Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vážení rodiče, milí žáci!  Dovolte nám oznámit Vám, že dne 15. 11. 2011 jsme se rozhodli podpořit ve studiu desetiletého chlapce z chudé rodiny S‘Daniela.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vážení rodiče, milí žáci!  Dovolte nám oznámit Vám, že dne 15. 11. 2011 jsme se rozhodli podpořit ve studiu desetiletého chlapce z chudé rodiny S‘Daniela."— Transkript prezentace:

1 Vážení rodiče, milí žáci!  Dovolte nám oznámit Vám, že dne 15. 11. 2011 jsme se rozhodli podpořit ve studiu desetiletého chlapce z chudé rodiny S‘Daniela z INDIE.  Jeho adopce na dálku naší školou může proběhnout v případě, když do konce roku 2011 sesbíráme částku 4.900Kč.  Proto jsme spojili síly a na celé škole vyrábíme výrobky na vánoční jarmark, sbíráme pomerančovou kůru, plastová víčka a malujeme obrázky o Indii.

2 Vážení rodiče, milí žáci! Dovolte nám proto POZVAT VÁS na VERNISÁŽ VÝSTAVY PRACÍ našich žáků zaměřenou na ADOPCI NA DÁLKU V INDII !!! Uskuteční se v rámci vánočního jarmarku 14. 12. 2011 od 15.00 – 19.00 hod. v prosklených prostorách hlavního vchodu.

3 Vážení rodiče, milí žáci!  Z našich aktivit získáme finance na uskutečnění adopce.  Jestli nás chcete podpořit v našich snahách, můžete tak učinit následovně: 1. zakoupením vánočních ozdob na vánočním jarmarku ve stánku ADOPCE NA DÁLKU nebo 2. přispěním finanční částky do kasičky našim žákům v době VÝSTAVY.

4 Vážení rodiče, milí žáci! Předem Vám za Vaši podporu DĚKUJEME!!!

5

6

7

8  Indická republika leží v jižní Asii,  rozlohou je 7. největší zemí světa,  má MILIARDU obyvatel – - je 2. nejlidnatější zemí světa,  sousedé: východ - Bangladéš, Barma, sever - Čína, Bhútán, Nepál severozápad - Pákistán.

9

10

11  Nejstarší známky lidské kultury v Indii sahají do 3. tisíciletí před n. letopočtem,  od 5. století před n.l. se v zemi šířil BUDHISMUS a HINDUISMUS,  od 16. století se prosazoval ISLÁM,  v 19. století se stala Indie součástí BRITSKÉHO IMPÉRIA,  ve 20.stol. se zvedla vlna lidového odporu pod vedením vůdce GHÁNDÍHO.

12

13  Miliarda lidí Indie mluví tisíci jazyky.  Podle náboženské tradice se Indové dělí do 4 KAST:  1. DUCHOVNÍ žijící v ášrámech,  2. bohatí OBCHODNÍCI,  3. chudší ŘEMESLNÍCI,  4. nemajetní bez domova, žijící přímo na ulicích.

14 1. DUCHOVNÍ v klášterech - - ašrámech 2. Bohatí OBCHODNÍCI žijící v přepychu po vzoru západních zemí

15

16  Stále více přibývá chudých lidí, kteří mají minimálně tři děti, jsou bez majetku a častokrát jsou i nemocní.  Ve velkoměstech si staví své domy z materiálů, které najdou z odpadků na ulici nebo na skládce.  Bohužel tyto domy jsou velice nebezpečné a nehygienické.  Lidé jsou pak nakaženy různými nemocemi.

17

18

19  Potrava těchto lidí je velice skromná, s nízkým obsahem bílkovin. Je to často pouze rýže, brambory, obilniny.  Častokrát se stává, že chudí lidé jsou nuceni žebrat a dokonce okrádat druhé, protože sami nic nemají.

20

21  Lidé nemají čistou vodu.  Voda v řekách je velice znečištěna, lidé do ní vypouštějí různé odpadní látky a výkaly.  Tuto vodu pak pijí, myjí se v ní, myjí v ní nádobí a perou prádlo.  Mnozí obyvatelé mají pouze suché záchody.  Děti si hrají na obrovských hromadách odpadků.

22

23

24  Najít způsob pomoci těmto lidem je nelehké.  Charita Praha je organizace, která pomoc chudým od r. 1995 ve světě uskutečňuje různými projekty.  My jsme se rozhodli pro pomoc projektem Adopce na dálku.  Můžete i Vy tím podpořit adoptované dítě indické, nebo si vybrat z chudých dětí v Africe, Bělorusku.

25 Adresa Charity v Praze je: www.charita-adopce.cz

26  My jsme se rozhodli, že pomůžeme chudému dítěti v Indii jeho adopcí na dálku  Dne 15.11. 2011. jsme si vybrali pro naši školu na stránkách Charity Praha desetiletého Inda, který se jmenuje S. Daniel.  Ročně chceme zaplatit za adoptované dítě 4900 Kč.  Tím mu umožníme studovat a žít lepší život.

27 Jak můžete pomoct i vy?  S. Danielovi je 10 let, má oba rodiče, dva sourozence.  Studuje v 5. ročníku na indické škole Infant Jesus school.  Jeho snem je stát se policistou.  Daniel je pilný a aktivní. Rád se učí. Rád by studoval i nadále, ale finanční situace rodiny není příznivá.  Proto mu chceme pomoct. Připojíte se k nám?

28  1. VÝROBOU VÁNOČNÍCH OZDOB NA VÁNOČNÍ JARMARK 14. 12. 2011,  2. NAMALOVÁNÍM OBRÁZKU Z INDIE NA VÝSTAVU PRACÍ O INDII,  3. ZHOTOVENÍM PREZENTACE O INDII,  4. SBĚREM PLASTOVÝCH VÍČEK,  5. SBĚREM VYSUŠENÝCH POMERANČOVÝCH SLUPEK.

29


Stáhnout ppt "Vážení rodiče, milí žáci!  Dovolte nám oznámit Vám, že dne 15. 11. 2011 jsme se rozhodli podpořit ve studiu desetiletého chlapce z chudé rodiny S‘Daniela."

Podobné prezentace


Reklamy Google