Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Analýza naší školy. VODA + plusy- mínusy + Všude jsou nainstalované pákové kohoutky, teplotu vody nastavíme jedním pohybem. - Spotřeba vody se zvyšuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Analýza naší školy. VODA + plusy- mínusy + Všude jsou nainstalované pákové kohoutky, teplotu vody nastavíme jedním pohybem. - Spotřeba vody se zvyšuje."— Transkript prezentace:

1 Analýza naší školy

2 VODA + plusy- mínusy + Všude jsou nainstalované pákové kohoutky, teplotu vody nastavíme jedním pohybem. - Spotřeba vody se zvyšuje v květnu, souvisí se zaléváním květin na školním záhonu. + Teplá voda neteče v učebnách, kde ji nepotřebujeme. Teče v učebně VV, na WC a v jídelně. + Každý týden opisuje Jarda Vehovský stav vodoměru, lehce tak zaregistrujeme zvýšení spotřeby a hned pátráme po příčinách.

3 ODPADY + plusy- mínusy + Kontejnery na odpad jsou umístěny v přízemí. - Nefunguje služba každé třídy, která má odnášet odpadky (PET láhve) do kontejnerů v přízemí. + Druh odpadu je na kontejnerech zřetelně vyznačen, nad nimi visí informační leták. + Třídíme i žárovky.- Spolužáci nesprávně třídí odpad, i když jsou kontejnery řádně popsané. Počmárané papíry vhazují do koše na směsný odpad. + Jsme zapojeni do světové školy, řídíme se heslem:,,Neplýtvejte jídlem“ - Před budovou školy chybí žlutý kontejner. Plasty musíme odnášet až k obchodu. + Zrušili jsme nápojový automat, chodíme pít o velké přestávce do jídelny. - Chodíme pít do jídelny jen o velké přestávce, po tělocviku máme žízeň. + Na škole proběhly 2 bazárky. Byly věnovány lyže na lyžařský výcvik. - Setkali jsme se s malou účastí na bazárku.

4 ENERGIE + plusy- mínusy + Většinu spotřebičů škola nakoupila v energetické třídě A. - V jídelně někde nejsou úsporné žárovky + Ve školní kuchyni jsou lednice umístěny ve zvláštní místnosti. - Žáci zatahují žaluzie na doraz a v učebnách je chladno. Mnohdy zatahování není ani nutné. + O přestávkách zhasínáme světla ve třídách. - Žáci si občas zatáhnou žaluzie a potom si ve třídě rozsvítí. + Ve třídách máme popsané vypínače světel. + Ve třídách jsou zářivky, na chodbách a na WC úsporné žárovky. + Topení máme nastaveno na 3.

5 PROSTŘEDÍ + plusy- mínusy + Ve třídách máme květiny. Je zvolena služba, která se o ně po celý rok stará. - Jsme zbytečně hluční o přestávce a v jídelně. + Před letními prázdninami snášíme květiny do vestibulu, kde je zalévá paní uklízečka. - Žáci stále vyhazují odpadky kolem autobusové zastávky. + Postupně zvelebujeme prostranství před budovou školy. Zúčastnili jsme se akcí: Podívej, kvete růže; Zasaď si svou kytku; zasadili jsme jabloň před školou a vrbu u potůčku. - V potůčku za školou jsou naházeny pneumatiky, lahve, atd.


Stáhnout ppt "Analýza naší školy. VODA + plusy- mínusy + Všude jsou nainstalované pákové kohoutky, teplotu vody nastavíme jedním pohybem. - Spotřeba vody se zvyšuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google