Šetření energie Martin, Houska, Michal, Dann. Voda je stále vzácnější a dražší vodovodní baterie-umožňují jednoduché a rychlé nastavení potřebného průtoku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠETŘENÍ ELEKTRICKOU ENERGIÍ
Advertisements

Na co bychom měli myslet při každém nákupu, chceme-li být šetrní k životnímu prostředí… Je tohle opravdu to hlavní? ? Uděláme si malý kvíz… (klikni)
Šetříme elektrickou energii
ROPA Pavel Kratochvíl.
Energie.
 Cíle práce  Seznámení s výpočtem  Cenová rozvaha  Závěr.
Učebnice věnovaná Dopravě Efektivní užívání energie v dopravě Petr Sopoliga, Vlasta Švejnohová, Lucie Kochová ENVIROS, s.r.o. Listopad 2009 Za obsah této.
Šetříme energií v domácnosti
FOTOVOLTAICKÉ HYBRIDNÍ MODULY
DOMÁCÍ EKOLOGIE – nadměrná spotřeba
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Úspora energií v domácnostech - Tomáš Bílý -
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Centers Dating 2012 Moderátor: Pavlína Hajnová. Diskuze rezidenčních developerů Dušan Kunovský, Central Group Štěpán Havlas, Finep Martin Svoboda, JRD.
Vysoká cena ropy mnoha lidem způsobuje značné problémy. U autodopravců nebo jiných firem, které jsou závislé na vysoké spotřebě paliv, může vysoká cena.
Smart Move Každý rok autobusy a autokary v Evropě, s minimálními dopady na životní prostředí, přepraví bezpečně a podle jejich potřeby miliony lidí. Ačkoliv.
Jaké jsou technické prostředky ke snižování vlivu dopravy na životní prostředí - Jaká auta budeme používat? Patrik Macháček ZŠ Vítězná, Litovel 1250.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
možnosti a význam použití
Dopravní síť světa 1 B. Fendrych 8.K.
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
Úspora elektrické energie
Úspory energie v osvětlování ve veřejném sektoru Juraj Krivošík SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s , Magistrát hl.m. Prahy.
Jak se na boji proti klimatickým změnám můžete podílet vy sami? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Změna klimatu.
Provoz a údržba domácnosti Elektrické spotřebiče
AUTOR : PATRIK MAHNERT SŠ EDUCHEM A.S. OKRUŽNÍ 128 MEZIBOŘÍ
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Vítám Vás u prezentace na téma:. I když většinu času pracujeme s daty přímo na počítači, často je potřeba je nějak reprezentovat širšímu okolí. Ne vždy.
Sekundární sektor Průmyslová výroba.
Základní pojmy Absolutní a komparativní výhoda
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
2.Marketingové prostředí
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Označování výrobků šetrných k životnímu prostředí
Žárovka Tepelný zdroj Zdrojem světla je wolframový drát, který má veliký odpor a vysokou teplotu tání (3200 °C) Při přivedení el. proudu se drát zahřeje.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Didaktický učební materiál pro ZŠ INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Bc. Michaela Minaříková Vytvořeno:únor 2012 Určeno:7. ročník ZŠ.
ALTERNATIVNÍ POHONY AUTOMOBILŮ Miroslav Kubíska
Distribuce - placement
TRH (tržní mechanismus)
energie má své dobré stránky ale i špatné ENERGIE.
Projekt osvětlovací soustavy Zásady zpracování. 1. Detailní popis využití vybraného prostoru Zvolení alespoň 5 různých prostor z hlediska vykonávaných.
1. setkání nového EKOtýmu Jubilejní Masarykovy ZŠ Sedliště
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a problémy životního prostředí Šetrná domácnost – rady a nápady Anotace: Prezentace slouží jako.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
SVĚTELNÁ ENERGIE. Vznik světelné energie Jaderná energie ve Slunci se mění na světelnou energii, tu zachytí solární panely, ze kterých vychází elektrická.
Energie III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Šetrné úřadování na MěÚ v Benešově projekt „Zelený úřad“
VY_32_Inovace_ Svět kolem nás Člověk a jeho svět 3. ročník
Analýza naší školy. VODA + plusy- mínusy + Všude jsou nainstalované pákové kohoutky, teplotu vody nastavíme jedním pohybem. - Spotřeba vody se zvyšuje.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Anotace Materiál je určen pro 1. a 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu EKONOMIKA DOPRAVY, inovuje výuku použitím multimediálních.
Základní pojmy Absolutní a komparativní výhoda
Proč pít kohoutkovou vodu?
Zdanění provozu motorových vozidel v České republice
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Vytápění Dálkové vytápění
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_33_ZEMĚPIS
Voda.
Proč vznikl SmileCar?. Proč vznikl SmileCar? lidé používají svá auta ... Všichni víme, jak málo lidé používají svá auta ...
EKOLOGICKÁ LIKVIDACE PLEVELE.
Vývoj CNG v České republice
Paliva Benešová Markéta 2015/16.
EKOPB PB.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Prázdniny bezpečnější – NÁKLADNÍ DOPRAVA
Tepelné motory - proudové a raketové motory
Transkript prezentace:

Šetření energie Martin, Houska, Michal, Dann

Voda je stále vzácnější a dražší vodovodní baterie-umožňují jednoduché a rychlé nastavení potřebného průtoku vody o požadované teplotě-lze ušetřit jak vodu tak energii mytí pod tekoucí vodou mnohonásobně zvyšuje její spotřebu-->myčky Automatické pračky-vysoká spotřeba vody Na jednotné označování z hlediska ekologické šetrnosti výrobci zatím nebyli nuceni přistoupit, a tak jediným kritériem jsou opět výsledky testů. Vodu lze ušetřit i na WC Budoucnost je v odsolování mořské vody

Světelná energie Nesvítit zbytečně U veřejného osvětlení používat nízké a dobře odstíněné lampy Používat úsporné či LED diodové žárovky  Výhody LED: Minimální spotřeba – ušetří až 90% E Při doteku jsou naprosto studené  Nevýhody LED: Vyšší cena Někomu nepříjemné světlo

Spotřební zboží Kvalitnější zboží-slouží mnohem déle a ušetří materiál i energii Měli bychom si dobře rozmýšlet než si něco koupíme Pozor bychom si měli dávat na výprodejní akce, neboť důvodem by mohli být věci, jako nekvalitnost apod. Při nákupu bychom se měli snažit dát přednost přírodním nebo přírodě blízkým materiálům (bavlna, vlna, len, sklo, dřevo, kůže, keramika atd.). U nápojů a ostatních tekutin bychom měli dávat přednost těm, které jsou prodávány ve vratných lahvích-nejlepší je pít vodu a pití s malým počtem barviv apod. (pijte vodu z vodovodu, to je nejlepší)

Doprava a pohyb Měla by se používt hromadná doprava, chodit pěšky a jezdit na kole  Dnešní problém – často se vyplatí jet spíše autem, než hromadnou dopravou  Autobusy na plyn Pokud použijeme osobní automobil, měl by být vytížen spolujezdci nebo nákladem. Dobrý technický stav vozidla by měl být samozřejmostí, neboť znamená levnější a bezpečnější provoz a je ohleduplnější vůči životnímu prostředí. Podpora ekologických typů pohonu  Zemní plyn  Vzduch