Co byl projekt,,72 hodin“.? Jednalo se o tři dny plné dobrovolnických aktivit po celé ČR. Kdykoliv během těchto 72 hodin (10. – 13. října 2013) a zároveň.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Advertisements

Přírodovědný projekt 2. tříd
Německo září – 4. října.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
Rok s kocourkem Matyášem
PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA ZÁKLADNÍ ŠKOLA JIRÁSKOVA, VYSOKÉ MÝTO
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
DEN ZDRAVÍ Projektového dne se zúčastnilo 75 žáků (100% účast 2. a 8. třída) Konal se
Den Země – svátek planety
Prezentace k soutěži „CHCEME ČISTÉ MĚSTO“ vyhlášené městem Karlovy Vary kategorie: základní školy.
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Mezinárodní den zdraví V rámci mezinárodního Dne zdraví, který je každým rokem 7. 4., jsme připravili akci „ Soutěž o nejzdravější svačinu“
PES PŘÍTEL ČLOVĚKA…….A ČLOVĚK PŘÍTEL PSA LEDEN 2012 – KVĚTEN 2012.
Byl to týden plný zajímavých události,ne jen ze života Modré ústřice ale taky ze života Růžového šneka. Po roce se opět konal skvělý seminář v Divišově.
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
Logo.
PROJEKT „VAŘÍME SE ŠKOLOU“. Smysl projektu: Děti si vyzkouší různé možnosti, jak lze prostřít stůl a na něj připravit různé druhy pokrmů. Uvědomí si,
MŠ Chodovická, Praha 9 třída BROUČEK …pořád se něco děje…
Co víš o recyklaci?.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Fyzikální projekt První soukromá základní škola v Hradci Králové, s. r
Postupný poměr – příklady
* Poměr – příklady Matematika – 7. ročník *
Nedostatek času pro nás důchodce by již neměl existovat. ČAS důchodců.
VY_32_INOVACE_ 02_ Lidé a čas
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
Životní prostředí klady vs. zápory.
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Nebezpečí na internetu Nikola Zámečníková
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
Na výrobě našeho „Koše snů“ jsme pracovali 2 týdny. Je vyroben z vlnitého papíru, polepen novinami a sešitý lýkem.Slouží ke tříděníodpadu: papír,plasty,baterie.
Kam s ním? Stromovka Když jsme přišli do Stromovky, hned na prvním rohu byl koš, což je v pořádku. Šli jsme však po vedlejší, dlouhé cestě, která odpadkovými.
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (7. – 12. úloha) VII. označení digitálního učebního materiálu:
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Základní škola a mateřská škola, Kravsko, příspěvková organizace.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:19. září 2012 Číslo.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY I. stupeň ZŠ KNĚŽMOST
M. Danihlíková E. Martinková. 1. třída Do první třídy jsme přišli jako malé, roztomilé a hlavně natěšené dětičky. Jenže jsme ještě netušili co nás čeká.
Barbora Smetanová Kateřina Šauerová.  uměle připravený  směřující k získání dovedností a vědomostí  vázáný  krátkodobý  školní  společný  vícepředmětový.
Dárcovství času a expertní dobrovolnictví Miriam Zábrženská.
3.3 SLOVNÍ ÚLOHY - lineární rovnice Mgr. Petra Toboříková.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
M Ý M A O Č I M A TEREZA NAVRÁTILOVÁ. ANGLIE-2002/STUDIJNÍ POBYT Do Anglie jsem byla poslána (letecky) svým milovaným otcem, prostřednictvím Student Agency.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C57Čj6_ Zájmena
Žákovský parlament – I. stupeň
Rok s kocourkem Matyášem
Naše škola 1.
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
ZŠ Staré Město.
Den Země 3.A – 25. dubna.
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA TURNOV TŘÍDA 8.C
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Transkript prezentace:

Co byl projekt,,72 hodin“.? Jednalo se o tři dny plné dobrovolnických aktivit po celé ČR. Kdykoliv během těchto 72 hodin (10. – 13. října 2013) a zároveň jakkoliv dlouho se dobrovolníci po celém Česku pustili do aktivit, které pomohly druhým, přírodě, či jejich okolí. Výsledkem těchto projektů bylo mnoho úsměvů, radosti, dobrých pocitů z vykonané práce a mnoho dalších pozitivních účinků. Jako je kolektiv a společná práce ve skupině.

