PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha K OMORA S OCIÁLNÍCH P ODNIKŮ Kulatý stůlBrno 17.2.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Komora Sociálních Podniků
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha
Podpora sociálního podnikání ze strukturálních fondů EU investiční podpora Výzva č. 8 Integrovaného operačního programu (IOP): investiční podpora neinvestiční.
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: sociální podnikání Příklady z Rakouska a Polska Praha
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Jakub Týle, zajišťování veřejné služby
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Komora sociálních podniků Ing. Vojtěch Miler Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS.
SEMINÁŘ PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Základní principy sociálního podnikání
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Příspěvek k problematice sociálního začleňování v ČR Zuzana Zajarošová, MPSV
Kavárna PředMěstí Sociální podnik. Koncept Výjimečný interiér – měšťanský dům v centru města Regionální produkty Sociální podnik Ten podnik žije! Skvělý.
Sociální podnikání praktická zkušenost
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK Projekt partnerství CIP EQUAL ESF EU SČMVD a partneři.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Odborný seminář KFÚ FSE UJEP v Ústí nad Labem Sociální ekonomika jako producent sociální a veřejné přidané hodnoty.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
STAVBy pro obchod a služby
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha místopředseda představenstva.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
LIGA o. p. s. Bruntál Vznik Poskytování registrovaných sociálních služeb Zvyšování zaměstnatelnosti Vznik a podpora vzniku pracovních míst.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Úspěšnou firmu tvoří kvalifikovaní zaměstnanci Hradec Králové EA Hotel Tereziánský dvůr
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Veřejná služba 2017.
Sociální podnikání a jeho potřeby v ČR
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Společensky odpovědného podnikání
Terénní programy.
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Pardubicích
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
Festival lokální ekonomiky 2016
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Terezie Mertlíková, ředitelka
Mezinárodní konference - Příklady táhnou -
Dobrovolnické programy
Transkript prezentace:

PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha K OMORA S OCIÁLNÍCH P ODNIKŮ Kulatý stůlBrno

O SOBY ZNEVÝHODNĚNÉ NA TRHU PRÁCE osoby se zdravotním postižením mládež a mladí dospělí osoby bez přístřeší osoby opouštějící zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy osoby opouštějící výkon trestu odnětí svobody oběti trestné činnosti, oběti domácího násilí, oběti obchodu s lidmi, osoby komerčně zneužívané osoby pečující o osobu blízkou osoby se zkušeností se závislostí na návykových látkách osoby, které jsou dlouhodobě nezaměstnané a jsou déle než 1 rok vedeny v evidenci uchazečů o zaměstnání Úřadu práce ČR

Sociální podnik PRADAKOS s.r.o. Služby: Účetní a daňové poradenství Služby virtuální kanceláře („coworking“) Pronájem kanceláří, obchodních a výrobních prostor Poradenská činnost pro založení a vedení „Nestátních neziskových organizací“ a „Sociálních podniků“

Sociální podnik SIMEVA s.r.o. Podpora vytváření pracovních míst pro spoluobčany, kteří trpí duševní nemocí schizofrenie a dalších vyloučených skupin na trhu práce Hlavní cíle Vytvoření pracovních návyků klientů, zvýšení jejich sebevědomí a šance na začlenění zpět do společnosti a na trh práce Služby Úklidové práce Údržbářské práce Údržba zahrad a zeleně Celoroční úklid veřejných prostranství Malířské, zednické a natěračské práce Prodej vypěstovaných květin, keřů a stromků Cílové skupiny: – Zdravotně znevýhodněné osoby (tělesně, duševně) – Sociálně vyloučené osoby – Osoby se ztíženým uplatněním na trhu práce

Sociální podnik HLÍVENKA s.r.o. Zajišťuje pěstování a distribuci hlívy ústřičné Vytváří chráněné pracovní místa pro hendikepované osoby a podporuje osoby s omezenými pracovními schopnostmi Klade důraz na kvalitní a příjemné pracovní prostředí a podmínky a zároveň na vytváření kvalitních a užitečných produktů Zaměstnanci podniku se starají o vytváření a udržování specifických podmínek (vlhkost, teplota,..) v pěstebních komorách, dále o sběr hlívy ústřičné a následný rozvoz do restaurací, prodejen zdravých potravin, na farmářské trhy i k samotným zákazníkům

Příklady nejčastějších činností: úklid a údržba obce sběrný dvůr třídírna odpadu organizace kulturních a společenských akcí práce v lese, výroba štěpky a palivového dřeva údržba cyklostezek služby pro turisty výroba propagačních materiálů technické služby údržba osvětlení drobné práce na zahradě pečovatelská služba úklid, drobné nákupy, dovoz obědů, prádelenské služby ostraha, drobné montážní práce pojízdné prodejny hlídání dětí ubytovací a hostinské služby..... a další možnosti podle místní situace a potřeb.

K OMORA S OCIÁLNÍCH P ODNIKŮ Děkuji za pozornost Marek Juha mobil: