Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Folie 1. Folie 2 SOLPOOL Dotační možnosti pro venkovní plavecké bazény Milena Můčková Výhradní zodpovědnost za obsah.
Advertisements

Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Obnovitelné zdroje energie a krajské energetické koncepce Obsah prezentace Analytická část ÚEK Přístupy stanovení energetického potenciálu OZE v kraji.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Energeticky nezávislý kraj náměstek hejtmana.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje.
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje.
Inovační vouchery v Olomouckém kraji Konference VĚDA V OLOMOUCI Přírodovědecká fakulta 17. listopadu 12, Olomouc Ing. Marta Novotná.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
Pohled Moravskoslezského kraje na „Energeticky nezávislý kraj“ Ing
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Vliv aktualizované SEK na krajské ÚEK a jejich hodnocení z pohledu ČEA Ing. Táňa Dutkevičová Česká energetická agentura Praha Praha,
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Podpora spalování ekologických paliv ze strany státu a EU Bc. Michaela Karásková, EUROPROJECT DOTACE Ing. Šárka Mazalová, EUROPROJECT DOTACE 1Europroject.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Dotační programy pro energeticko–úsporná opatření Úspory energie – jak na ně v roce 2010 ? Mgr. Ing. Milan Sedláček, RENARDS dotační, s.r.o
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE ČR A POSUZOVÁNÍ JEJÍHO VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 11 Jaderná.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Operační program životní prostředí
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje

Aktuální informace RR Strategie Krajské dotace Operační program přeshraniční spolupráce ČR – Polsko Různé

Strategie Koncepce cyklodopravy Územní energetická koncepce Krajská energetická skupina Regionální inovační strategie Program rozvoje kraje

Koncepce cyklodopravy Schválena ZK 10.9., resp Kompletně zmapovány všechny trasy Zdůrazněny mezinárodní a nadnárodní trasy Navazují dílčí projekty: - Kuks – Hradec Králové (OPS, projekt, žádost) - Cesta mechu a perníku (územní řízení, …..)

Aktualizace Územní energetické koncepce Královéhradeckého kraje

Vize a cíl aktualizace Územní energetické koncepce Královéhradeckého kraje  Energetická bezpečnost a spolehlivost  Zlepšení ekologické situace v kraji  Snížení energetické náročnosti

Rozdělení spotřeby energie v Královéhradeckém kraji v roce 2008 podle paliva

AKČNÍ PLÁN ÚZEMNĚ ENERGETICKÉ KONCEPCE NÁVRŽENÉ PROGRAMY Program P1 Územní energetická koncepce Program P2 Snížení spotřeby energie v bytové a komunální sféře Program P3 Využití biomasy pro výrobu energie Program P4 Využití solární energie Program P5 Využití energie okolí pomocí tepelných čerpadel Program P6 Kogenerace Program P7 Ekologizace zdrojů energie Program P8 Energetická bezpečnost Program P9 Snižování ztrát v rozvodech tepla Program P10 Informace, semináře, poradenství

Priority jednotlivých programů PROGRAMPrioritaProjekty P1Územní energetická koncepce vysoká 1. Plnění schválených závěrů a programů ÚEK a AP 2. Aktualizace ÚEK a AP 3. Podpora a spolupráce na ÚEK měst a obcí případně větších územních celků P2Snížení spotřeby energie v bytové a komunální sféře vysoká 1. Snižování spotřeby energie v objektech v majetku kraje 2. Podpora snižování spotřeby energie v objektech a zařízeních a ostatních energetických spotřebitelů 2009

P3 Využití biomasy pro výrobu energie vysoká 1. Využití biomasy ve stávajících velkých energetických zdrojích 2. Podpora náhrady malých a středních kotlů na kotle na biomasu 3. Zabezpečení energetické biomasy pro energetické zdroje P4 Využití solární energie vysoká 1. Podpora využití solární energie k výrobě tepla 2. Podpora využití solární energie k výrobě elektrické energie P5 Využití energie okolí pomocí tepelných čerpadel střední 1. Podpora instalace TČ pro oblasti bez přívodu zemního plynu 2. Podpora instalace TČ v ostatních částí kraje 2009

