VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Pohled kraje na nepřetržitou péči MUDr
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Ekonomika nemocnic Jihomoravského kraje ve vztahu k poskytované péči Analytická studie Nemocnice ve statistických údajích, které zpracovaly krajské.
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Zdravotní pojištění cizinců  Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění  systému veřejného zdravotního pojištění je účasten každý, kdo: a)
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Sociální zabezpečení a důchodová politika
ČZF 2008 – Řízená péče Právní komentáře
Dnešní možnosti zdravotních pojišťoven při nákupu zdravotní péče Vladimír Kothera generální ředitel Zdravotní pojišťovna METAL-ALIANCE Kladno, září 2005.
TÍSŇOVÁ PÉČE A JEJÍ VYUŽITÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
VEŘEJNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
Ekonomika ve zdravotnictví Ze Sylabu: Předmět seznamuje studenty se systémem zdravotního pojištění, se seznamem výkonů a platnou legislativou pro úhrady.
Navyšování platů zdravotníkům MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní pojištění.
VEŘEJNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
PNP Střípky z minulosti. na seminář „Příspěvek na péči“
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
DLOUHODOBÁ PÉČE V ČR Současnost a budoucnost Jana Hnyková poslankyně PSP ČR členka Výboru pro zdravotnictví a Výboru pro sociální politiku.
Konference pro ředitele a ekonomy 2014, Praha. Kulatý stůl s GŘ ÚP problematika v kontextu poskytování sociálních služeb Praha, Alzheimerova.
ZÁSADY TRANSFORMACE ZDRAVOTNÍCH POJIŠŤOVEN Praha,
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Paragraf Fišerové – dopady na pacienty, pojišťovny a poskytovatele zdravotní péče.
Regulace v systému veřejného zdravotního pojištění v ohrožení? JUDr. Petr Šustek, Ph.D. Centrum zdravotnického práva, Právnická fakulta UK v Praze Šustek.
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Odpovědnost za škodu Odpovědnost zaměstnavatele = objektivní; předpoklady vzniku: - vznik škody, - protiprávní jednání nebo.
Ekonomika ošetřovatelské péče v sociálních službách – rok 2015 Jiří Procházka únor 2015.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Zdravotnické reformní zákony Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
S EMINÁŘ PS PČR „V YKAZOVÁNÍ OŠETŘOVATELSKÉ PÉČE V PZSS“ P RAHA 25. ÚNORA 2015 Ing.Tomáš Havlásek – člen Výkonné rady Odborového svazu zdravotnictví a.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Mgr. Petr Hanuš KOORDINÁTOR ODBORNÝCH SEKCÍ ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR ŘEDITEL SEKCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIE ZAMĚSTNAVATELSKÝCH SVAZŮ ČR.
1.  Má svoji odbornou společnost v rámci ČLS JEP  Má svoji subkatedru v rámci IPVZ  Nemá svůj obor, jednotný systém vzdělávání RL  Kvalifikace RL.
Pečovatelská služba.
Úskalí úhradové vyhlášky 2017 z pohledu zdravotnického zařízení
APSS ČR – Ústecký kraj Krajská síť poskytovatelů sociálních služeb
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Ošetřovatelství v primární péči
Právní pohled: marginální skupiny pacientů ve zdravotnictví
Účetní závěrka ve vybraném podniku
Podávání léků v pobytových zařízeních sociálních služeb  kompetence a úhrada  ve světle účinné legislativy, stanovisek MPSV a MZ a Metodiky VZP ČR pro.
Zkušenosti poskytovatele sociálních služeb s vyrovnávací platbou Ing
Ing. Stanislava Správková
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Zdravotnictví: hospodářský kontext
Skupina poskytovatelů následné lůžkové péče Dohodovací řízení pro rok 2020 Společný návrh ZP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
V. Setkání se starosty obcí
Dlouhodobá péče Věcný záměr zákona upravujícího řešení zdravotně sociální péče Společný projekt Ministerstva zdravotnictví a Ministerstva práce a sociálních.
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení dubna 2019, Praha.
Transkript prezentace:

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Ing. Vladimír Chuchler ředitel Městský ústav sociálních služeb města Plzně příspěvková organizace Klatovská třída 777/90 Plzeň 3 – Jižní Předměstí 301 00 Plzeň chuchler@plzen.eu 724 330 964, 378 037 600

