OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
seminář Možnosti strukturálních fondů pro podnikatele
Advertisements

CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Strategické záměry a priority MPO pro nové programovací období 2007 – 2013 Ing. Boris Halata ředitel odboru podpory podnikání a konkurenceschopnosti Sekce.
Operační program Podnikání a inovace
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Mgr. Robert Wenzel oddělení implementace, OSF
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Strukturální fondy v období.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Operační program Podnikání a inovace
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Programy podpory podnikání v období 2007 – 2013 Lukáš Černý CzechInvest, Regionální kancelář pro Liberecký kraj Turnov
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Operační program Podnikání a inovace Ing. Marian Piecha odbor strukturálních fondů, MPO.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Operační program Podnikání a inovace Ing. Petr Štěpánek Ministerstvo průmyslu a obchodu, Sekce Strukturálních fondů Konference na Vysočině.
Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno 20.dubna 2005 Podpora inovací a technologií Operační program průmysl a podnikání Program Prosperita a Inovace.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Transkript prezentace:

OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu

Dokument OPPP Operační program průmysl a podnikání (OPPP) je základní programový dokument politiky hospodářské a sociální soudržnosti (HSS) sektoru průmyslu, vytvořený v návaznosti na cíle a strategii průmyslové politiky České republiky. Operační program průmysl a podnikání rozpracovává příslušnou část Národního rozvojového plánu (NRP) na léta 2004 až 2006, zaměřenou na oblast hospodářského rozvoje.

Cíle OPPP rozvíjet konkurenceschopný a efektivně vyrábějící průmyslový potenciál, přispívat ke zvyšování hospodářské výkonnosti podpořit potřebné strukturální změny průmyslu Prostřednictvím: rozvoj malých a středních podniků, podporu inovačních aktivit v průmyslu výrobní, technická, ekonomická a organizační restrukturalizace podniků odstraňování starých zátěží trvalé snižování nákladů, v podmínkách ČR zejména cestou zvyšování efektivnosti využití energií.

Priority OPPP Priorita 1: Rozvoj podnikatelské ho prostředí, jejíž opatření jsou zaměřena na výstavbu, regeneraci a rozvoj podnikatelské infrastruktury, zlepšení prostředí pro rozvoj lidských zdrojů v průmyslu a podnikání, rozvoj a zkvalitň ování informačních a poradenských služeb a na podporu infrastruktury pro průmyslový výzkum, vývoj a inovace. Priorita 2: Rozvoj konkurenceschopnosti podniků, jejíž opatření jsou zaměřena na pomoc začínajícím podnikatelům a malým a středním podnikům s rozvojovým potenciálem (MSP), podporu inovačních procesů vedoucích k vývoji nových výrobků, technologií a služeb, podpora efektivního a úsporné ho nakládání s energií v podnikatelském sektoru. Priorita 3: Technická pomoc, jejíž opatření jsou zaměřena na poskytování financování na řízení, realizaci, monitorování a kontrolu operací OPPP, na studie, pilotní projekty, na rozvoj informačního systé mu a publicitu.

Opatření OPPP OpatřeníProgramyForma 1.1Infrastruktura pro průmyslový výzkum, vývoj a inovace 1. ProsperitaDotace 1.2Rozvoj podnikatelské infrastruktury2. RealityDotace 1.3Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů v průmyslu 3. Školící střediskaDotace 1.4Rozvoj informačních a poradenských služeb4. KlastryDotace 2.1Zakládání a rozvoj MSP5. Start 6. Kredit 7. Rozvoj 8. Marketing Úvěr Dotace 2.2Podpora inovací výrobků, technologií a služeb9. InovaceDotace i úvěr 2.3Snižování energetické náročnosti, a obnovitelné zdroje 10. Úspory energie 11. Obnovitelné zdroje Dotace

Program PROSPERITA Zakládání, činnost a rozvoj vědecko-technických parků a podnikatelských inkubátorů, Centra pro transfer technologií zajišťující využívání duševního vlastnictví. Projekt se může týkat stavební investiční akce a nestavební investiční akce (pořízení nemovitosti, technické zhodnocení a oprava strojů a zařízení, pořízení a technické zhodnocení nehmotného majetku atd.), a činností a služeb podporovaných tímto programem. podpora 75% uznatelných nákladů mil. Kč u stavebních projektů 0,5 – 30 mil. Kč u nestavebních

