Úspěšní podnikatelé – jejich pohled na tajemství úspěchu Richard St. John: Osm tajemství úspěchu, a nejen z tohoto zdroje – Karel Janeček, Radek Karban.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Právě v době recese či krize je to velmi aktuální otázka. Jak to poznat? Ti, kdo řídí podnik, některé typy znají. Většina manažerů však přivítá mít špičkového.
Advertisements

Život je jako cesta vlakem…
Naučil jsem se....
Příběh ZKUŠENÉHO ???? podnikatele
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Jak na to, aniž bychom se zničili
Citáty O LÁSCE.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Action academy.
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
Přátelství.. .. je něco hezčího ? ...
Dokáže člověk vytvořit něco tak dokonalého jako je příroda ? …snad možná hudbu..
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_13.
Nedostatek času pro nás důchodce by již neměl existovat. ČAS důchodců.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
Duchovní potřeby na konci života Doc. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK Praha.
Pozornost Přednáška s prezentací nebo prezentace s přednáškou (Zapněte si prosím zvuk a sami přecházejte na další snímky.) © Radka Mužíková.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Jak vyjednávat o smlouvě a honoráři I. pro společnost JTP Roman Čiviš, A TREND.
Psychologie štíhlé postavy
Průzkum společnosti Ernst & Young mapuje společné podnikatelské znaky, ale i aktuální problémy.
Úspěšní podnikatelé – jejich pohled na tajemství úspěchu
Duha Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Každý den jsme trochu starší…
Vypráví se vtip: Katecheta se zeptá dětí v náboženství: „Děti je to chlupaté, má to dlouhý ocas a skáče to po stromě, co je to?“ Malý Jenda se ujme.
Představte si, že vám banka otevře účet s €, Přičemž je třeba dodržet jen 2 pravidla.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo n áměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_JAK.
Specifický typ osobnosti
Jediná věc,která se v životě dá změnit je budoucnost.
Podnikatelský nápad Nejlepším a nejpříjemnějším způsobem, jak vytvořit úžasný produkt či službu, je udělat něco, co chceš sám používat.
Podnikatelský nápad, vize, mise
TOTO JE ČÍNSKÝ TANTRICKÝ TOTEM.
MOŽNOSTI INTERVENCE – SEKTY
1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.
Sociální podnikání v obcích Karel Rychtář, SČMVD Sociální podnikání v obcích Karel Rychtář, SČMVD
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
SVOBODA je vaše životní právo ( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )
Pohádky v nás. Každý z nás se za něco skrývá… …ať muž či žena jsme všichni rozdílné osobnosti…
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Budoucnost a peníze Můj aktuální vztah k penězům hodnotím.
Proč rád žiješ? Když chceš, aby se Ti splnily sny, nesmíš dlouho spát...
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.
Hudba: Floyd Cramer – Unchained melody Nepřítel zabírá v naší hlavě víc místa, než přítel v našem srdci.
Třída KUŘÁTKA PROJEKT MALÝ ZAHRADNÍK Dílčí projekt: KULIHRÁŠEK
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Čím chci být, až vyrostu Jonáš Dej.
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Úspěšní podnikatelé – jejich pohled na tajemství úspěchu
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Pohodový krásný den ve skalním lese v Číně.
Naučil jsem se....
Zdálo se mi, že jsem měl rozhovor s Bohem ...
Každý den jsme trochu starší…
Pohodový krásný den ve skalním lese v Číně. Shilin. The Stone Forest,
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
Pokročilé metody speciální pedagogiky
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Rodičovství biologické a pěstounské
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Transkript prezentace:

Úspěšní podnikatelé – jejich pohled na tajemství úspěchu Richard St. John: Osm tajemství úspěchu, a nejen z tohoto zdroje – Karel Janeček, Radek Karban

Strach je brzda – Karel Janeček Úspěch si žádá odvahu. Problémem české společnosti nedostatek odvahy. Fakt, že se lidé bojí, je překážkou úspěchu a jakéhokoli pokroku. První klíčová věc je najít co váš hluboce baví, inspiruje, co přináší potěšení. Poté je třeba si vytvořit vizi, představu hoho, co chce dokázat. Ty musí být odvážné, ale současně i racionální. Jednotlivé kroky k jejímu naplnění pak musí být pečlivě promyšlené. Dalším faktorem je pracovní nasazení, umět se obětovat, odříct si některé věci. Je potřeba používat mozek a intuici. Pokud se něco nepovede, nevzdat se a zkusit to znovu.

