Adopce Bhagyashree Gavadi

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘEDPOKLADY PRO ZAŘAZENÍ DÍTĚTE DO PROJEKTU ADOPCE NA DÁLKU
Advertisements

A D O P C E N A D Á L K U. Projekt Adopce na dálku má v České republice tradici od roku 1993.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
KASTY.
Vážení rodiče, milí žáci!  Dovolte nám oznámit Vám, že dne jsme se rozhodli podpořit ve studiu desetiletého chlapce z chudé rodiny S‘Daniela.
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
Starověká Indie.
Jižní Asie Přibližná mapa Jižní Asie.
VY_52_INOVACE_03/2/13_ZEMĚPIS J a JV Asie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace.
Indie.
INDIE.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Jižní Asie Se rozkládá na poloostrově Přední Indie a v přilehlých regionech a ostrůvkách v Indickém oc. Tvoří ji Indická tabule, která se připojila v III.horách.
Znak BULHAESKO Veronika Osičková VII.A.
Čadské jezero Hana Krátká 7.třída
Weissová, Krejcarová C2A
FRANCIE Geografické údaje.
Kněz dnes znamená osobu, většinou muž, který je v daném náboženském společenství oprávněn a povolán konat pravidelné bohoslužby, zejména přinášet oběti,
ZŠ Rajhrad Autor: PaedDr. Zdeněk Motlíček 2011/2012
VY_32_INOVACE_3D.6.14 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Bohatství versus chudoba
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Starověká Indie.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Charitativní projekt SOŠ Luhačovice
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:14. září 2012 Číslo.
KEŇA – kam turisté nechodí
VY_32_INOVACE_12 Asie - Jižní Asie
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Příprava na výkon povolání
JIŽNÍ ASIE.
Indie.
Kultura a sporty v Kanadě.
Co se dozvíme? Úvod – „Děti květin“ Projevy skupiny Cestování
Indie – Hinduismus a kastovní systém
ASIE - Tibet. ASIE - Tibet OBSAH Mapa Základní informace Sídla Náboženství Vlna sebeupalování Zajímavosti.
Jižní Asie.
Kultura starověké Indie
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
Jižní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
INDIE VYPRACOVALA: KAROLÍNA ZABLOUDILOVÁ. ZÁKLADNÍ INFORMACE o Oficiální název: Indická republika (další označení Bharat nebo Hindustan) o Hlavní město:
Afghánistán. Hlavní město: Kábul Obyvatelstvo: asi 30 milionů Rozdělení: Tádžikové, Paštunové, Uzbeci a Hazárové. Kultura: Mnoho historických památek.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B. Seznámení s adopcí Afrických dětí Jde o pomoc dětem, které se nacházejí v podmínkách úplné chudoby. Cílem je především.
VY_32_INOVACE_214_Indie Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Dějepis.
Adopce na dálku.
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
INDICKÁ FILOSOFIE I. CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_mix2_zsv01
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
INDIE (Indická republika)
VY_32_INOVACE_D6.14   Autor: Mgr. Nováková Jana
Otien o Huru.
Otien o Huru.
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_28DST ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /21
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_JIŽNÍ ASIE
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_2-35_Starověká Indie Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
INDIE VE STAROVĚKU s. 137.
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Periferie světa, nebo sídlo budoucí velmoci?
INDIE.
Náhradní formy rodiny. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Transkript prezentace:

Adopce Bhagyashree Gavadi

Rádi bychom Vás seznámili s tímto školním projektem Adopce na dálku Naše základní škola se aktivně zapojila do adopce malé indické dívky Bhagyashree pocházející z provincie (svazového státu) Karnataka. Roční příspěvek, který umožní dívence pokračovat ve studiu, činí 6 000 Kč. Rádi bychom Vás seznámili s tímto školním projektem

Co je adopce na dálku? Adopce na dálku je projektem zřízeným Arcidiecézní charitou v Praze roku 1993. Dárci mohou přispívat tak „svým“ dětem z rozvojových zemí na vzdělání a tím jim otevřít dveře k lepší budoucnosti. Nejde o děti zcela opuštěné, ale o děti pocházející z velmi chudých poměrů, kdy jim nemůže rodina poskytnout finance spojené se školní docházkou. Děti, které však školu navštěvují, získávají i určitou kvalifikaci, a tím se mohou vymanit ze zajetí chudoby.

Jakou formu má pomoc? Ze školních peněz se hradí malé dívence základní, střední i vyšší vzdělání. S ním jsou spojené výdaje také na školní pomůcky školní uniformu, mimoškolní aktivity, ale také v naléhavých případech zdravotní péče.

Indie - důvod proč adoptovat Právě v Indii tisíce dětí nemají přístup ani k nejzákladnějším formám vzdělání. Velké procento dětí končí ve vzdělávání po absolvování 4. tříd základních škol. Nejčastěji se vyskytuje tento problém v oblastech Honavar, Shimoga, Mangalore nebo Kalkata, ale mohli bychom zde uvést i množství jiných.

Bhagyashree Gavadi Tato dívka se narodila 22.8.1999 v indické Kumtě. Matka dívce zemřela a momentálně se o ni stará její teta i otec. Její rodina je velmi chudá proto nevlastní žádný majetek (ani dům). Otec dívky pracuje pouze sezóně, v období dešťů shání práci jen velmi těžko. Snem Bhagyashree je stát se učitelkou. Momentálně navštěvuje již střední školu. Díky příspěvkům naší školy získala potřebnou školní uniformu, batoh, deštník a zápisníky.