Program REALITY Výstavba, rozvoj a regenerace podnikatelských nemovitostí a zón a související technické infrastruktury podpora 75% uznatelných nákladů (žadatelem kraj, obec, svazek obcí) podpora 46% uznatelných nákladů (žadatelem SME, rozvojová společnost) podpora 100% na brownfields 0,5 až 500 mil. Kč až 1500 mil. Kč u projektů strategického významu

Program ŠKOLICÍ STŘEDISKA Zvýšení počtu subjektů s vlastním kvalitním, technicky vybaveným školicím zařízením, Zakládání nových oborových školicích zařízení Pořízení školicích pomůcek a programů sloužících k odbornému vzdělávání. podpora 46% uznatelných nákladů 0,3 až 30 mil. Kč

Program KLASTRY V rámci programu budou podporovány následující 2 typy projektů: –a) Vyhledávání vhodných firem pro klastry podpora 75% uznatelných nákladů 0,2 až 1 mil. Kč –b) Zakládání a rozvoj klastrů v 1. roce až do výše 75% uznatelných nákladů v 2. roce až do výše 50 % uznatelných nákladů ve 3. roce až do výše 25% uznatelných nákladů s tím, že v celkovém součtu tato dotace nepřesáhne výši 50% celkových uznatelných nákladů na projekt. Výše dotace 3 – 45 mil. Kč

Programy START, MARKETING, ROZVOJ, KREDIT Podpora prostřednictvím zvýhodněných úvěrů a dotací pro začínající malé a střední společnosti, propagaci, účast na veletrzích, pronikání na cizí trhy, rozvojové záměry firem s krátkou historií apod. Zvýhodněné úvěry prostřednictvím ČMZRB

Program INOVACE Program podpory inovací výrobků, technologií a služeb. Cílem programu je pomocí dotací a zvýhodněných úvěrů podpořit realizaci projektů zaměřených na zvýšení technických a užitných hodnot výrobků a služeb, či zvyšujících efektivnost procesů výroby a poskytování služeb, nebo na zavedení pokrokových metod řízení, provedení významných změn ve strategické orientaci podnikatele či jiných netechnických inovací, posilujících tak schopnost dlouhodobé konkurenceschopnosti podnikatelů a jejich udržitelného růstu. Výše dotace 3-50 mil. Kč na výrobky 1-25 mil. Kč na služby 46% uznatelných nákladů

Program ÚSPORY ENERGIE Snižování energetické náročnosti. Program definuje rámcová pravidla a stanovuje základní podmínky pro poskytování podpory formou přímých dotací na projekty, jejich cílem je v jednotlivých regionech snížit energetickou náročnost vztaženou na jednotku hrubého národního produktu HDP. Výše dotace 0,5-30 mil. Kč na výrobky 46% uznatelných nákladů

Program OBNOVITELNÉ ZDROJE Vyšší využití obnovitelných zdrojů energie. Obnovitelné zdroje energie šetří zdroje fosilních paliv a tím životní prostředí a současně umožňují diverzifikaci zdrojů energie. Program definuje rámcová pravidla a stanovuje základní podmínky pro poskytování podpory formou přímých dotací na projekty, jejichž cílem je vyšší využívání OZE pro výrobu elektřiny a tepla. Cílem programu je podpora projektů výroby elektrické energie a tepla z OZE vymezených vyhláškou č. 214/2001 Sb. Program je současně zaměřen na podporu ověřování výsledků vývoje nových technologií a prvků pro využití OZE. Výše dotace 0,5-30 mil. Kč na výrobky 46% uznatelných nákladů

KONTAKTY MPO – Řídicí orgán pro OPPP Odbor strukturálních fondů Na Františku 32, Praha 1 Pracoviště: Politických vězňů 20 tel.: fax.: www: Regionální kanceláře agentury CzechInvest, viz Česká energetická agentura Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s.