Vášeň Dělám to z lásky a ne pro peníze – pokud něco děláte z lásky, peníze přijdou samy. Angele GIULIANO, Malta: „Žít, když jsem naživu a spát, když jsem mrtvý!“

Vytrvalost – tvrdá práce VYTRVALOST- Vlastnost úspěšných je vytrvalost. Úspěch nepadne do klína náhodou, ale musíte si ho zasloužit, vydřít. Nestačí zkusit a doufat, že se podaří. Podařit se může, ale je to spíš „zázrak“. Častokrát je to neúspěch, ale je potřeba zkusit znovu a znovu. Jen nadměrným úsilím a pílí se dosáhne úspěchu. „Náš úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme“. Konfucius (žil v 5 stol. př.n.l.)

Víra v úspěch a v sebe sama Bez víry to opravdu nepůjde. Věřit v úspěch, toužit po úspěchu. Neuspějete s podnikem, kterému nevěříte. Víra podnikatele vyzařuje z jeho tváře. Druzí musí být přesvědčení o jeho neochvějné víře. Teprve potom mu sami uvěří, ať je to zaměstnanec, zákazník. Víra je mocná věc. Věříte-li v sebe, vlastně „na to máte“. Trees LONCKE, Belgie: „Síla pozitivních myšlenek je nezměřitelná a nesmírně nutná pro chod podnikání“. „Všichni jsme jen výsledkem toho, o čem jsme přemýšleli.“ Buddha

Motivace Musím mít odpověď na jednoduchou otázku: Proč chci podnikat? To je vlastně motivace. Čím mám větší motivaci, tím je větší pravděpodobnost, že překonám překážky. Čím větší je motivace, tím větší oběti budu schopen přinést. Ivo BOSCAROL, Slovinsko: „Abyste se odlišili, určete si vždy hodně vysoké cíle“.

UČIT SE ZE SVÝCH CHYB Nebrat chybu jako pochybení, ale možnost a příležitost jak se zlepšit! Každá zkušenost posune podnikatele dále, i když je negativní. Je důležité si uvědomit příčinu vedoucí k chybě a zapamatovat si to. László BÓDI, MAĎARSKO: „Klidná moře nevychovávají šikovné námořníky“.

Být proaktivní Být proaktivní znamená převzít odpovědnost za to, že se věci stanou. Proaktivní lidé nic nevzdávají, vybírají jen jiné možnosti. Ptáme se sami sebe – Co já mohu udělat? Dagmar BOLLINFLADE, Německo: „Cokoliv se vám v životě stane, nikdy si nepřestaňte věřit“. Shahzad RANA, Norsko: „Nikdo nikdy nevytvoří budoucnost pro vás – vytvořte si ji sami!“

Umět se dívat kolem sebe Zkušenosti/známosti/kontakty získáte tím, že něco budete dělat. Je jedno co to bude, jestli smažíte „burgra u Meka“, skládáte boty v supermarketu anebo programujete v nějaké firmě. Záleží jen na vás, kolik si toho odnesete domů (myšleno nemateriálně). Každý životní okamžik, i nepříjemný, je přínosný, pokud si z něj umíte odnést nějakou tu zkušenost. Okoukat se toho dá opravdu hodně. Prakticky všude pokud se budete dobře dívat, můžete vidět jak funguje firma. A jak funguje firma je základ pro vaše podnikaní. Najděte si brigádu/práci na dohodu někde, kde to funguje!

„Co bohatí učí své děti a chudí ne“ Robert T. Kiyosaki Ve světě podnikání uspějí spíše odvážní než inteligentní (je- li strach příliš velký, génius je potlačen). V každém z nás je odvaha, brilantnost, nebojácnost. Na druhé straně máme strach, chceme bezpečí, nechceme riskovat. Když vyhraje tato strana, zabijeme svého génia. Neúspěch inspiruje vítěze a poráží poražené. Tajemství vítězů je, že porážka je inspiruje k výhře. Pro většinu lidí je strach z porážky mnohem větší, než radost z vítězství. Proto jsou opatrní a chudí. Vítězové nemají strach z prohry, ale poražení ano. Neúspěch je součástí úspěchu. Lidé, kteří se vyhýbají neúspěchu, se také vyhýbají úspěchu. Ante MANDIC, Chorvatsko: „Úspěch je dítětem odvahy“.

Naslouchání Naslouchání je důležitější než mluvení. Naslouchejte lidem, naslouchejte zaměstnancům, naslouchejte podřízeným. Chytrý manažer/podnikatel více dopřává sluchu ostatním, než se předvádí se svými „chytrostmi“. Naslouchejte okolí – platí i obecně pro soukromý život. Jenom tak se můžete více naučit. Nejenom naslouchejte, přímo vyzývejte dotazy a zajímejte se o odpovědi.

Síla daru „Když něco chceš, musíš nejdřív dát“. Kdykoliv vám něco „chybí“ nebo to „potřebujete“, nejdříve to darujte a vrátí se vám to mnohonásobně. To platí na peníze, úsměv, lásku, přátelství.