1) Příprava : Všichni žáci II. stupně se podíleli na pracovních činnostech D + H – zpracováním dřeva (řezání šipek, tabulek, zbroušení hran, nápis písmen barvou, lakování, otvory pro šroub) - Dřevo bylo zajištěno z truhlárny – Kašpar (které pan Kašpar věnoval škole)

Zde jsou žáci 6. a 7.třídy, kteří právě brousí hrany tabulek. Filip Petriv – 7.třída Petr Čečák – 7.třída

David Beňovský – 6.třída Roman Oláh – 7.třída

Pečlivá práce děvčat z 8. a 9. třídy, které právě vybarvují tabulky – „životní prostředí“. Veronika Pošvová – 9.třída Mirka Ličková – 8.třída

Tereza Péčová a Bára Zámečníková 8. třída Andrea Stárková a Renata Mrňková 9. třída Nikča Oláhová – 8. třída

Kačka Janků a Adéla Forejtová 7. třída P. uč. Hejtmánková

2) Příprava: Žáci II. stupně dali dopořádku zastávky u školy - očistili je, zametli a zbavili ošklivých nápisů. A další skupinka holek, mohla začít malovat STROM

Žákyně 6,7 a 8. třídy… čistily zastávky.

Nápis na stromě - Žádný člověk nemůže stát stranou životního prostředí,neboť my všichni jsme součástí přírody.

8 a 9. třída společně s P. uč. Hejtmánkovou

Vlastní DEN: Úvodní slovo P. uč. Hejtmánkové – Projekt,,72 hodin‘‘ je POMOC PŘÍRODĚ, osobě nebo místu, kde žiješ/žijeme. Pomoc může být různá. Škola ve Žluticích čistí potok, Luby v Chebu připravily divadelní představení pro seniory v domově důchodců. A žáci v Železné Rudě opravili a vyčistili dětské hřiště. Nedá se vše vyjmenovat, ale do tohoto programu se zapojilo 367 skupin a účastnících do nichž patříme i my. A naše zastávky. Vybrali jste si dvě varianty = cestování a životní prostředí. K vylepšení našich/vašich zastávek = stačí málo, abychom dokázali mnoho. Co se dá všechno stihnout za 72 hodin ?? Např.: Udělat něco, co bude přinášet užitek nejméně dalších 72 let. Dále →

Žáci I. a II. stupně vytvořili kruh, přednesem básně se zhostili hoši a dívky ze 4. a 5. třídy, za odborného dohledu P. uč. Krnáčové - Žádný člověk nemůže stát stranou životního prostředí,neboť my všichni jsme součástí přirody. Životní prostředí na nás působí a my působíme na něj. Pouze ve zdravém světě můžeme přežít. A o své prostředí se musíme starat společně.

Po básni navazovalo hromadné připevňování dřevěných / popsaných cedulek do zastávek: První na řadě byla zastávka (cestování) -hned vedle školy. Žáci II. stupně začli připevňovat cedulky,,Cestujeme“. Jako první připevňovali kluci s děvčaty z 9.třídy, protože museli odjet na akci, která se konala na SPŠ v Ostrově. Hned po nich přišla na řadu 8. a 7. třída.

Jak probíhalo připevňování šipek.? Každý žák ze 7,8 a 9 třídy dostal šipku, na které bylo nějaké město např..Karlovy Vary atd.. Dále každý žák dostal 2 vruty, vrtačku do ruky a za pomoci p.Vojíře a p. Soukupa začali připevňovat.

