Motocykly Zdeňka Trčková, 4.B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POLOVODIČE SVĚT ELEKTRONIKY.
Advertisements

Označení hasičů na přilbách
Chceš se taky jednou ú č astnit mnoha republikových závod ů, jezdit na sout ě že do zahrani č í a možná se jednou ú č astnit i Olympiády? K tomu t ě m.
Vernier LabQuestVernier LabQuest a barometr BAR-BTAbarometr BAR-BTA.
POHYB CO JE VLASTN Ě POHYB A JAKÉ MÁ VLASTNOSTI. CO JE TEDY VLASTNĚ POHYB?  POHYB JE D Ě J, P Ř I KTERÉM T Ě LESO M Ě NÍ SVOJI POLOHU V ŮČ I JINÉMU T.
Trhlina ve džbánu.
Úvod Tuning obrázky LOGAN AT Č lánek o tuningu BMW O Motorech Co pat ř í k tuningu Odkazy.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
 Je soubor jednoduchých a ú č elných opat ř ení vedoucích k záchran ě ž ivota.
KRAJINA V OKOLÍ MÉHO DOMOVA
Pica pica Straka obecná.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
ALKO JÓGA PRAVIDELNÝM PROCVIČOVÁNÍM DOVEDETE PROVEDENÍ JEDNOTLIVÝCH POZIC K DOKONALOSTI.
Pom ě r, soustava dvou lineárních rovnic o dvou neznámých, jednoduchý p ř íklad s více ř ešeními, lineární rovnice se 2 neznámými a jednoduchou úvahou,
word – Tabulky podle normy
Č ím se zabývám ve volném č ase Já se ráda ve volném č ase zabývám tím, ž e kreslím na malí ř ském stojanu, hraju na po č íta č i a ráda chodím na krou.
(principy funkce a oblasti vyu ž ívání tabulkových procesor ů, struktura tabulky, vzorce a funkce obecn ě, adresace bun ě k - relativní a absolutní editace.
Filip Chvátal ANALÝZA DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI V OBCÍCH ČR.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Pro č práv ě hotelový porcelán?. N ě co málo o G. Benedikt G. Benedikt je č eská porcelánka, kterou vlastní č eský majitel, její historie se za č ala.
..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..
-NCN II- …akce podruhé. Zveme Vás na druhý ro č ník, ji ž tradi č ní zále ž itosti NCN – Nau č se, co neznáš, tentokrát s podtitulem,,Akce podruhé‘‘
Vypracoval: Kryštof Ko ň ák. Hlavní informace Nejvyšší bod: vrch Tele č ek (399 m.n. m.) Nejni ž ší bod: hladina Vltavy (177 m. n. m.) Historická zem.
ˇ (H2O).  Voda je velmi č astým nám ě tem v um ě ní. Vyskytuje se tém ěř ve všech um ě leckých sférách….a ť u ž se jedná o fotografii, obrazy, hudbu.
POLYAMIDOVÁ VLÁKNA.
Hammondovy varhany, Syntetyzéry, Keyboardy
AIRSOFT.
 Typický osobní po č íta č m ůž eme rozd ě lit na t ř i č ásti:  Po č íta č ová sk ř í ň  Monitor  Další vstupn ě -výstupní za ř ízení (klávesnice,
Vypracovala:Eliška Hlínová 8.t ř ída Dne: Pokra č uj na další stránku Konec prezentace.
Dopravní značky.
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
M a y a A n g e l a a j e j í m o u d r á s l o v a K l i k e j.
Poslední cesta vede k nám! POH Ř EBNÍ SLUŽBA Poh ř ební služba Hálkova 42 Jihlava- Helenín
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
 Facebook. Facebook vlétl na č eský internet doslova jako uragán. B ě hem velice krátké doby si tato komunitní sí ť vytvo ř ila statisíce fanoušk ů,
2012 / 2013 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
PREZENTACE Simona Boorová 4. A
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Nalezení nejkratší vzdálenosti mezi uzly dopravní sítě Předmět: Teorie dopravy - cvičení.
Silniční daň. Předmětem daně jsou vozidla, kterým je přidělena státní poznávací značka a jsou používaná nebo určena k podnikání Předmětem daně jsou vozidla,
Zuby Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_10_Chrup Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Optimální naložení kontejneru ISO 1C.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Stran č ice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Ř ehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R18_ Slovní úlohy s procenty TEMA:
P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik) pro d ě ti a mláde ž zam ěř ených na rozvoj metod vzd ě lávání v oblasti rozvoje klí.
Motocykly a jejich druhy Zbožíznalství 3. ročník.
Posvícení je obvykle vnímáno jako vzpomínková slavnost na posv ě cení kostela. Sazená, p ř esto ž e vlastní kostel nemá, má aspo ň své posvícení. Slaví.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1102_STAVEBNÍ SP. Téma: Pojem F. G._ Stavební spořitelny Číslo.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0201_OSOBNÍ R. Téma: FG_OSOBNÍ ROZPOČET Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1702_POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ Pojištění Číslo projektu:
Atmosféra.
ZÁKLADNÍ POJMY I. Pozemní komunikace - dopravní cesta určena k užití silničními a jinými vozidly a chodci Dálnice a silnice pro motorová vozidla -pozemní.
DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_20_Disk slo ž ka Šablona č íslo: VII.Sada č íslo: 3.Po ř adové č íslo DUM: 20. Autor:Mgr. Milan Ž i ž ka.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Dispoziční řešení prodejen.
Dopravní modely v SUMP Jitka Ondráčková
ČAS.
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_20
Příjmy z kapitálového majetku
Vypracoval: Tomáš Svrčina
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
VY_32_INOVACE_AUT1_17 Rámy.
Horská klinika 2009 David Winkler DRACI Brno
8.1 Aritmetické vektory.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Cyklistický trénink dětí v triatlonu Petr Polívka
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_19 Páka
Cyklista a chodec.
ANOTACE NÁZEV: Druhy map AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL.
Transkript prezentace:

