé žárlivosti a černém svědomí Pomoc při hledání talentových vloh a jejich uplatnění Koučink Top managementu ke zvýšení jejich výkonu a vedení lidí Koučink pro využití maximálního potenciálu

Jsem Váš!

Základ „Kalinovy teorie“ “…lidský mozek přichází na svět pouze v základním nastavení. Je to podobné jako u systému Windows, který je výrobcem nainstalován na vašem počítači. Mozek pracuje na stejné bázi. Přichází na svět prázdný a postupně doma v rodině vstřebává základní vzory myšlení pomocí pozorování, naslouchání a cítění” (Kalina, 2014, s. 15). “…naše dnešní prožitky nemají vůbec nic společného s touto chvílí, s aktuální přítomností. Základy pro současné vnímání světa totiž leží právě v době, kdy jste o reálném světě ještě neměli ani potuchy, tedy v době, kdy jste byli úplně maličcí” (Kalina, 2014, s. 16).  70 % emočních rovnic se vytváří do 7 let věku.

“Rodiče jsou někdy nepoučitelní lokajové “Rodiče jsou někdy nepoučitelní lokajové. Snaží se nám předávat životně potřebné věci, ale nevědomky nám do nich přimíchávají jedy. Ty pak mají vliv na veškeré naše počínání až do konce života” (Kalina, 2014, s. 16). „Nejsilněji se zapisují emoce spojené s osobou našich vychovatelů, kterým mozek vždy přisuzuje hodnotu ANO, aniž by o jejich pravdivosti přemýšlel. Na mnohé zápisy si nepamatujeme, ale přesto s nimi mozek pracuje. Jsou uloženy v podvědomé paměti, mimo dosah vědomí“ (Kalina, 2014, s. 17).

Emoční rovnice Metoda emoční rovnice pomáhá lidem změnit jejich život ve čtyřech hlavních oblastech, „kvadrantech“: Práce Vztahy Zdraví Peníze

Emoční rovnice Emoční rovnice je zápis uložený v mozku s hodnotou pravdy, který popisuje určitý druh chování působící tutéž hladinu emočního prožitku jako při jejím vzniku. Hodnotí se na škále 0- 10 Emoční rovnice se ukládají nejprve do vědomé a následně do podvědomé části. O některých víme stále a jiné musíme objevovat. „Každý mě okrade“ „Jsem tlustý a ošklivý“ „Bez práce nejsou koláče“

Aleš a jeho tým certifikovaných koučů 1. Nejsme terapeuti, kteří se svými klienty tráví roky. Naše práce je o aktivní a intenzivní spolupráci s klientem. 2. Pracujeme s vámi ve 4 oblastech vašeho života. Všechny těžkosti se dají zařadit do životních oblastí: Práce, Vztahy, Zdraví, Peníze. 3. Stanovujete s námi svojí křivku života. Jedním z cílů koučinku je „zvednout křivku života nad 7,5“ 4. Pracujeme s emočními rovnicemi.  5. Zatím jsme pomohli každému. Stačí jen zaplatit 10000,-/hodinu a máš co chceš! http://ales-kalina.cz/

Kalinovy weby www.ales-kalina.cz (2014) www.maprace.cz (2010) www.mamdepku.cz (2013) “Privátní pomoc při palčivých depresích” www.dobry-pocit.cz (2008) www.zivotni-partner.cz (2009) 7 metod pro rozpoznání životního partnera  www.jak-vydelat-penize.eu (2009) “7 kroků k získání bohatství”  www.vychova-deti.cz 18 základních principů výchovy děti  www.maprace.cz (2010) www.odhalte-svuj-talent.cz www.jatodokazu.cz Aleš Kalina – emoční rovnice Mark Dzirasa – patří k elitě úspěšných obchodníků a je mentor a lídr duchovního rozvoje na Československé scéně Robert Breadon – Master praktikant metody NLP.

Emoční rovnice Lenky Černé „Emoční rovnice jsou unikátní metodou, která pomáhá lidem se cítit dobře a prožívat svůj život podle svých představ.“  „Autorkou této metody je Lenka Černá, přední český kouč a konzultant. Pro práci s Emočními rovnicemi má ochrannou známku a certifikuje pro práci s ní své vlastní kouče.“ http://emocni-rovnice.com/

Aleš o Lence Aleš Kalina, kouč a hlavní školitel LIFE CLINIC Prague “S Lenkou Černou pracuji jako kolega již šestým rokem a mohu se na ni jako na člověka i kouče vždy spolehnout. Je odborníkem, který rozumí nejen oblasti vztahového a profesního koučinku, ale také oblasti hubnutí, zdravé stravy a změny životního stylu. Její nové CD Hubněte s hlavou je přesně to, co na trhu s hubnutím a dietami scházelo. Všechno totiž začíná právě tam a pokud budete následovat alespoň jednu radu z jejího CD, můžete si změnit nejen vaše tělo, ale i celý život.”

Možné inspirace John Locke – tabula rasa Kognitivní psychologie – mozek jako počítač, který zpracovává informace. Psychoanalýza – emoční rovnice se nacházejí v „podvědomí“. Behaviorismus – učením (emočních rovnic) dokážeme vše Microsoft? 

Velmi povedené logo, Aleši!

Zhodnocení metod Nevědeckost, metoda je podložena údajnými výzkumy, jejichž výsledky nikdy nikdo neviděl. „Pomůžeme komukoli s čímkoli“ – dává lidem falešnou naději. Zásadní význam přikládá dětství a výchově. Za současní neúspěchy viní rodiče, zbavuje jednotlivce odpovědnosti. Nejasné fungování metody - pracování s rovnicemi, způsob jejich „vymazávání“ a „otáčení“. Založeno spíše na autosugesci a pocitu dobře utracených peněz. Etické problémy Kalinova „koučování“, nebo spíše businessu.

Možné efekty Pozitivní Hawthornský efekt Placebo efekt Pocit „dobře utracených peněz“ Negativní Často pouze přechodné zlepšení situace – postupné vystřízlivění a návrat problému. Utrácení peněz za pohádky, na úkor odborných intervencí, které by klientovi mohly pomoci. Možné poškození klienta. Pomáhající profese by neměl být v prvé řadě business! ŘEKNI ALEŠOVI NE!

Fronta na Aleše