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Městský ústav sociálních služeb města Plzně příspěvková organizace od roku 1991, 328 zaměstnanců, 24 útvarů 3 x DZR, 2 x DS, 1 x DOZP, 1 x DS, 1 x POS 459 lůžek, 25 ambulantních a 900 terénních uživatelů + 1 x NZZ HC 1.200 pacientů ročně

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Dovoluji požádat si všechny účastníky Kulatého stolu o spolupráci během prezentace. Prezentace proběhne formou vzájemné komunikace, formou otázek a odpovědí mezi přednášejícím a účastníky Kulatého stolu. A teď k tématu: VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Mají uživatelé využívající služeb PZSS právní nárok na poskytování hrazené ošetřovatelské a rehabilitační péče?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Mají uživatelé využívající služeb PZSS právní nárok na poskytování hrazené ošetřovatelské a rehabilitační péče? ANO

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Mají uživatelé využívající služeb PZSS právní nárok na poskytování hrazené ošetřovatelské a rehabilitační péče? ANO Který subjekt se jeví k poskytování ošetřovatelské a rehabilitační péče v PZSS jako nejefektivnější, …?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Mají uživatelé využívající služeb PZSS právní nárok na poskytování hrazené ošetřovatelské a rehabilitační péče? ANO Který subjekt se jeví k poskytování ošetřovatelské a rehabilitační péče v PZSS jako nejefektivnější, …? POSKYTOVATEL PSS

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Jakým způsobem zajišťují poskytovatelé PSS ošetřovatelskou a rehabilitační péči uživatelům umístěným v PZSS?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Jakým způsobem zajišťují poskytovatelé PSS ošetřovatelskou a rehabilitační péči uživatelům umístěným v PZSS? PŘEDEVŠÍM PROSTŘEDNICTVÍM ZAMĚSTNANCŮ PZSS

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Jakým způsobem zajišťují poskytovatelé PSS ošetřovatelskou a rehabilitační péči uživatelům umístěným v PZSS? PŘEDEVŠÍM PROSTŘEDNICTVÍM ZAMĚSTNANCŮ PZSS Co upravuje poskytování a úhrady zdravotních ošetřovatelských a rehabilitačních služeb v PZSS?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Jakým způsobem zajišťují poskytovatelé PSS ošetřovatelskou a rehabilitační péči uživatelům umístěným v PZSS? PŘEDEVŠÍM PROSTŘEDNICTVÍM ZAMĚSTNANCŮ PZSS Co upravuje poskytování a úhrady zdravotních ošetřovatelských a rehabilitačních služeb v PZSS? ZÁKON 48/1997 + ZVLÁŠTNÍ SMLOUVA

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Vyhovují podmínky hromadně vytvořené Zvláštní smlouvy ZP skutečně oběma stranám?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Vyhovují podmínky hromadně vytvořené Zvláštní smlouvy ZP skutečně oběma stranám? NE

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Vyhovují podmínky hromadně vytvořené Zvláštní smlouvy ZP skutečně oběma stranám? NE Je normální, že si poskytovatel zdravotních služeb činností nevydělá ani na platy zdravotnických pracovníků?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Vyhovují podmínky hromadně vytvořené Zvláštní smlouvy ZP skutečně oběma stranám? NE Je normální, že si poskytovatel zdravotních služeb činností nevydělá ani na platy zdravotnických pracovníků?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Proč to děláme v PZSS?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Proč to děláme v PZSS? TRADICE

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Proč to děláme v PZSS? TRADICE UŽIVATELÉ

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Proč to děláme v PZSS? TRADICE UŽIVATELÉ ZDRAVOTNICKÝ PERSONÁL

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Proč to děláme v PZSS? TRADICE UŽIVATELÉ ZDRAVOTNICKÝ PERSONÁL Je to naše povinnost?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Proč to děláme v PZSS? TRADICE UŽIVATELÉ ZDRAVOTNICKÝ PERSONÁL Je to naše povinnost? NE

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Lze za stávající situace něco změnit?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Lze za stávající situace něco změnit? SAMOZŘEJMĚ

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Lze za stávající situace něco změnit? SAMOZŘEJMĚ Kdy je nejvhodnější okamžik pro změnu ustanovení Zvláštní smlouvy?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Lze za stávající situace něco změnit? SAMOZŘEJMĚ Kdy je nejvhodnější okamžik pro změnu ustanovení Zvláštní smlouvy? PRÁVĚ TEĎ