Motocykly Zdeňka Trčková, 4.B

Proč dělám tuto prezentaci Tato prezentace slouží k praktické maturitě

Odkazy Hlavní téma Chopper Enduro Veterán Silniční Cross Naháč Srazy a akce Závěr

Hlavní téma práce Mezi mé záliby patří kromě jiného také motocykly a proto bych vás zde chtěla seznámit se základními typy, které můžete potkat nejen na našich silnicích. Kdo měl dříve nějaký motocykl, byl " NĚKDO". Dnes je již jiná doba a tento druh dopravního prostředku je velice rozšířený a hlavně oblíbený mezi mladými lidmi. Avšak s rostoucím počtem těchto strojů roste počet dopravních nehod, dost často i s tragickými následky. Tyto stroje k nám pronikly hlavně ze zahraničí, i když v České republice byli také významní výrobci motocyklů jako např.: JAWA, ČZ, BLATA a určitě by se našly ještě další značky. V současnosti nás na motocyklech reprezentují velice dobře závodníci jako jsou na okruzích např.: Lukáš Pešek, Jakub Smrž, v sidecarcrossu bratři Čermákové a Rozehnalové, ve freestylu máme šampióna Libora Podmola, který získal dokonce tytul mistra světa.   Motocykly se rozdělují na různé druhy a s těmi bych vás chtěla seznámit.

Chopper Motocykl vycházející z cruiseru, avšak s výraznými vzhledovými úpravami. Podstatnější než jízdní výkony je jeho vzhled. Typicky je vybaven dvouválcovým vidlicovým motorem o zdvihovém objemu kolem 1 000 cm³. V původním smyslu slova byl choper osekaný (choped) motocykl, bez nepodstatných součástí. Choppery se proslavily především filmem Easy Rider. V 90. letech se chopery staly exkluzivním zbožím, k němuž patří řada doplňků. Na rozdíl od splývavé zádi cruiseru má správný Chopper zadní blatník jakoby ustřižený a zvednutý k nebi, řídítka jsou buď „vlaštovky“ vytaženy vysoko nad jezdcova ramena nebo jej nutí dlouhou rovnou tyčí být v předklonu a s roztaženýma rukama. Na Chopperu se často jezdí s takzvanými highway předkopy. Jedná se o systém stupaček posunutých daleko dopředu, nahoru a do stran. Pro tuto úpravu je nutné přepákování pedálů řazení a zadní brzdy. Jezdec pak jede na motocyklu s pohodlně roztaženýma nohama.

Chopper foto

Enduro Motocykl univerzální konstrukce kompromisně sestaven na jízdu po všech typech terénu. Enduro závody se podobají automobilové rallye. Vždy se v nich odněkud-někam na etapy putuje. Trať vede rozmanitými terény a obsahuje jak technické tak rychlostní pasáže. Motocykly jsou běžně vybaveny osvětlením, jsou stavěny na výdrž a odolnost po celý závod.

Enduro foto

Veterán Jedná se o motocykly starší 20. let. Jsou velice ceněné. Mají i své příznivce, kteří je dávají leckdy dohromady z vraků a schánějí je po burzách.

Veterán foto

Silniční Silný, aerodynamicky tvarovaný stroj, určený primárně k dosahování vysokých rychlostí na závodních okruzích. Silniční závodní motocykly jsou zařazeny do tříd podle objemu motoru mezi 50 a 1 000 cm³. Silnější z nich dosahují dnes již rychlostí přes 300 km/h.

Silniční foto

Cross Někdy též označovaný jako kros (cross). Konstrukcí je určen pro zdolávání náročného terénu mimo zpevněné cesty. Zde je třeba rozlišovat konstrukce pro amatérské použití a pro závody / soutěže. Kros se jezdí na uzavřených okruzích v určeném počtu kol či rozjezdů. Motocykly nemají osvětlení a jsou stavěny na vysoký výkon a krátkodobé zatížení.

Cross foto

Naháč Jedná se o motocykl bez kapotáže, nebo pouze s malou aerodynamickou kapotáží, který se od supersportovních motocyklů liší i svou ergonomií. Jezdec zde má obvykle vzpřímenější pozici, která je pohodlnější i na delší trasy a je dána především vyšším umístěním řidítek. Motorizace bývá podobná jako u ostatních typů motocyklů. Nejčastěji to jsou řadové čtyřválcové motory, nebo dvouválcové motory do V. Časté je přejímání motorů ze supersportovních motocyklů, kdy se obvykle sníží výkon a dosáhne vyššího kroutícího momentu. Stejně tak se i zkrátí jednotlivé převodové stupně.

Naháč foto

Srazy a akce

Další srazy a akce

Závěr Závěrem mé prezentace bych Vám chtěla poděkovat za Vaši pozornost. Doufám, že se Vám moje prezentace velmi líbila.