Luk. 2.11: Dnes se vám narodil Spasitel, Kristus Pán… Vánoční světlo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Advertisements

To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
MALOVÁNÍ TAŠEK PRO MIKULÁŠE s paní Křehnáčovou, Ateliér Kousek
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY

Vysvětlení … problematiky života.
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Chceš vidět zázraky - vyzývej lidi k proměně života Dobře položená výzva proměňuje život.
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
Večerníček pro dospělé
Kolja 9.
Proč je důležité studovat Principy
“13 rad do života".
Dosáhni cíle!.
Začíná adventní čas roku 2008
Vánoce Do křesťanského kalendáře byly tyto svátky zařazeny roku 336. Symbolem Vánoc se staly od 16. st. jesličky (betlém), od 19. st. v městském a později.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu 1. neděle adventní/část 1.
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
ČESKÉ ADVENTNÍ ZVYKY 3. ročník
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Písmo svaté Bůh mluví v Písmě svatém prostřednictvím lidí lidským způsobem, proto chceme-li pochopit, co nám Bůh chtěl sdělit, musíme zkoumat, co měli.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Síla přesvědčení.
Advent máme, svíce plane…
1. Hrad přepevný je Pán Bůh náš, | zbroj výborná i síla. | On chrání nás, | když satanáš své proti nám vysílá. | Ten starý nepřítel zničit by nás chtěl,
Vypracoval: Jakub Moravec
Ikonostas Otevřená kniha o Božím díle spásy. Ikonostas je tvořen ikonami, které připomínají Boží dílo v dějinách spásy. Ukázky z tzv. svátkové řady:
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci Vše je snadné, když Bohu uvěříme a když mu řekneme: „Zde jsem, Pane.“ Vyrobilo centrum pro katechezi v.
1. Lásku Syna Božího, | pána Jezu Krista, | krále, kněze věčného, | ctěte srdce lidská! | Velmi nás zamiloval, | beze vší lítosti | za nás se obětoval.
Křesťanství Petr Machala. Křesťanství Ježíš Kristus narodil se v Betlémě - rodiče Marie a Josef Židé čekali příchod Mesiáše.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Krásnou vlast 1. Krásnou vlast připravil pro svůj lid milý náš Spasitel v nebesích. Budeme radostně, věčně žít, v Kristových nebeských příbytcích. Ref:
Jako přispívající občan do našich obecních internetových stránek, bych rád všem, kteří si rádi moje příspěvky četli poděkovat a také všem občanům naší.
1. Nalezen jsem, | nalezen, bludu jsem již prost, | mně spásy teď vzchází den, | s ním míru skvost. | Ježíš přišel hledat mne, | kam jsem zabloudil; |
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
1. Zástupy u jeslí hluché neslyší spásy zvon, že přišel Kristus, to vědí jen Anna, Simeon. Dej, abych poznal jako Anna, viděl jak Simeon, že lidstvu spása.
Starověká Palestina Petr Machala.
Řízek, salát, stromeček, a už je tu zvoneček
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
1. Vzdávám ti, Pane, oběť chval, že, ač ses na mne rozhněval, svůj hněv jsi v lásce odvrátil, vše k dobrému jsi obrátil.
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
Slovo života Slovo života Prosinec 2011 Prosinec 2011.
Ikonostas Otevřená kniha o Božím díle spásy. Ikonostas je tvořen ikonami, které připomínají Boží dílo v dějinách spásy.
Matoušovo evangelium.
Markovo evangelium. Autor a datum vzniku Marek 50. – 60 po. Kr.
Vzdejme Pánu díky Ref.: Své kroky rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej, láskou je rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej. 1. Vzdejme Pánu díky za vše co nám.
DOPIS PRO TEBE.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
MENE TEKEL UFARSIN 3. POSLOUPNOST 1.Bůh 2.Rodina 3.Církev 4.Zaměstnání 5.Národ 6.Obnova společnosti.
K ŘESŤANSTVÍ. M APA KŘESŤANSTVÍ VE SVĚTĚ Monoteistické náboženství Vznik v 1. – 2. st. n. l. Soustředěno kolem života Ježíše z Nazaretu Vzniklo z židovství.
Čím chci být ,až vyrostu.
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
DOPIS PRO TEBE.
Poznání Boží vůle.
Vánoce Cliccare per avanzare.
Začíná adventní čas roku 2008
JEDNOU ZA ROK PŘIJDOU VÁNOCE   .
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Transkript prezentace:

Luk. 2.11: Dnes se vám narodil Spasitel, Kristus Pán… Vánoční světlo

Předvánoční shon nebo advent ?

Zkusme si dnes projít cestu k Betlému při adventním ztišení !

Někteří lidé mají za to: -že Bůh není nebo -že je hrozně daleko a o lidi se nestará

Už ve starověku ale byl Bůh jednomu národu velice blízko – Židům Komunikoval s nimi, vedl je, dal jim zákon – Starý zákon Umožnil jasně odlišit dobré a zlé

Ani tak to Židé neměli ve starozákonní době lehké – Zákon je přísný Dělali chyby stejně jako my, navíc museli poklesky odčiňovat, očišťovat se a přinášet oběti

Systém židovského očišťování, obětí a nápravy chyb je velmi komplikovaný a pro chybující lidské bytosti úmorný A očišťování skrze Zákonem předepsané oběti je nedokonalé

Jak ty těžkosti snášet? Vždy se těžkosti snášejí lépe, je-li vidina, že se to zlepší, je-li vidět „ světlo na konci tunelu“!

Jak se to má zlepšit? Prorok Izaiáš vzkázal plán záchrany s předstihem přibližně 700 let!

Jaké je to řešení? Člověk chybuje > zaslouží trest > to nelze vzít zpět > jak jej z toho vysekat?

Jaké je to řešení? Tak, že trest postoupí někdo jiný, nevinný, který si jej nezaslouží, přinese dokonalou a konečnou oběť a zaplatí tím za chybující !

Jaké se to stalo? Lukáš 2.1 – 20. – Vánoční evangelium = Vánoční radostná zvěst

Jaké se to stalo? Lukáš 2.1 – 20. – Vánoční evangelium = Vánoční radostná zvěst = začátek cesty k oběti na kříži

Ale co lidé z nežidovských národů? Jan 3.19 – 20. – Ti neměli ani Zákon, ani jasné rozlišení dobrého a zlého, ani možnost nedokonalého očišťování

Ale co lidé z nežidovských národů? Vánoční radostná zvěst je tu i pro ně: Jan 3.16 – 17.

A to už neplatí rozlišování dobra a zla a člověk si může teď dělat co chce? Vysvětlení je ve slově světlo!

Tady fotky

Jakou moc má světlo? Proměňuje k lepšímu! Přijde-li člověk s pokorou k tomu zdroji světla, k dítěti z Betléma, to špatné nad ním začne ztrácet moc, již nebude tak svazovat, zotročovat!

Adventus = přicházení = přicházení světla v houstnoucí tmě

Krásné vánoce !