Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga Koutná Název : VY_12_INOVACE_12_Čj_slabiky navíc v pohádce Mařenka a Jeníček Téma: slabiky navíc v pohádce Mařenka a Jeníček prezentace s cvičením Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický pokyn
Zatoulané slabiky v textu „Mařenka a Jeníček“, jejich vyhledání a správná interpretace textu pro 5. třídu ZŠP. Využitelný pro práci s interaktivní tabulí. Žáci pracují na IT a zároveň před sebou mají text v tištěné podobě. Žáci vyhledávají v textu pohádky „Mařenka a Jeníček“ slabiky, které do vět nepatří. Důraz je kladen na čtení s porozuměním a orientaci v textu.

3 Do krátkého příběhu se nám zatoulaly slabiky navíc.
Dokážeš je najít? Přečti věty správně.

4 Mapařenka a Ječeníček V jelidnom leprase stáčila kuperníková chasaloupka. Bymudlela v ní stapará babčika. Jepadnou přišišel Ječeníček a Mapařenka.

5 Ječeníček vymulezl na střepuchu a z komípána zahučal loupapat perčuník
Ječeníček vymulezl na střepuchu a z komípána zahučal loupapat perčuník. Bačibizna ale Mapařenku a Ječeníčka chykutila a chtěžila je ucupéci v pečici. Děkuti ale utepekly a bačibice je nekuchytila.

6 Použité zdroje Vlastní tvorba


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga."

Podobné prezentace


Reklamy Google