P6Kogenerace střední 1. Instalace kogeneračních jednotek s využitím zemního plynu 2. Instalace kogeneračních jednotek s využitím biomasy (bioplynu) P7Ekologizace zdrojů energie střední 1. Podpora výměny uhelných kotlů malých výkonů za kotle moderní 2. Podpora výměny uhelných kotlů malých výkonů za kotle na biomasu P8Energetická bezpečnost vysoká 1. Zabezpečit bezpečnost dodávek elektřiny 2. Zabezpečit bezpečnost dodávek plynu 3. Zabezpečit bezpečnosti zásobování teplem v oblastech CZT P9Snižování ztrát v rozvodu tepla středníPodpora při snižování ztrát v rozvodu tepla P10Informace, semináře, poradenství středníInformace, poradenství a semináře v oblasti úspor a využívání obnovitelných zdrojů energie 2009

Realizace Regionální inovační strategie Královéhradeckého kraje Schválena ZK dne

Cíle regionální inovační strategie Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu Zvýšit povědomí o důležitosti inovací Získání přehledu o potřebách a bariérách rozvoje inovačního prostředí v kraji Návazat regionální inovační strategii na rozpočet kraje Mobilizace místních aktérů a jejich spolupráce

Harmonogram tvorby RIS KHK Přípravná fáze - šetření v regionu březen, duben 2008 Schválena žádost o dotaci z ROP SV na financování tvorby RIS KHK – září 2008 Analytické práce září leden 2009 Strategická část včetně Akčního plánu na příští 2 roky březen – říjen 2009 Hodnocení SEA (posouzení vlivu koncepce na životní prostředí) březen 2009 – únor 2010

Zabezpečení procesu tvorby Rada pro výzkum, vývoj a inovace KHK – koordinační, rozhodovací, schvalovací role Pracovní skupina „Vzdělávání a výzkum“ Pracovní skupina „Spolupráce“ Pracovní skupina „Progresivní odvětví“ Hodnotitel SEA Zpracovatel – Centrum evropského projektování Pracovní skupina „Poradenství a publicita“

Regionální inovační strategie VIZE Královéhradecký kraj je dynamicky rozvíjející se region s mimořádným inovačním potenciálem. HLAVNÍ CÍL Vytvoření prostoru pro dynamický rozvoj inovačních aktivit v regionu na bázi spolupráce všech regionálních inovačních aktérů s vazbou na sekundární a terciární vzdělávání a vybudování prostředí pro posilování progresivních oborů v regionu. PRIORITY PRIORITA 1PRIORITA 2PRIORITA 3PRIORITA 4 Efektivní využití kapacit a potenciálu institucí sekundárního a terciárního vzdělávání a výzkumných organizací Vytváření podmínek pro spolupráci v oblasti inovací Posilování inovační výkonnosti progresivních odvětví (medicína, farmacie, textil, technické plasty, ICT, strojírenství, zemědělství, potravinářství, stavebnictví, automobilový průmysl, lesnictví a dřevozpracující průmysl, energetika, obnovitelné zdroje) Rozvoj inovačního prostředí – poradenské služby, publicita Pracovní skupina – Vzdělávání a výzkum Pracovní skupina – Spolupráce Pracovní skupina – Progresivní odvětví Pracovní skupina – Poradenství a publicita

PRK a vymezení venkova

Seznam grantů v roce 2010 Název grantu Částka v tis. Kč Profesionalizace svazku obcí2.000,- Pořízení, aktualizace a digitalizace ÚP do 2000 obyvatel1.500,- Podpora Místních akčních skupin1.809,- Podpora provozu cyklobusů v turistických regionech3.500,- Podpora cyklodopravy v návaznosti na Koncepci cyklodopravy Královéhradeckého kraje 1.500,- Program podpory technického vybavení obce s JPO3.000,- Celkem13.309,-

Různé Real Vienna – květen 2010 Urbis Brno – září 2010 Seminář pro obce – energetika – prosinec 2010 Mapa investičních příležitostí Aktualizováno DVD Inzerát v časopisu