METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ.
Advertisements

METODICKÝ LIST Tato prezentace je zaměřená na pravopis vlastních jmen.
METODICKÝ NÁVOD SLOVNÍ HRÁTKY- žáci hádají popletená jména, mění ve slovech písmena tak, aby vzniklo jméno. Slova jsou celkem 4. PŘIROVNÁNÍ- postupně se.
METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
Nejprve si Přečtěte pozorně text
METODICKÝ LIST Prezentace je určena k opakování a proto je vhodné, zařadit ji na začátek školního roku. Předcházejí jí další dvě: měkké slabiky a tvrdé.
Spojují věty nebo slova. Označujeme je číslem 8.
 Předložky se spojují s podstatnými jmény.  Označujeme je číslem 7.  Píšeme je odděleně, ale čteme je dohromady.
METODICKÝ LIST MEDARDOVÁ-Žáci si čtou pohádku z tabule, doporučuji předem natisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU..- úkolem je.
METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.
METODICKÝ LIST Žáci si přečtou text- společně, po jednotlivcích, samostatně… Doporučuji text vytisknout předem každému. Žáci zaškrtávají v textu slova,
METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl.
Metodický list Učitel postupuje podle pokynů v prezentaci. Některé úkoly je možné použít k písemné práci., použít jako pracovní list. Je na uvážení učitele.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Medovníkový domček Perníková chaloupka
Stavba věty jednoduché
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
SLOVESA Slovesa nám vyjadřují DĚJ. Co mohou dělat osoby, zvířata a věci. Ptáme se na ně otázkou: „CO DĚLÁ….?“ Označujeme je číslem 5. U sloves určujeme.
1. třída. – 2.kolo Názvy knih 10 Názvy knih 20 Názvy knih 30
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Brabcová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
METODICKÝ LIST ÚVOD- žáci si přečtou pohádku, která není ukončená. Před koncem se objeví úkol, aby žáci přemýšleli, jak může příběh dopadnout. Po dalším.
Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout.
HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
SVĚTOVÉ LIDOVÉ POHÁDKY
O pohádce Červená Karkulka
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
METODICKÝ LIST V úvodu se postupně objevují měkké slabiky.
LITERÁRNÍ VÝCHOVA 1. ročník
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Slabiky dě, tě, ně VY_32_INOVACE_11 Sada 3 Základní škola.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_448_Vyjmenovaná slova po -p- AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_29.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
SVĚTOVÍ AUTOŘI A SBĚRATELÉ POHÁDEK VY_32_INOVACE_11_22.
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 007 ING. JANA POLIAČÍKOVÁ.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lenka.
VY_32_INOVACE_Tru_II_12 Pohádka trochu jinak Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková POHÁDKY Bylo, nebylo, za devatero lesy a devatero horami……… Žil,
Rozvoj slovní zásoby Základní škola a Mateřská škola Knínice u Boskovic, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ číslo DUMu: : VY_32_INOVACE_05_CJ1_rozvoj_slovni_zasoby.
VY_12_INOVACE_C6.01 Autor: Mgr. Nováková Jana Datum vytvoření: listopad 2011 Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Šípková Růženka TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV DUMu Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_01
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
VY_32_INOVACE_CJ.6.A.2 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.6.A.2_pohadky Název: Pohádky.
DEN ČTENÍ.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková Název : VY_32_INOVACE_2B33Čj5_Pohádka
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
„ Z pohádky do pohádky“ Projekt ŠD Medvědi, Pejsci, Zajíčci leden 2012
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Počítáme na prstech jedné ruky podle pohádky
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_ 09_Kosinová
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Marta Severová
Šípková Růženka Trochu jinak.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_09 _Slovní druhy II. část
Transkript prezentace:

METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI NÁZEV- žáci hádají pohádky podle obrázků, po kliknutí se objeví název. NAJDEŠ CHYBY?- žáci hledají v textu chybná slova, po kliknutí řešení. KOLIK POHÁDKOVÝCH…- postupně se po kliknutí objevují 4 písmena, žáci hádají názvy pohádkových postav nebo kouz. Předmětů. Mohou psát v časovém limitu na papír.

ZNÁTE DOBŘE POHÁDKY?

DOPLŇ VĚTY Došel až k zámku, který byl zarostlý... … a … přišli k perníkové chaloupce. „Nastěnku chci ....!“ Mach a Šebestová vzali … a vyslovili svoje přání. Princezna se píchla … a usnula na sto let. Položil ubrousek na stůl a řekl: „...!“

ŘEŠENÍ Došel až k zámku, který byl zarostlý šípkovým keřem. Jeníček a Mařenka přišli k perníkové chaloupce. „Nastěnku chci za ženu!“ Mach a Šebestová vzali kouzelné sluchátko a vyslovili svoje přání. Princezna se píchla do prstu a usnula na sto let. Položil ubrousek na stůl a řekl: „ Ubrousku, prostři se!“

Uhodni název TŘI OŘÍŠKY PRO POPELKU

POHÁDKY Z MECHU A KAPRADÍ

TŘI MALÁ PRASÁTKA

SHREK

O PRINCEZNĚ JASNĚNCE A LÉTAJÍCÍM ŠEVCI

NAJDEŠ CHYBY? Křemílek a Votlemílek lehli a spali až do jara. Šípková Růženka se píchla do nosu a rázem plakala. Jeníček a vlk došli až k medové chaloupce, která byla celá ze šišek. Vlk snědl televizi a lehnul si místo ní do postele. Popelka utíkala ze zámku a ztratila peněženku.

KOLIK POHÁDKOVÝCH POSTAV NEBO PŘEDMĚTŮ DOKÁŽEŠ VYMYSLET NA PÍSMENO J P Z ÚKOL NA KONEC

Citace Obrázky: Dostupné z [www.cmis.cz/dum/] dne 7.4.2012