Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kultura a sporty v Kanadě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kultura a sporty v Kanadě."— Transkript prezentace:

1 kultura a sporty v Kanadě

2 Kultura Rozmanitá kultura Kulturní instituce
Kanadská kultura je velmi rozmanitá. Důvodem je velikost země i pestrá skladba tamějších obyvatel, kteří do Kanady přinesli vždy i část kultury své země. V Kanadě žijí lidé původem z Francie, Velké Británie, Číny, Španělska, Polska, Řecka Kulturní instituce Jako každá země, má i Kanada mnoho kulturních institucí. Patří mezi ně muzea, divadla,galerie a další.

3 Kultura Náboženství Ke kultuře Kanady patří také náboženství. Většina obyvatel jsou křesťané, a to jak příznivci římskokatolické církve, tak protestanti. Křesťanů je v Kanadě 77 %, 20 % obyvatel jsou ateisté, 2% jsou muslimové, 1% Židé, buddhisté, hinduisté a sikhové.

4 Sporty Sport Kanada má dva oficiální sporty – lední hokej a lakros. Lední hokej je oficiální zimní sport, je nejnavštěvovanější a nejoblíbenější. Lakros je oficiální letní sport, má kořeny u původních obyvatel země. Další oblíbené sporty jsou podobné jako na zbytku kontinentu – kanadský fotbal , baseball nebo basketball. Dále ještě cricket, curling a fotbal.Do roku 1994 byl oficiálním sportem pouze ten starší - lakros. Hlavní hokejovou soutěží země je NHL, lakrosovým šampionátem je pak NLL. Díky svému chladnému klimatu se v Calgary konaly zimní olympijské hry v roce 1988 a v roce 2010 ve Vancouveru . V Montrealu se v roce 1976 konaly i letní olympijské hry.

5 Sporty Zimní olympijské hry 2010
Zimní olympijské hry jsou vrcholným svátkem všech sportovců a milovníků zimních sportů. Zimní olympijské hry se konaly poprvé v roce 1924 ve francouzském Chamonix a od té doby se konají každé 4 roky. Poslední olympijské hry se konaly v italském Turíně. 21. hry se budou konat ve Vancouveru.

6 Obrazky

7 Obrazky

8 Obrazky

9 Obrazky

10 Obrazky

11 Obrazky

12 Konec

13 Zdroje


Stáhnout ppt "Kultura a sporty v Kanadě."

Podobné prezentace


Reklamy Google