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Jakým způsobem lze tyto změny provést?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Jakým způsobem lze tyto změny provést? INDIVIDUÁLNÍM VYJEDNÁVÁNÍM

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Jakým způsobem lze tyto změny provést? INDIVIDUÁLNÍM VYJEDNÁVÁNÍM Jak postupovat při individuálním vyjednávání se zdravotní pojišťovnou?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Jakým způsobem lze tyto změny provést? INDIVIDUÁLNÍM VYJEDNÁVÁNÍM Jak postupovat při individuálním vyjednávání se zdravotní pojišťovnou? TŘEBA NÁSLEDUJÍCÍM POSTUPEM

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 1. SEBRAT ODVAHU STÁVAJÍCÍ STAV ŘEŠIT

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY SEBRAT ODVAHU STÁVAJÍCÍ STAV ŘEŠIT Nepokrývají úhrady ZP náklady na platy zdravotnických pracovníků a Vy hradíte část platů zdravotnických pracovníků z jiných zdrojů

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY SEBRAT ODVAHU STÁVAJÍCÍ STAV ŘEŠIT Nepokrývají úhrady ZP náklady na platy zdravotnických pracovníků a Vy hradíte část platů zdravotnických pracovníků z jiných zdrojů Jsou při neustále se zhoršujícím zdravotním stavu uživatelů protizákonně regulovány úhrady ZP

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY SEBRAT ODVAHU STÁVAJÍCÍ STAV ŘEŠIT Nepokrývají úhrady ZP náklady na platy zdravotnických pracovníků a Vy hradíte část platů zdravotnických pracovníků z jiných zdrojů Jsou při neustále se zhoršujícím zdravotním stavu uživatelů protizákonně regulovány úhrady ZP Poskytují zdravotničtí pracovníci zdravotní úkony, které nejsou indikovány

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY SEBRAT ODVAHU STÁVAJÍCÍ STAV ŘEŠIT Nepokrývají úhrady ZP náklady na platy zdravotnických pracovníků a Vy hradíte část platů zdravotnických pracovníků z jiných zdrojů Jsou při neustále se zhoršujícím zdravotním stavu uživatelů protizákonně regulovány úhrady ZP Poskytují zdravotničtí pracovníci zdravotní úkony, které nejsou indikovány Na co ještě čekáte? Na to až při první chybě budou zaměstnanci, nebo Vy osobně, řešeni pracovně či trestně právně?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 1. SEBRAT ODVAHU STÁVAJÍCÍ STAV ŘEŠIT 2. INFORMOVAT ZŘIZOVATELE

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 2. INFORMOVAT ZŘIZOVATELE Bezpodmínečná podmínka úspěšného vyjednávání

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 2. INFORMOVAT ZŘIZOVATELE Bezpodmínečná podmínka úspěšného vyjednávání Vyjednáváním bojujete i za zájmy zřizovatele

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 2. INFORMOVAT ZŘIZOVATELE Bezpodmínečná podmínka úspěšného vyjednávání Vyjednáváním bojujete i za zájmy zřizovatele Zřizovatele musíte mít na své straně

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 1. SEBRAT ODVAHU STÁVAJÍCÍ STAV ŘEŠIT 2. INFORMOVAT ZŘIZOVATELE 3. VYZVAT ZP K JEDNÁNÍ

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 3. VYZVAT ZP K JEDNÁNÍ Doporučený dopis ZP s výzvou k zahájení jednání

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 3. VYZVAT ZP K JEDNÁNÍ Doporučený dopis ZP s výzvou k zahájení jednání Konstatovat blížící se konec stávající Zvláštní smlouvy i ochotu nadále poskytovat zdravotní ošetřovatelské a rehabilitační úkony v PZSS

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 3. VYZVAT ZP K JEDNÁNÍ Doporučený dopis ZP s výzvou k zahájení jednání Konstatovat blížící se konec stávající Zvláštní smlouvy i ochotu nadále poskytovat zdravotní ošetřovatelské a rehabilitační úkony v PZSS Odmítnout vyjednávání prostřednictvím třetí osoby (APSS ČR)

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 3. VYZVAT ZP K JEDNÁNÍ Doporučený dopis ZP s výzvou k zahájení jednání Konstatovat blížící se konec stávající Zvláštní smlouvy i ochotu nadále poskytovat zdravotní ošetřovatelské a rehabilitační úkony v PZSS Odmítnout vyjednávání prostřednictvím třetí osoby (APSS ČR) Upozornit na možnost nezajištění péče o pojištěnce po 1.1.2015 a na povinnost tuto zajistit ze strany ZP

