OBCHOD S LIDMI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁSILÍ V RODINĚ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
EURES Evropské služby zaměstnanosti
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
OSN OSN= organizace spojených národů
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a zdraví – Výchova ke zdraví – Formy násilí autor VM:Ing.
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Mám zde malý plat, chci raději pracovat v Německu… Seminář v Evropském domě Lukáš Pachta, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM Pracovní příležitosti.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
TERÉNNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A SPECIFICKÉ NÁROKY NA PRACOVNÍKY
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Finanční zdroje pro oblast zdravotnictví z fondů a programů EU.
DOMÁCÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OBCHOD S LIDMI
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Optimální zdravotní péče „HEALTH POLICY “ Jan Hůlek Kardia s.r.o.
Judita Vedlová. Definováno v trestním zákoně §199.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
SOCIÁLNÍ MARKETING Ing. Mgr. Radim Bačuvčík, Ph.D. U
Sociálně patologické jevy
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Sociální péče o osoby poskytující sexuální služby.
Dobrovolnictví na Praze 14. Lucius Annaeus Seneca, římský filozof „Člověk je zrozen k vzájemné pomoci “ Setkání s NNO 2016.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Terénní sociální práce s uživateli drog v sociálně vyloučených lokalitách JAKUB ČERNÝ ROMAN HLOUŠEK.
Příprava opatření proti „klientskému systému“ 9. října 2006 Lenka Myslíková odbor bezpečnostní politiky Ministerstvo vnitra.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Nerovné odměňování žen a mužů – příčiny a současná situace v ČR Mgr. Veronika Šprincová.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb Řízení sociálních služeb PROSTITUUJÍCÍ SE OSOBY Mgr. Irena Kudláčková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Název projektu: Zkvalitnění výuky cizích jazyků Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004 Jméno: Karin Šubrtová.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
OSN.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Cizinci v Jihomoravském kraji Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Vztah Čechů k charitě Ondřej Tomas, GfK Czech.
Stát Definice, funkce, typy.
doc. JUDr. Jan Ondřej, CSc., DSc.
Terénní programy.
Úvod, základní principy a cíle
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Severoatlantická aliance
MEZINÁRODNÍ DAŇOVÁ KANCELÁŘ
SVĚTOVÁ MIGRACE A PRACOVNÍ SÍLA.
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Transkript prezentace:

OBCHOD S LIDMI

www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz. DEFINICE obchodování s lidmi dle OSN Obchod s bílým masem se netýká pouze cizích států, ale i nás! Česká republika není výjimkou!!! Magdala – pomoc obětem obchodování s lidmi a nucené prostituce Znojmo Sociální služba, terénní programy Fond pro NNO Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

OBĚTÍ SE MŮŽE STÁT KAŽDÝ Z NÁS!!! KDO SE MŮŽE STÁT OBĚTÍ? OBĚTÍ SE MŮŽE STÁT KAŽDÝ Z NÁS!!! Ženy, muži i děti! Lidé, kteří pocházejí z neuspokojivého či nefungujícího prostředí Osoby žijící v chudobě Pracovní migranti Sociálně vyloučené osoby Osoby se zkušeností s ústavní péčí Osoby nedisponující dostatkem informací Uživatelé/uživatelky drog Osoby živící se prostitucí Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

získávání obětí Důležité v boji proti obchodu s lidmi je INFORMOVANOST ZNALOST RIZIK ZNALOST SVÝCH PRÁV získávání obětí Inzeráty, seznamky nabídky práce fiktivní zamilovanost Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

FORMY OBCHODOVÁNÍ S LIDMI obchodování za účelem práce v sexuálním průmyslu („dobrovolná“ nedobrovolná prostituce obchodování za účelem nucené práce  obchodování za účelem sňatku  obchodování za účelem žebroty obchodování za účelem odebírání orgánů Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz. IDENTIFIKACE OBĚTI: oběť pracuje nebo je někde držena proti své vůli, nesmí se vzdálit ze svého pracoviště či je vždy doprovázena oběť je fyzicky trestána, je jí vyhrožováno, když odmítne pracovat oběť se bojí mluvit o své situaci, je-li přítomen její zaměstnavatel oběť nemá kontrolu nad svým vlastním výdělkem, oběti byly odebrány dokumenty oběti je odpírána strava či nápoje, lékařská péče nebo léky, antikoncepce nebo kondomy oběť je donucena k ponižujícímu nebo kompromitujícímu oběť je nucena k užívání drog nebo naopak jejich odpírání, pokud je již oběť na droze závislá vynucené lhaní klientům Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

