Referát -Tygři Jakub Šavrňák

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.
Advertisements

Ohrožená zvířata.
Bažant obecný (Phasianus colchicus)
Zpracovala: Klára Jonášová, 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
Tygr bengálský OHROŽENÝ Rozšíření (červeně)
Lvíček zlatý.
Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková
Jaguár americký.
Medvědi.
Základní škola a Mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín
Stupeň ohrožení: ohrožený Počet: méně než 1000 kusů
Lichokopytníci.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
Whale shark (žralok obrovský).
PRVOUKA A VŠEOBECNÉ ZNALOSTI
Lesy a pralesy.
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Po stopách ohrožených zvířat
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Sibiřský srstnatý drak  jeden z nejpočetnějších kříženců Charakteristika:  drak větší velikosti  vyvinula se u nich bílá, půl metru dlouhá srst  na.
Rostliny rybníka a jeho okolí 2
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Tropický deštný les SAVCI.
Kočkovité šelmy.
Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící. Výskyt – křovité oblasti, polopouště Etiopie a Keňi.
Ohrožené druhy zvířat.
Den Země Po stopách ohrožených zvířat.
ŠELMY - KOČKOVITÍ Šelmy jsou dokonale přizpůsobeny k lovení a usmrcování živé kořisti. Jejich role v ekosystémech je nezastupitelná – uloví mnoho býložravých.
Tropický pás - živočichové
ŠELMY.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Neobvyklá endoskopie Chirurgická klinika FN v Plzni
Tygři Václav Pavelka Přerov 2014.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Autor: Mgr. Zdeňka Bartlová
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Tetřev Hlušec Radmila Sikytová. Vzhled Hmotnost:1-1,5kg Rozměry:až 60cm Patří k největším kurovitým ptákům u nás.JE TO OHROŽENÝ DRUH,JE OTO HRABAVÝ DRUH,KTERÝ.
Sloni.
Psovité šelmy.
Zpracovala Julie Bezdíčková
Tajga Jehličnatý les.
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
OBLASTI ASIE Podle tradičního dělení se Asie člení na 7 oblastí
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Asie Josef Hanzl 6.B.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Správná odpověď ► klik na obrázek
Základní informace o tygrovi tygr žil původně na rozsáhlém území mezi Bajkalem a pobřežím Tichého oceánu, v současnosti žije takřka výhradně na omezeném.
Lev a tygr Natálie Francová (1.S). lev lev??? je savec čeledi kočkovitých a jeden ze čtyř druhů velkých koček rodu Panthera lev je po tygrovi druhá největší.
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
PTAKOPYSK PODIVNÝ NICOLE VŠETULOVÁ.
Živočichové u vody 3. ročník.
Tygr Vypracoval: Viktor Andrianov Třída: 1.L Předmět: Biologie
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Autor: Mgr. Zdeňka Bartlová
Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující.
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
(Andrias davidianus). Velemlok čínský je největší mlok na světě Měří kolem 115 cm, ale může dosahovat délky až 180 cm Važí kolem kg Živí se hmyzem,
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
Transkript prezentace:

Referát -Tygři Jakub Šavrňák 8.12. 2012 Zdroje : wikipedia.org, abicko.cz, zoopraha.cz, 21stcenturytiger.org

Tygři v divočině Tygr doplácí na nejrůznější civilizační tlaky. Kácení lesů, stavba silnic a měst a rozšiřování zemědělské půdy mu ubírá a poškozuje původní prostředí. Tygr se však neumí dostatečně rychle přizpůsobit tak velkým změnám. Různým částem tygřího těla jsou přisuzovány kouzelné či léčebné účinky. Proto kvete nezákonný obchod s kostmi, orgány, drápy apod. (Pytláci tygra nezákonně uloví a jeho části pak prodávají lidem v Tibetu kteří je mají za posvátné)

Tygři v zajetí V zajetí často dochází ke křížení tygrů se lvi a tak vznikají velice agresivní druhy hybridů. Existují dva druhy hybridů: kříženec mezi samcem lva a samicí tygra (Liger) a kříženec mezi samcem tygra a samicí lva (Tigon). Tito hybridé dosahují abnormální velikosti a hmotnosti.

Liger Potomek lva a tygřice. Ve většině případů velikostí přerůstá své rodiče a je největší šelmou naší planety. Dosahuje velikosti poníka a váží takřka půl tuny.  Kapitální exempláře dorůstající fenomenální velikosti pochází křížením lva indického a tygřice ussurijské. Křížením těchto šelem dochází ke vzniku nepřirozeně velkých, agresivních hybridů, dosahujících délky takřka čtyř metrů.

Tigon Potomek tygra a lvice. Je menší než Liger a zpravidla nedosahuje velikosti svých rodičů. Může vážit až 150 kg. Na světě jich žije jen zhruba 5.

Druhy Tygrů Tygr Ussurijský - Ve volné přírodě žije už jen 200-300 jedinců, v zajetí asi 1000. (Dálný východ) Tygr Indický – V přírodě žije asi 2000 – 4900 jedinců. (Indie, Bangladéš, Bhůtán, Čína, Nepál) Tygr Sumaterský – Nejmenší tygr,  vzhledem k ostrovnímu areálu patří ke kriticky ohroženým druhům a je uveden v červené knize IUCN. (Sumatra) Tygr Čínský – V přírodě vyhuben, v zajetí žije zhruba 50 jedinců. (Čína) Tygr Jávský – Vyhuben v roce 1979 (Jáva) Tygr Balijský – Vyhuben v roce 1937 (Bali) Tygr Kaspický – Vyhuben v roce 1968 (Afghánistán, Irák, Irán, Rusko, Pákistán, Turecko)

Bílí Tygři Bílí tygři nejsou poddruhem, bílá barva je recesivně děděná barevná odchylka. Vyskytuje se jen u tygra indického. Žijí pouze v zajetí protože by se kvůli nápadnému zbarvení nemohli v mládí ukrýt před predátory. Za své zbarvení vděčí částečnému albinismu, částečnému protože nemá červené oči a zachovali se mu černé pruhy.

Tygři v ohrožení Ve volné přírodě dnes přežívá posledních asi 4 – 5 tisíc jedinců. Z původních devíti poddruhů jsou už tři definitivně vyhubené. V některých tygřích rezervacích se dokonce ani neví jestli v nich ještě vůbec tygři žijí. Mnoho původních národů uctívalo tygry jako božstvo – dnes by tygři tuto úctu potřebovali, možná by je pomohla ochránit.

Děkuji za pozornost