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 3. VYZVAT ZP K JEDNÁNÍ Doporučený dopis ZP s výzvou k zahájení jednání Konstatovat blížící se konec stávající Zvláštní smlouvy i ochotu nadále poskytovat zdravotní ošetřovatelské a rehabilitační úkony v PZSS Odmítnout vyjednávání prostřednictvím třetí osoby (APSS ČR) Upozornit na možnost nezajištění péče o pojištěnce po 1.1.2015 a na povinnost tuto zajistit ze strany ZP Možno využít upraveného dopisu zaslaného VZP ČR MÚSS Plzeň

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 1. SEBRAT ODVAHU STÁVAJÍCÍ STAV ŘEŠIT 2. INFORMOVAT ZŘIZOVATELE 3. VYZVAT ZP K JEDNÁNÍ 4. OBRNIT SE TRPĚLIVOSTÍ

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 4. OBRNIT SE TRPĚLIVOSTÍ Nutno počítat s obstrukcemi ze strany ZP

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 4. OBRNIT SE TRPĚLIVOSTÍ Nutno počítat s obstrukcemi ze strany ZP Odmítnutí nabídky dohodnutého textu zvláštní smlouvy mezi VZP ČR a APSS ČR

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 1. SEBRAT ODVAHU STÁVAJÍCÍ STAV ŘEŠIT 2. INFORMOVAT ZŘIZOVATELE 3. VYZVAT ZP K JEDNÁNÍ 4. OBRNIT SE TRPĚLIVOSTÍ 5. VŠESTRANNĚ SE PŘIPRAVIT NA JEDNÁNÍ

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 5. VŠESTRANNĚ SE PŘIPRAVIT NA JEDNÁNÍ Argumenty

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 5. VŠESTRANNĚ SE PŘIPRAVIT NA JEDNÁNÍ Argumenty Právní a ekonomická podpora

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 5. VŠESTRANNĚ SE PŘIPRAVIT NA JEDNÁNÍ Argumenty Právní a ekonomická podpora Trumfy na straně PZSS

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 5. VŠESTRANNĚ SE PŘIPRAVIT NA JEDNÁNÍ Argumenty Dosavadní bezproblémová zdravotní péče o pojištěnce ZP Právní a ekonomická podpora Trumfy na straně PZSS

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 5. VŠESTRANNĚ SE PŘIPRAVIT NA JEDNÁNÍ Argumenty Dosavadní bezproblémová zdravotní péče o pojištěnce ZP Náklady na platy zdravotnických pracovníků vs. úhrady ZP Právní a ekonomická podpora Trumfy na straně PZSS

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 5. VŠESTRANNĚ SE PŘIPRAVIT NA JEDNÁNÍ Argumenty Dosavadní bezproblémová zdravotní péče o pojištěnce ZP Náklady na platy zdravotnických pracovníků vs. úhrady ZP Úhrady ZP při odbornosti 925 vs. úhrady při odbornosti 913 Právní a ekonomická podpora Trumfy na straně PZSS

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 5. VŠESTRANNĚ SE PŘIPRAVIT NA JEDNÁNÍ Argumenty Dosavadní bezproblémová zdravotní péče o pojištěnce ZP Náklady na platy zdravotnických pracovníků vs. úhrady ZP Úhrady ZP při odbornosti 925 vs. úhrady při odbornosti 913 Zhoršující se zdravotní stav přijímaných uživatelů vs. regulace úhrad ZP Právní a ekonomická podpora Trumfy na straně PZSS

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 5. VŠESTRANNĚ SE PŘIPRAVIT NA JEDNÁNÍ Argumenty Dosavadní bezproblémová zdravotní péče o pojištěnce ZP Náklady na platy zdravotnických pracovníků vs. úhrady ZP Úhrady ZP při odbornosti 925 vs. úhrady při odbornosti 913 Zhoršující se zdravotní stav přijímaných uživatelů vs. regulace úhrad ZP Právní a ekonomická podpora Trumfy na straně PZSS Úhrada veškerých provozních nákladů NZZ z plateb ZP vs. roční ztráta u osobních nákladů odbornosti 913

