Struktura zápisu porady a měsíční plán porad Vypracovali: Gebhart, Benešová, Sinkulová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Písemnosti při organizaci a řízení firmy
Advertisements

Písemnosti při řízení a organizaci podniku
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kontroly a revize elektrických zařízení v elektroenergetice – 2. část
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_11
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
POTVRZENÍ O ZAMĚSTNÁNÍ
Žádost o místo K písemnostem, které vznikají při organizaci a řízení společnosti v oblasti personální, patří doklady o průběhu a ukončení pracovního poměru.
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE období
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
tříletý učební obor – Číšník, servírka
Individuální projekt „Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji“ (číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ ), dále jen „Projekt“
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Akademický rok 2011/12 1. ročník – LS 1. cvičení
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období –
Ing. René Kuchár  Zakládající člen od roku 2001  Člen Výboru APA od roku 2011.
Struktura zápisu porady
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE období –
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Tazatelská síť.
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_01_04 Zpracovala:Mgr. Petra Velebová Datum:20.
Struktura zápisu z porad
Přehled vnitropodnikových písemností
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Struktura zápisu porady Plán porad
Struktura zápisu porady
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
Struktura zápisu porady
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Rozhodovací procesy.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Úvod do modelů hodnocení strategické pozice
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_REGULOVÁNÍ.
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Pozvánka na poradu Pracovní porady jsou určitou formou týmové práce. Pracovní porady jsou buď předem připraveny a termín jejich konání je znám dopředu,
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
Marcela Vydrářová Zuzana Vlášková Miloslav Pátek
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_16.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Téma 13: Finanční plánování
Co by měl vědět student nastupující do 1. ročníku Co by měl vědět student nastupující do 1. ročníku Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 23. září 2011.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Management řízení organizací. složky řízení plánování plánování organizování organizování vedení lidí a motivace vedení lidí a motivace kontrola kontrola.
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE KOMUNIKAČNÍ SITUACE V PRÁCI MANAŽERA IVANA NEKVAPILOVÁ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Jméno autora: Ing. Juraszková Marcela Datum vytvoření:
Pracovně právní vztahy
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
ZÁKLADY ÚČETNICTVÍ A PODVOJNÝ ZÁPIS
Písemnosti při organizaci a řízení podniku IV
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2018 / 2019.
Název vzdělávacího materiálu
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
Studijní obor Management sportu
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
VY_32_INOVACE_08_PEK_431_Kop
Transkript prezentace:

Struktura zápisu porady a měsíční plán porad Vypracovali: Gebhart, Benešová, Sinkulová

Porada/Jednání Porada: probíhá v rámci jedné strany (členové, zaměstnanci jedné společnosti či organizace) Porada: probíhá v rámci jedné strany (členové, zaměstnanci jedné společnosti či organizace) Jednání: probíhá mezi dvěma a více stranami (např. setkání dvou firem) Jednání: probíhá mezi dvěma a více stranami (např. setkání dvou firem)

Porady a jejich typy Informativní - sděluje základní důležité informace ostatním spolupracovníkům Informativní - sděluje základní důležité informace ostatním spolupracovníkům Řešitelská - snaží se úspěšně vyřešit daný problém Řešitelská - snaží se úspěšně vyřešit daný problém Rozhodovací - spočívá ve výběru optimálního řešení daného problému Rozhodovací - spočívá ve výběru optimálního řešení daného problému

Pozvánka Předchází každé mimořádné poradě Předchází každé mimořádné poradě Jejím účelem je obeznámit pozvané o konání porady Jejím účelem je obeznámit pozvané o konání porady

Pozvánka Měla by obsahovat: Označení pořádající organizace - záhlaví Název písemnosti: Pozvánka (tučně na střed) Účel porady, den, místo a doba začátku porady (tučně na střed) Program porady s časovým rozvrhem Organizační pokyny a předběžný termín ukončení Místo a datum vyhotovení pozvánky Jméno a funkce pracovníka, který poradu svolává (funkce se udává pod jménem)

ČZU, Kamýcká, Praha 6 – Suchdol POZVÁNKA POZVÁNKA na poradu děkanů fakult ČZU, která se bude konat v pátek 27.února 2009, od 9:00 h v pátek 27.února 2009, od 9:00 h v budově SIC na ČZU Program 1)Přijímací řízení do bakalářského studia 2)Přijímací řízení do magisterského studia 3)Diskuze Praha, 6.ledna 2009 doc. PhDr. Tomáš Marný Rektor ČZU

Zápis z porady Je jediným písemným dokladem o jednání Je jediným písemným dokladem o jednání Prováděn zapisovatelem nebo sekretářkou Prováděn zapisovatelem nebo sekretářkou Čistopis zápisu schvaluje pracovník, který poradu vedl Čistopis zápisu schvaluje pracovník, který poradu vedl Musí být: Musí být: –Jasně formulovaný –Pravdivý –Přehledný

Zápis z porady Druhy zápisu: Druhy zápisu: 1)Doslovný zápis - vyhotoven písemně či nahráním na magnetofon, vysoká přesnost a velká obsáhlost 2)Zápis základních myšlenek - zdůraznění hlavní myšlenky 3)Věcný zápis - stručné zaznamenání průběhu porady, pod myšlenky se autoři neuvádí, záznam často zapsán v několika bodech 4)Zápis o výsledku a závěrech - přesné znění závěrečných ustanovení jednání nebo porady

Zápis z porady Měl by obsahovat: Měl by obsahovat: - název organizace, druh porady, datum a místo konání (záhlaví) - název písemnosti a jeho označení - údaje o přítomných, omluvených a hostech

Zápis z porady - Program porady - Stručný obsah jednotlivých druhů jednání - Uložené úkoly, jména odpovědných pracovníků, termíny splnění uložených úkolů - Datum a místo vyhotovení zápisu - Jméno zapisovatele - Jméno a funkce pracovníka, který poradu vedl

Zápis z porady Zápisy se uchovávají v podniku založené v pořadačích označených Porady. Mohou sloužit ke kontrole plnění cílů. Zápisy se uchovávají v podniku založené v pořadačích označených Porady. Mohou sloužit ke kontrole plnění cílů.

Plán porad Každá organizace plánuje porady jinak Každá organizace plánuje porady jinak Měsíční porada - jednou za měsíc (zpravidla v první dekádě následného měsíce) Měsíční porada - jednou za měsíc (zpravidla v první dekádě následného měsíce) Schází se na ní pouze vedení společnosti Schází se na ní pouze vedení společnosti Řeší trvalé body porady (např. kontrola úkolů z minulé porady, průběžná informace o vývoji hospodářského výsledku atd.) Řeší trvalé body porady (např. kontrola úkolů z minulé porady, průběžná informace o vývoji hospodářského výsledku atd.)

Plán porad Týdenní porada - zpravidla na začátku týdne Týdenní porada - zpravidla na začátku týdne Řešení operativních úkolů společnosti Řešení operativních úkolů společnosti Není nutná pozvánka Není nutná pozvánka

Zdroje: Plamínek, Jiří:Vedení porad, 2007, nakladatelství Grada Plamínek, Jiří:Vedení porad, 2007, nakladatelství Grada Wieke, Thomas: Porady a jednání, 2000, nakladatelství Grada Wieke, Thomas: Porady a jednání, 2000, nakladatelství Grada Šuleř, Oldřich: Jak řídit a vést porady, 2001, Computer Press Šuleř, Oldřich: Jak řídit a vést porady, 2001, Computer Press http//:Projekty.sosptu.cz http//:Projekty.sosptu.cz http//:Projekty.sosptu.cz