Honavar, místo kde Bhagyashree žije se svou rodinou

Dopis a vysvědčení Bhagyashree

Anglický překlad dopisu

Indie – země kontrastů Nyní, bychom Vám rádi představili Indii. Tato země je plná neuvěřitelných kontrastů nejen z hlediska geografického a kulturního, ale i sociálního. Na jedné straně se snaží prodrat mezi státy s moderní ekonomikou a průmyslem. Na straně druhé se potýká s velkou nezaměstnaností, nepředstavitelnou chudobou, přehnanou byrokracií a bohužel také s negramotností. Indická společnost je velmi religiózní. 80% Indů vyznává hinduismus. Z ostatních náboženských skupin jsou zde zastoupeny: muslimové (13,4%), křesťané (2,3%), sikhové (1,9%), buddhisté (0,8%) aj. S celkovou populací cca 1,21 mld. obyvatel je Indie druhou nejlidnatější zemí světa. Hlavní město je Nové Dillí (cca 11 mil. obyvatel). Největší indické město je Bombaj (cca 13,3 mil. obyvatel).

V současné době zde žije druhá nejpočetnější lidská populace, která na rozdíl od čínské stále prudce roste, proto se odhaduje, že během příštích desetiletí bude Indie populačně nejpočetnějším státem na Zemi. Indie se rozkládá na Západoindickém poloostrově. Na severovýchodní hranici se nachází pohoří Himaláj, na severozápadní suché oblasti a pohoří Karákoram s indickou nejvyšší horou K2, která je současně i druhou nejvyšší horou světa. Většina subkontinentu je pak tvořena savanou a tropickým deštným pralesem. Státem protéká několik významných řek, kolem nichž se v minulosti utvářely starověké civilizace. Jsou to Indus, Brahmaputra a Ganga.

Národním jazykem hindí (slovo je perského původu a znamená „indický“) mluví kolem 45% indické populace. Úředním jazykem v Indii je také angličtina. Národní měnou je indická rupie (100 Rs = cca 35 Kč). Kastovní systém představuje ve své původní podobě zařazení člověka do čtyř různých vrstev na základě duchovního vývoje. Toto rozdělení bylo poprvé zmíněno 1500 až 1000 př. n. l. Toto rozdělení se následně stalo součástí životního stylu obyvatel Indie a později se přenáší i na společnost, kdy byly vytvořené kasty - čtyři společenské vrstvy: 1. bráhmany (kněze) z úst, 2. kšatrije (válečníky) z paží, 3. vaišji (obchodníky, řemeslníky a zemědělce) ze stehen, 4. šúdry (služebníky a dělníky) z chodidel.

Život v Indii Bydlení - Ve vesnicích žijí lidé velmi prostě – jednoduché obydlí, uvnitř chudě zařízená místnost, která je rozdělena přepážkou na potřebný počet části.

Indická kuchyně - Životní podmínky obyvatel jsou velmi žalostné, takže jen stěží mají jedno hlavní jídlo denně. Tradičním pokrmem v Indii je rýže na různé způsoby a tzv. chapati („čapátí“) – jednoduchá  pšeničná placka, která zastupuje náš tradiční pokrm - chléb. Oblíbené jsou pečené banány.

Tradice a oblečení - Hosté jsou tradičně vítáni záplavou květin, zapálenými vonnými tyčinkami, květinovými věnci a dalšími projevy přátelství.Nedílnou součástí tradic je oblečení. Pro muže je tradičním oblečením tzv. dhótí, což je pruh látky, který si uvazují kolem pasu. Takto oblečené muže je možné stále vidět na vesnicích, v horských oblastech, ale jen zřídka ve městech.Tradičnímu oděvu žen se říká sárí (saree) a je stále oblíbené. Sárí je 5 až 8 m dlouhý pruh látky, který se uvazuje několika způsoby. Jeho vzory a vázání se různí od oblasti k oblasti.

Školství - Školní rok v Indii začíná v červnu a končí v březnu Školství - Školní rok v Indii začíná v červnu a končí v březnu. Oficiální školní docházka začíná první třídou od 5 let a 10 měsíců. Podle indické ústavy je vzdělání povinné pro všechny obyvatele do 14ti let věku. Přesto jsou do škol zapsány jen 2/3 dětí. Rodiče dětí z chudých rodin mnohdy nedostali žádné vzdělání, často jsou negramotní, a proto nevidí důvod, proč by své děti měli posílat do školy. Bývá obtížné je přesvědčit, že vzdělání je pro jejich děti důležité a znamená lepší budoucnost pro celou rodinu.

Použité zdroje a obrázky: http://adopce.dchhk.cz/ http://adopce.dchhk.cz/indie-zeme-kontrastu https://cs.wikipedia.org/wiki/Indie http://www.zemepis.com/Indie.php https://www.google.cz/search?q=indie,+zem%C4%9B&biw=1920&bih=922&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=OqyOVKnfCuP-ygPyioGIDg&ved=0CAgQ_AUoAQ#tbm=isch&q=honavar&imgdii=_ Brož: Adopce na dálku. Caritas, 8 s. Brož: Adopce na dálku a navazující evropské projekty. Caritas, 3 s.