Výsledky projektu HEZR hodnocení ekonomických a sociálních opatření ve zdravotnictví Tisková konference 10.3.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Finanční možností svépomocných skupin
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Výsledky projektu HEZR hodnocení ekonomických a sociálních opatření ve zdravotnictví Tisková konference
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
Dnešní možnosti zdravotních pojišťoven při nákupu zdravotní péče Vladimír Kothera generální ředitel Zdravotní pojišťovna METAL-ALIANCE Kladno, září 2005.
Správa a distribuce dotací z fondů EU a státního rozpočtu ČR Tisková konference HVB Bank a České pojišťovny 3. října 2006.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Organizace sociální správy
Mgr. Jana Brabcová jednatelka Grafia, s.r.o. Konference KONCEPCE DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, 13. června 2012.
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Výsledky projektu HEZR hodnocení ekonomických a sociálních opatření ve zdravotnictví Tisková konference
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Pohled samosprávy na eHealth
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Kulatý stůl k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Hledání společné cesty řešení problémů financování českého zdravotnictví Ing. Ondřej Mátl, MPA,
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
Ekonomika ve zdravotnictví Ze Sylabu: Předmět seznamuje studenty se systémem zdravotního pojištění, se seznamem výkonů a platnou legislativou pro úhrady.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
 Legislativa  Infrastruktura veřejné správy  Projekty  Finance  Informace.
Zdravotnické reformní zákony Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
ÚVOD DO STUDIA VYMEZENÍ ZÁKLADNÍCH POJMŮ Veřejné politiky Veřejné politiky.
Sociální politika Definice Objekty sociální politiky Předmět sociální politiky Úrovně sociální politiky osobní rozsah věcný rozsah.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
KULATÝ STŮL k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Ing. Ondřej Mátl, MPA, MSc. koordinátor projektu Úřad vlády ČR 11. června 2007.
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Ministerstva zdravotnictví ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Standardizace odborné zdravotní péče
Plán legislativních prací vlády na rok Legislativní činnost Ministerstva zdravotnictví Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Subjekty a objekty veřejných politik
Výzva k předkládání žádostí
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Návrh zákona o univerzitních nemocnicích a jeho dopady na MU
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
Ing. Stanislava Správková
Transkript prezentace:

Výsledky projektu HEZR hodnocení ekonomických a sociálních opatření ve zdravotnictví Tisková konference

České zdravotnické fórum obecně prospěšná společnost ČZF fungovalo v letech pod nadačním fondem ELPIDA v roce 2007 založeno ČZF o.p.s. ČZF sdružuje nejrůznější osobnosti působící nejen ve zdravotnictví (Prof. Jiří Vorlíček, Prof. Jan Solich, JUDr. Ondřej Dostál, RNDr. Jiří Schlanger, Bc. Vladimír Kothera)

Cíle ČZF podpora aktivní komunikace mezi všemi aktéry v českém zdravotnictví realizace projektů koncepčních komunikačních ad hoc projektů

Projekty realizované ČZF Management ve zdravotnictví a jeho rozvoj. Praha 2004 Regulace cen léčivých přípravků v České republice a návrh jejích změn Propojení systémů veřejného zdravotního a nemocenského pojištění Studie na zjištění citlivosti a schopnosti občanů resp. zaměstnavatelů, akceptovat prvky motivace a spoluúčasti na péči. Predikce finanční bilance veřejného zdravotního pojištění do roku 2050 Cenotvorba léčiv a zdravotnických prostředků Analýza stavu řízení a správy zdravotnictví v ČR

Projekt HEZR 1. kolo

Projekt HEZR HEZR – hodnocení ekonomických a sociálních opatření ve zdravotnictví projekt vychází ze slovenského projektu HESO

Cíl projektu HEZR cílem projektu je veřejnosti pravidelně zprostředkovat názor odborné veřejnosti na často diskutované, důležité, inovativní nebo bezprecedentní opatření ekonomicko-sociálního charakteru ovlivňující kvalitu života občanů a vytvořit tak lepší předpoklady pro veřejnou a politickou diskusi a průchodnost reformních opatření přinášejících systémové změny v českém zdravotnictví.

Kdo hodnotí jednotlivá opatření? opatření hodnotí 55 expertů z nejrůznější oblastí hospodářství (ekonomové, analytici, právníci, sociologové, lékaři, porodní asistentky, odborní žurnalisté, podnikatelé, manažeři, zástupci stavovských organizací, neziskových organizací, odborů a akademické obce).

Pojem opatření opatřením se rozumějí navrhované nebo přijaté zákonodárné aktivity (zákony, usnesení, ratifikace mezistátních smluv, návrhy zákonu, věcné záměry), kroky exekutivní moci (koncepční materiály, vládní nařízení, vyhlášky ústředních orgánů státní správy, atd.), připravovaná nebo přijatá rozhodnutí regulačních orgánů a rovněž jiných veřejných institucí. Konečný výběr opatření realizuje ČZF, přičemž důraz při výběru se klade na opatření, o nichž se vede veřejná diskuse, která jsou dle názoru ČZF důležitá pro danou problematiku a pro celkový ekonomicko-sociální rozvoj země.

Kritéria hodnocení míra souhlasu s opatřením (+3, -3) +3 absolutní souhlas s opatřením 0 žádný přínos, status quo -3 absolutní nesouhlas s opatřením důležitost opatření pro společnost (0 – 100%) komentář - hodnotitelé mají možnost svými komentáři zdůvodnit hodnocení, vyjádřit se k jednotlivým opatřením a poukázat na jejich negativa nebo pozitiva.

Rating HEZR představuje součin průměrné míry souhlasu a průměrného koeficientu důležitost, které vycházejí z databáze údajů získaných od expertů. Opatření s nejvyšším ratingem má podle hodnotitelů HEZR největší přínos pro rozvoj země z hodnocených opatření. ratingová škála od -300 do

Opatření v 1. kole Návrh zákona o záchranné zdravotní službě Návrh zákona o univerzitních nemocnicích a univerzitních zdravotnických pracovištích (MZ ČR) Alternativní návrh Univerzity Karlovy - Zákon o univerzitních nemocnicích a univerzitních zdravotnických pracovištích (UK) Návrh zákona o specifických zdravotních službách Návrh zákona o veřejném zdravotním pojištění Návrh zákona o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování Zákon o nemocenském pojištění

Projekt HEZR Výsledky 1. kola

Míra souhlasu s opatřením

Míra důležitosti pro společnost

Rating HEZR

Harmonogram HEZR kolo proběhne v červnu kolo proběhne říjnu 2009

Další informace podrobná statistická data seznam hodnotitelů komentáře hodnotitelů k jednotlivým opatřením najdete na:

Děkujeme za pozornost