STATISTIKA 3. nejvýnosnější obchod na světě Počet obětí za rok: Svět 700 000 – 2 miliony osob Evropa více jak 300 000 – 500 000 osob Obchod s lidmi, nebo-li novodobé otroctví je nejhorší forma porušování lidských práv! Obchodování s lidmi?!? – Prevence http://www.youtube.com/watch?v=PcdknP95HYQ Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz. Situace v ČR tranzitní a cílová země země původu obětí OBLASTI S velkou nezaměstnaností Města s rozvinutějším cestovním ruchem Města se zvýšenou poptávkou a nabídkou sexuálních služeb NEJRIZIKOVĚJŠÍ LOKALITY severní Čechy západní Čechy pohraničí severní Morava Praha Brno Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

ZDROJOVÉ ZEMĚ OBCHOD S ČESKÝMI ŽENAMI Ukrajina další státy bývalého SSSR Slovensko Rumunsko Bulharsko Vietnam Čína Filipíny Thajsko a země bývalé Jugoslávie Nejnovější „trend“ - Afrika – Nigérie, Kongo OBCHOD S ČESKÝMI ŽENAMI Hlavní cílové země Německo Rakousko Itálie Francie Španělsko Nizozemsko Švýcarsko Belgie USA Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

Proč chtějí oběti pracovat v zahraničí? vysoké výdělky nové zážitky změny Nejdůležitější při práci v zahraničí je vlastní bezpečnost!!! Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

ZÁKLADNÍ BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA: Před odjezdem: prověřit nabídku práce pracovní povolení ubytování informace o práci pracovní smlouva cestovní pojištění české velvyslanectví finanční prostředky informuj se o rizicích s odborníky Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

Jaký je rozdíl mezi prostitucí a obchodem s lidmi? PROSTITUCE SE SOUHLASEM Kontakt se svým sociálním zázemím Pohyb není kontrolován Má ZISK Vybírá si zákazníky Používá ochranu DOBROVOLNOST MOŽNOST KOMUNIKACE S OKOLÍM NUCENÁ PROSTITUCE (obchodované ženy) Psychické poškození Trauma Pocit stigmatizovanosti Pocity viny a handy Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz

www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz PROSTITUCE POULIČNÍ, KLUBOVÁ, PRIVÁTNÍ Nebezpečí: Obchod s lidmi Pohlavní nemoci Násilí od zákazníků Psychické problémy, závislosti Problémy s odchodem z tohoto prostředí „kolotoč“ Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz

PŘÍČINY rozvoje obchodu s lidmi Nerovnováha mezinárodních ekonomických vztahů Chudoba Silný tlak rodiny a sociálního okolí na ženu Vysoká tolerance k porušování lidských práv Nerovnoprávnost pohlaví v zákonech i praxi Vysoká poptávka po levném, prodejném sexu a levné pracovní síle Nedostatečná informovanost Morální nedocenění vlastní osobnosti Neschopnost seberealizace touha žen uniknout z nudného, neperspektivního životního stylu a sociální kontroly původního prostředí naivita žen při hledání dobře placené práce či partnera za účelem sňatku Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz

FNNO – Fond pro nestátní neziskové organizace Program „Fond pro nestatní neziskové organizace“, jež je financován z EHP fondů 2009–2014, se zaměřuje na podporu nestátních neziskových organizací prosazujících veřejný zájem. Hlavním cílem programu je posílení rozvoje občanské společnosti a zvýšení příspěvku k sociální spravedlnosti, demokracii a udržitelnému rozvoji. Program se konkretně zaměřuje na podporu demokracie, lidských práv a genderové rovnosti a na posilovaní kapacit nestátních neziskových organizaci stejně jako na specifické potřeby minoritních skupin, včetně Romů. Program se také zaměřuje na ochranu životního prostředí a klimatické změny. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz

www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz DĚKUJEME ZA POZORNOST Kamila Dušková Radka Jahodová ZDROJE: ceskatelevize.cz ceskenoviny.cz sott.net nicm.cz Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz