Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna 14. 9. 2011 Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava krajů na programovací období Tisková konference , Praha.
Advertisements

Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Územní dimenze a priority Olomouckého kraje
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA V BRNĚ, DNE KONFERENCE PĚTILETKA ROP JIHOVÝCHOD A JAK DÁL PO ROCE 2013 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Integrovaný plán rozvoje města Náchod na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Pozice EP k budoucí kohezní politice Dominují národní zájmy nebo ideologie? Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Příprava krajů na programovací období Praha
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
Příprava programového období Aktuální proces přípravy programového období Zpracoval: Nazim Afana Datum: duben 2013.
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
ROMAN ONDERKA primátor města Brna IMPLEMENTACE INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA Rozvoj regionů a 10 let regionální politiky v ČR Brno,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Regionální politika RP ČR.
ITI – SPOLUPRÁCE OBCÍ V AGLOMERACI Dr. Ing. Marie Zezůlková, vedoucí Kanceláře strategie města Brna.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Nové programové období, rozvojové strategie území Regionální rozvoj ve vazbě na podporu EU David Koppitz ředitel Odboru regionální politiky Ministerstvo.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Regionální politika ČR
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
ROP JV – informace o novém programovém období
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Strukturální politika
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města

VÝVOJ STRATEGICKÉHO PLÁNOVÁNÍ Strategie pro Brno 1. koncept dlouhodobé vize 39 strategických cílů 108 strategických opatření Začátek aktualizace Strategie pro Brno Impuls: vstup do EU a programové období Strategie pro Brno dokončení procesu aktualizace 5 priorit 6 strategických cílů 21 strategických opatření 1994 – Územní plán m. Brna 1998 – první diskuze o Strategii pro Brno rozvoj bez strategického rámce Vznik Kanceláře strategie města Územní studie Aglomeračních vazeb města Brna a jeho okolí Joining Forces – řízení metropolitních oblastí IPRM

ORGANIZAČNÍ SCHÉMA PŘEDSEDA RR KSMOIEF

NASTAVENÍ IPRM V BRNĚ Dva IPRM pro ROP NUTS II Jihovýchod Integrované plány rozvoje města v Brně – celkem 3 IPRM pro Integrovaný operační program Zvýšení kvality poskytovaných služeb pro veřejnost a rozšíření občanské vybavenosti města Komplexní regenerace historického centra, včetně rozvoje služeb pro cestovní ruch Integrovaný plán rozvoje města Brna v problémové obytné zóně města

PROVAZBY IPRM A STRATEGIE PRO BRNO

IPRM – STÁVAJÍCÍ STAV

MOŽNÝ VÝHLED INTEGROVANÝCH PŘÍSTUPŮ

AGLOMERAČNÍ VAZBY MĚSTA BRNA Studie aglomeračních vazeb města Brna a jeho okolí Zapojení do projektu Urbact II – Vytvoření partnerství obcí,,Brněnské aglomerace“ Strategie Brněnské aglomerace ? AMBICIÓZNÍ, PROTOŽE: CHYBÍ LEGISLATIVA PRO STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ CHYBÍ LEGISLATIVA PRO AGLOMERAČNÍ SPOLUPRÁCI JEDINOU MOŽNOSTÍ SE JEVÍ VYUŽITÍ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ, KTERÉ MÁ OPORU V LEGISLATIVĚ

VZÁJEMNÝ SOULAD VŠECH STRATEGICKÝCH DOKUMENTŮ I. Aktualizovaná Rámcová pozice ČR k budoucnosti kohezní politiky Hlavní zásady využití integrovaných přístupů v rozvoji regionů, měst a obcí v programovém období Urbánní a rurální dimenze z pohledu státu v budoucím programovém období Zásady urbánní politiky Národní program reforem Návrh tématických priorit ČR Strategie regionálního rozvoje ČR Smlouva o partnerství pro rozvoj a investice – národní investiční priority Operační programy

VZÁJEMNÝ SOULAD VŠECH STRATEGICKÝCH DOKUMENTŮ II. Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti České republiky pro období 2014 až 2020 (Zpět na vrchol) - MPO Pilíře indexu konkurenceschopnosti (rozpracovány ve spolupráci s Ernst & Young) – Asociace krajů

ZAPOJENÍ MĚSTA V PŘÍPRAVĚ Pracovní skupina pro koordinaci urbánní politiky při MMR ČR Meziregionální poradní skupina MMR pro budoucnost kohezní politiky EU 2020 Pracovní skupina pro strukturální politiku „Kulaté stoly” PS Strategie NUTS 2 Jihovýchod Referenční rámec pro udržitelná města + OP Urbact II Cities of Tomorrow (DG Regio) Eurocities (Pracovní skupiny k metropolitním oblastem i budoucnosti kohezní politiky)

PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ Integrovaný přístup k projektům Koncentrace prostředků na velké strategické projekty Podpora měst jako pólů rozvoje, zohlednění aglomeračních vazeb Efektivní komunikace s veřejností Akcent na urbánní dimenzi

DĚKUJI ZA POZORNOST Evropské město budoucnosti