Ročníková práce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZVÝŠENA HLADINA CHOLESTEROLU
Advertisements

DUVHOVNÍ PÉČE V NEMOCNICI
Vliv hluku na lidské zdraví
VÝSLEDKY VÝZKUMU PODPOŘENÉHO NADAČNÍM FONDEM J&T
Soustava žláz s vnitřním vyměšováním
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
Vliv barev na psychiku člověka
Svalstvo.
Komunikace Aktivita č.1: Člověk a svět práce Prezentace č. 6
My work experience in France Moje praxe ve Francii.
STEROIDNÍ ANABOLIKA.
Abraham Maslow zakladatel humanistické psychologie
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Alkohol Pojem alkohol pochází z arabského AL-KAHAL
Žijeme ve společném světě Stav, vývoj, rizika a možnosti v soudobé „multikulturní“ společnosti a globálním světě.
Zdravotní účinky obtěžování hlukem v životním prostředí
Fluorid v zubní hygieně
Imaginace.
KULTURA Jitka Nešněrová.
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
Alzheimerova choroba Lukášek Závodný 2.HB.
Vliv hudby na mozek Michal KOROL.
Steroidní hormony Dva typy: 1) vylučované kůrou nadledvinek (aldosteron, kortisol); 2) vylučované pohlavními žlázami (progesteron, testosteron, estradiol)
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY, KOSTRA A SVALY
Hormonální řízení.
VY_32_INOVACE_PSYPS15060ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
PLNÝ DECH.
Tanec Pohybová činnost (akt) vyjadřující prostřednictvím pohybů a gest bezprostřední, subjektivní pocity tanečníka v rámci určité myšlenky (stylizace,
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
Jak ovlivňuje můj život současná technika. Televize V dnešní době je zcela pravděpodobné, že 2 % ze 3 % lidí mají doma televizi. Já si myslím, že televize.
Žlázy s vnitřní sekrecí
Hormonální soustava tercie.
Hormonální řízení.
Poznámky pro výuku Předmět: Autor: Škola: Téma: Název: Třída: Plánované cíle: Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu Interaktivní tabule.
VY_32_INOVACE_9C1 NEMOCI A JEJICH PREVENCE
JEDEN HORMON JEDNA CÍLOVÁ TKÁŇ JEDEN EFEKT (ÚČINEK) Toto je ideální situace, která ve skutečnosti existuje jenom zřídka (hypofyzární tropní hormony).
Muzikoterapie.
Psychologické aspekty zdraví
Hlasitost zvuku, hluk a ochrana před ním
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
VYSOCE NENASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY (VNMK)
TROJLÍSTEK DOKTORA KUČERY
Muzikoterapie RReceptivní – poslouchání hudby AAktivní – vlastní tvorba hudby (dítě hraje, zpívá, vyťukává rytmus) Intenzivně rozvíjí zejména smyslové.
- Jejich funkce a regulace sekrece…
1. Nervová soustava: úvod.
MUZIKOTERAPIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Název školy: D ě tský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, p ř ísp ě vková organizace T ř ebívlice Autor:
HVM – RVP PV a hudební činnosti v MŠ Osnova pro studenty středních pedagogických škol oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY Mgr.Irena Kudláčková.
ČOKOLÁDA A JEJÍ PUTOVÁNÍ PO TĚLE Biologicko-chemický projekt.
Definice, základní pojmy
KREV – OBĚHOVÁ SOUSTAVA - tělesná tekutina, která u zdravého dospělého člověka tvoří 7 % tělesné hmotnosti (asi 5 litrů) - krev se neustále obnovuje, každý.
Doplňky stravy pro seniory - ano či ne? Mgr. Šárka Novotná.
Psychologické disciplíny II. Část Aplikované. Jedná se o obory, které zkoumají určitou konkrétní oblast lidské činnosti z psychologických aspektů Jedná.
Návykové látky VY_32_INOVACE_14_36.
Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina 548,788 05,IČ: Název projektu: Škola hrou Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Psychické stavy Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Březen 2016.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Spánek Vypracoval: Michael Hajný Obor: Technické Lyceum
Žlázy s vnitřním vyměšováním - endokrinní soustava U/60
Žlázy s vnitřní sekrecí II.
Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_PŘÍRODOPIS
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Člověk a barvy Barvy jsou přítomny v nesčetných různých formách a jevech Člověk je schopen prostým okem rozeznat aspoň 2000 různých odstínů Člověk barvy.
Stres a jeho zvládání.
3. Hra jako základní prostředek vzdělávání
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Drogy dnešní doby Študáci.
Vibrace a hluk
ALKOHOL.
Transkript prezentace:

Ročníková práce

Vliv hudby na lidskou psychiku

V dnešní době je hudby všude dost, setkáváme se s ní snad na každém kroku, z rádií a televizí se na nás valí nepřeberné množství různých stylů a je jen na každém z nás, který si vybereme. Bohužel i přes tento dostatek různé hudby z celého světa jen málo lidí ví, jaké další účinky kromě zábavy hudba přináší. Jen málo lidí ví, a využívá toho, že hudba léčí, aspoň léčila, dnes již tento svůj dar často díky levné západní produkci ztrácí.

Působení hudby na tělo  Zvuky a hudba způsobují pozitivní změny krevního tlaku, ovlivňují srdeční tep a tedy i rychlost a kvalitu krevního oběhu, snižují hladinu cukrů v krvi, pozitivně ovlivňují stav srdečních věnčitých tepen i periferního prokrvení, vylučování žaludečních šťáv a žaludeční a střevní peristaltiku, membránovou výměnu iontů vápníku a neurotransmiterů, endorfinů i pohlavních hormonů, ale také přesné vidění, svalové uvolnění a tedy lepší psychomotoriku.

Léčba psychiky Coby nadšená violoncellistka, dr. Bonnyová popisuje GIM jako "techniku, která zahrnuje poslech uklidňující hudby v relaxovaném stavu tak, aby vznikající iluze, symboly nebo pocity bylo možno použít terapeuticky pro účely zvýšení tvořivosti, terapeutické intervence, sebepochopení a náboženských nebo duchovních zážitků.

Hudba pro umírající Duchovní aspekt hudby se uplatňuje při práci s umírajícími. Hudba pomáhá takové lidi zklidnit, usmířit, otevřít duchovním rovinám smrti. Hudba byla oním oknem do budoucnosti, jakýmsi posvátným prostředkem mezi jednotlivými dimenzemi.

Vliv hudby na plod dítěte Relaxační, uklidňující hudba pozitivně působí na těhotnou ženu, ale i na nenarozené miminko, které je schopné vnímat tuto hudbu.  Během těhotenství můžete v určité míře ovlivnit, jak se bude dítě jako novorozenec chovat, zda bude klidné, či plačtivé.

Hudba ovlivňuje chování dětí Děti, které hrají na hudební nástroj či zpívají, dosahují lepších školních výsledků, jsou sebevědomější, lépe jednají s příslušníky opačného pohlaví a ke starším lidem udržují hezčí vztah. Kromě toho je hudba rovněž chrání před nebezpečnou konzumací drog.

Hluk Lekařské i statistické studie dokazují, že hluk má nepříznivý vliv na lidské zdraví. Sluch prvotně slouží člověku především jako varovný systém. Organismus kvůli tomu reaguje na hluk jako na poplašný signál a spouští celou řadu mechanismů.

Rozhovor Co pro vás znamená muzikoterapie? A jak jí vnímate? Muzikoterapii vnímám jako svébytnou a specifickou terapeutickou metodu. Muzikoterapie může být orientovaná čiře psychoterapeuticky a včleňuje se pak do proudu psychoterapií. V čem spatřujete přínos muzikoterapie v dětské psychiatrii? Především muzikoterapie může pomoci při diagnostice i terapii proto, že dítě často není schopné verbalizovat to, co prožívá - především nepříjemného, a po čem touží. Skrze hudbu se ale dítě vyjádří obdivuhodně přesně. Hudba reprezentuje na symbolické úrovni vnitřní život člověka. Jakým způsobem může náboženství vstoupit do muzikoterapeutického procesu? Muzikoterapie reprezentuje obyčejný život člověka a člověka v životě. Člověk touží po dobru, krásnu, spravedlnosti, jistotě, radosti, tvoření a lásce. To vše se děje jen tehdy, když se člověk vydává v šanc, pokud je třeba, životu a bytí. Co říkáte na šamanské hudební rituály? Mám zkušenost s rituály šamanů. Mnohdy jde o zcela přirozené záležitosti. Jindy, a nejen u šamanů, se jedná právě o rituální vstup do nadpřirozeného světa, odkud se ovlivňuje svět přirozený.

Konec Děkuji všem za pozornost