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 5. VŠESTRANNĚ SE PŘIPRAVIT NA JEDNÁNÍ Argumenty Dosavadní bezproblémová zdravotní péče o pojištěnce ZP Náklady na platy zdravotnických pracovníků vs. úhrady ZP Úhrady ZP při odbornosti 925 vs. úhrady při odbornosti 913 Zhoršující se zdravotní stav přijímaných uživatelů vs. regulace úhrad ZP Právní a ekonomická podpora Trumfy na straně PZSS Úhrada veškerých provozních nákladů NZZ z plateb ZP vs. roční ztráta u osobních nákladů odbornosti 913 Povinnost zajistit zdravotní péči o pojištěnce je v na straně ZP

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 5. VŠESTRANNĚ SE PŘIPRAVIT NA JEDNÁNÍ Argumenty Dosavadní bezproblémová zdravotní péče o pojištěnce ZP Náklady na platy zdravotnických pracovníků vs. úhrady ZP Úhrady ZP při odbornosti 925 vs. úhrady při odbornosti 913 Zhoršující se zdravotní stav přijímaných uživatelů vs. regulace úhrad ZP Právní a ekonomická podpora Trumfy na straně PZSS Ostatním zdravotnickým odbornostem úhrady ZP kryjí veškeré provozní náklady vs. roční ztráta cca 250 tis. / odbornost 913 Povinnost zajistit zdravotní péči o pojištěnce je v na straně ZP Zákonná možnost PZSS kdykoli získat Zvláštní smlouvu se ZP

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 1. SEBRAT ODVAHU STÁVAJÍCÍ STAV ŘEŠIT 2. INFORMOVAT ZŘIZOVATELE 3. VYZVAT ZP K JEDNÁNÍ 4. OBRNIT SE TRPĚLIVOSTÍ 5. VŠESTRANNĚ SE PŘIPRAVIT NA JEDNÁNÍ 6. VYJEDNÁVAT

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 6. VYJEDNÁVAT Vstřícnost, věcnost, rychlost, slušnost, …

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 6. VYJEDNÁVAT Vstřícnost, věcnost, rychlost, slušnost, … Neústupnost, zásadovost, …

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 6. VYJEDNÁVAT Vstřícnost, věcnost, rychlost, slušnost, … Neústupnost, zásadovost, … Zápisy z jednání

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 6. VYJEDNÁVAT Vstřícnost, věcnost, rychlost, slušnost, … Neústupnost, zásadovost, … Zápisy z jednání Konzultace výsledků jednání

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY 1. SEBRAT ODVAHU STÁVAJÍCÍ STAV ŘEŠIT 2. INFORMOVAT ZŘIZOVATELE 3. VYZVAT ZP K JEDNÁNÍ 4. OBRNIT SE TRPĚLIVOSTÍ 5. VŠESTRANNĚ SE PŘIPRAVIT NA JEDNÁNÍ 6. VYJEDNÁVAT

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Má PZSS možnost nějakého dalšího řešení situace v případě neúspěšného individuálního vyjednávání?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Má PZSS možnost nějakého dalšího řešení situace v případě neúspěšného individuálního vyjednávání? ANO

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Má PZSS možnost nějakého dalšího řešení situace v případě neúspěšného individuálního vyjednávání? ANO Jsou další možná řešení situace pro případ neúspěšného individuálního vyjednávání?

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Má PZSS možnost nějakého dalšího řešení situace v případě neúspěšného individuálního vyjednávání? ANO Jsou další možná řešení situace pro případ neúspěšného individuálního vyjednávání? ZAJIŠTĚNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE ZP

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Má PZSS možnost nějakého dalšího řešení situace v případě neúspěšného individuálního vyjednávání? ANO Jsou další možná řešení situace pro případ neúspěšného individuálního vyjednávání? ZAJIŠTĚNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE ZP HROMADNÁ SMLOUVA

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Několik slov závěrem: NENÍ MNOHO ČASU !!! JSME NA JEDNÉ LODI !!! DOBRÝ VÍTR A HODNĚ ŠTĚSTÍ !!!

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST, a jsem Vám pochopitelně kdykoli k dispozici pro Vaše případné dotazy, názory či pro poskytnutí dalších potřebných informací k tématu: „VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY“

VYJEDNÁVÁNÍ O PODMÍNKÁCH NOVÉ ZVLÁŠTNÍ SMLOUVY Ing. Vladimír Chuchler ředitel Městský ústav sociálních služeb města Plzně příspěvková organizace Klatovská třída 777/90 Plzeň 3 – Jižní Předměstí 301 00 Plzeň chuchler@plzen.eu 724 330 964, 378 037 600