Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

APSS ČR – Ústecký kraj Krajská síť poskytovatelů sociálních služeb

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "APSS ČR – Ústecký kraj Krajská síť poskytovatelů sociálních služeb"— Transkript prezentace:

1 APSS ČR – Ústecký kraj Krajská síť poskytovatelů sociálních služeb
Spolupráce se zdravotnickým zařízením Ing. Vladimír Vopelka Jirkov, 12. září 2017

2 V Ústeckém kraji poskytuje sociální služby více než 200 poskytovatelů v téměř 600 registrovaných službách. V současnosti sdružujeme celkem 77 poskytovatelů sociálních služeb v Ústeckém kraji, tj. téměř 38%.

3 Od roku 2016 s tímto zastoupením Asociace pokročila v četnosti kontaktů s Ústeckým krajem a byla u všeho důležitého – metodiky, vyúčtování, vyjasnění pojmů a výkladů ….

4 APSS ČR – Ústecký kraj odborné sekce – pobytových služeb
ambulantních služeb terénních služeb služeb sociální prevence ošetřovatelská ekonomická

5 Spolupráce se zdravotnickým zařízením
Shodli jsme se na tom, že: nás trápí stejné problémy ve všech zařízeních se jedná o naše klienty, které odesílá ošetřující lékař nebo všeobecná zdravotní sestra k hospitalizaci se v zásadě jedná o chování a péči lékařů a bohužel i středního a nižšího zdravotnického personálu k našim klientům nejpalčivěji se tyto problémy projevují v péči o klienty se zhoršenou schopností komunikovat.

6 Spolupráce se zdravotnickým zařízením - stesky
pojmenovávání našich klientů ukazovacími zájmeny ponižující rozhovory nad klientem, který vypadá, že nechápe porušování intimity klientům ze sociálního zařízení se nevěnuje stejná péče jako pacientům z rodin v mnoha případech se klient opakovaně odesílá k hospitalizaci, protože je vrácen nedovyšetřen nebo v nekompenzovaném zdravotním stavu zpět po krátké hospitalizaci je přeložen zpět do sociálního zařízení, s rozsáhlými dekubity z mobilních klientů se stávají imobilní, automatická aplikace pomůcek pro inkontinenci transport sanitním vozem z hospitalizace v empíru či noční košili

7 Spolupráce se zdravotnickým zařízením - řešení
intenzivní komunikace se ZZ seznámení zdravotníků se zařízením odkud klienty přijímají reciproční seznámení se i s jejich zařízením účast našich SZP na „kulatých stolech“, poradách v ZZ předkládání anonymizovaných kazuistik vedení ZZ organizace setkání se všemi poskytovateli ZP v ÚK spolupráce se zdravotním radou ÚK

8 Děkuji Vám.


Stáhnout ppt "APSS ČR – Ústecký kraj Krajská síť poskytovatelů sociálních služeb"

Podobné prezentace


Reklamy Google