Cestování: Kam všude se můžeme jet podívat.? Je zabudované v zastávce vedle školy.

Londýn 902 km New York 6 551km Moskva km Klínovec 15 km Praha 124 km Paříž 826 km Berlín 258 km Hanoi 8 441km Oslo km Cheb 80 km Budapešť 567 km Sibiř - daleko Řím 929 km La Paz km Poprad 709 km Austrálie km Abertamy 3 km Nerosty - všude Potůčky 9,5 km Měsíc km Horní Blatná 3 km Venuše km Karlovy Vary 21 km Mars km Slunce km Kam pojedeme.?

Kam dál.? V čem jsme pokračovali? Přesunuli jsme se k zastávce (zastávka č. 2) - naproti škole a pokračovali v činnosti ke dni 72 hodin, kde zbylí žáci 6.třídy a I. stupně připevňovali tabulky:,,Životní prostředí“.

Životní prostředí : Jak dlouho se rozkládají odpadky v přírodě.? Můžeme vidět na zastávce naproti škole.

Pomozte nám Dětem - s lepším Světem Hliníková plechovka - Asi 200 let Krabice od mléka let Noviny měsíců Sklo let - NIKDY Radioaktivní odpad let Igelitový sáček let Železná plechovka let Nedopalek cigarety let Žvýkačka let Pomerančová kůra měsíců Ohryzek jablka - týden-20 dní

Až když se všechny šipky a tabulky přišroubovaly, opět jsme u školy vytvořili kruh.

Všichni žáci,kteří stáli v kruhu opakovali slova po 4. a 5. třídě. Jsme tady spolu – země a lidé černí i bílí,Arabi,Židé. Z toho,co zaseto,nejlepší vzroste. Neškodit druhým. Jak je to prosté. Jsme tady spolu –země a lidé co k sobě voláš,to také přijde. Co zemi dáváš,to také vrátí. Dobré či špatné. Nic se neztratí.

4. a 5. třída si připravili básničky, ale co 1. a 3. třída.? Ti se oblékli do (,,Cestujeme,,) vlajky nebo co je typické pro danou Zemi. Pod vedením P. uč. Zemanové. (sluší jim to)

2.třída měla za úkol - (mohli být převlečeni za sklo, plasty a papír – podle barvy kojtenerů, nebo chodící s cedulkami daných surovin). * přistavený EKO autobus Byl toho příkladem. Vše této třídě koordinovala P. uč. Grygarová.

-Hned co se dořekla poslední slova na závěr, odebrali se všichni žáci do školy na přestávku a proběhlo velké fotografování s diskusí o projektu „72 hodin“. (Jak se nám pracovalo a co nás zaujalo nebo nezaujalo i pobavilo …). -I. stupeň si za svůj projektový den odnesl odměnou nákrčník s popisekm,,72 hodin,, a lízátko. -II. stupeň pobouřeně přijal sušenku. Pro druhý stupeň těchto šátků zbylo pramálo, což mnoho žáků považovalo za křivdu – právem!!!

A na závěr: Jak to viděli společně žáci 8. třídy? -Projekt 72 hodin se nám líbil. Přednášky,které měli menší žáci I. stupně byly pěkné. -Počasí nám taky docela přálo -Akorát nás mrzí, že jsme nedostali všichni ty šátky na krk. -Doufáme, že nám to opravdu vydrží nějkých těch 72 LET..! :D

A nakonec nesmí chybět ani FoTo…

Žáci I.stupně

Žáci II.stupně – bez 9.třídy Žáci II.stupně

Poděkování: Za přehlednou prezentaci k projektu 72 hodin - děkují VERONICE POŠVOVÉ patroni projektu: Eva Hejtmánková Miroslav Vojíř Pernink 2013 I Vy- jako jako je Veronika dokážete takové věci.