Přívlastek postupně rozvíjející

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Věty vedlejší příslovečné úvod
Advertisements

Číslo a název šablony klíčové aktivity
Rozvíjející větné členy
Klasifikace větných členů, rozbor věty jednoduché
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Digitální učební materiál
Procvičujeme větné členy 2
ROZVÍJEJÍCÍ VĚTNÉ ČLENY
ROZVÍJEJÍCÍ VĚTNÉ ČLENY
Přívlastek shodný a neshodný
Shoda přísudku s podmětem 2
PODMĚT Autor: Mgr. Monika Dudová Název: VY_32_INOVACE_ICT2.5_2-25
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Podstatná jména VY_32_INOVACE_18 Sada 22 Základní škola T.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_CESKYJAZYK_08
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_033_6TR_CJ Autor: Mgr. Renata Stalová.
PŘÍVLASTEK (Pk) Mgr. Michal Oblouk.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Přívlastek (Pk).
PŘÍVLASTEK Mgr. Michal Oblouk.
88.1 Základní větné členy – druhy podmětů
Přístavek 8. ročník.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Větné členy.
Přívlastek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 7. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Druhy přísudku Český jazyk 2. stupeň ZŠ
VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
ROZVÍJEJÍCÍ VĚTNÉ ČLENY – PŘÍVLASTEK, DOPLNĚK
Vypracovala: Mgr. Věra Sýkorová Použitá literatura: E. Hošnová a kol.: ČESKÝ JAZYK pro základní školy, SPN, Praha, V. Hartmannová: JAZYKOVÉ ROZBORY.
Slovní druhy 6. ročník.
Rozvíjející větné členy - opakování -
V Ě T N É Č L E N Y Základní – podmět,přísudek
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Větné členy.
PŘÍVLASTEK DOPLNĚK Mgr. Michal Oblouk.
Rozvíjející větné členy - opakování -
Skladba – základní skladební dvojice Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Rozvíjející větné členy Přívlastek 6.ročník ZŠ Polešovice Eva Andrýsková.
 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ druhy přívlastku Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ přívlastek Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Přívlastek Shodný – neshodný Jednoduchý – několikanásobný Holý – rozvitý Několikanásobný x postupně rozvíjející Volný - těsný.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Iveta Vostrá DATUM VYTVOŘENÍ: březen 2013 NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Český jazyk a.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková PŘEDMĚT Pt Chlapec = viděl stromek hvězdu dárky ozdoby světlo sníh.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník
Přívlastek VY_32_INOVACE_03-27 Ročník: Vzdělávací oblast:
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_03 přívlastek
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Leona Čápová Název materiálu:
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Přívlastek Mgr. Renata Pospiechová
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ JAZYK
PŘEDMĚT - SHRNUTÍ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Opakujeme vedlejší věty 1
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C51Čj6_Předmět
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_276_ČJ8
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_15   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Rozvíjející větné členy – 6. ročník
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Přívlastek Rozvíjí podstatné jméno Ptáme se: jaký, který, čí? Je vyjádřen: podst. jménem, příd. jménem, zájmenem, číslovkou, popř. infinitivem.
Metodický list: Slovní druhy 1. část
VĚTNÉ ČLENY 7- 9 PŘÍVLASTEK
VY_32_INOVACE_65_Přívlastek několikanásobný a postupně rozvíjející
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Přívlastek postupně rozvíjející Český jazyk 2. stupeň Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy VY_32_INOVACE_ číslo_Přívlastek postupně rozvíjející

nejčastěji přídavné jméno Přívlastek shodný neshodný nejčastěji přídavné jméno zájmeno číslovka podstatné jméno infinitiv Opakujeme

Najdi přívlastky neshodné Nikdy nezapomenu na buchty od babičky. V pracovně tatínka je vždycky pořádek. To je tenisová raketa sestry. Nikdy nezapomenu na buchty od babičky. V pracovně tatínka je vždycky pořádek. To je tenisová raketa sestry.

Převeď PK neshodný na PK shodný Nikdy nezapomenu na buchty od babičky. V pracovně tatínka je vždycky pořádek. To je tenisová raketa sestry. babiččiny buchty v tatínkově pracovně sestřina tenisová raketa

červené a žluté auto GRAF a ž č C:\Program Files\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10\j0216858.wmf PŘÍVLASTEK NĚKOLIKANÁSOBNÝ

žlutý, hnědý a modrý míč a míč m h ž C:\Program Files\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10\j0299763.wmf PŘÍVLASTEK NĚKOLIKANÁSOBNÝ

Jsou obrázky dobře popsané? červená kostka červená kostka

Jak popis upřesníme? malá červená kostka velká červená kostka

graf PŘÍVLASTEK POSTUPNĚ ROZVÍJEJÍCÍ malá červená kostka kostka

graf PŘÍVLASTEK POSTUPNĚ ROZVÍJEJÍCÍ velká červená kostka kostka

hezká mladá sportovkyně C:\Program Files\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10\j0285698.wmf PŘÍVLASTEK POSTUPNĚ ROZVÍJEJÍCÍ

malé zelené autíčko PŘÍVLASTEK POSTUPNĚ ROZVÍJEJÍCÍ a m z C:\Program Files\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10\j0212957.wmf PŘÍVLASTEK POSTUPNĚ ROZVÍJEJÍCÍ

bílé, žluté, červené a růžové růže Přívlastek několikanásobný postupně rozvíjející oddělujeme čárkami (nebo spojka a, i, ani) bílé, žluté, červené a růžové růže neoddělujeme čárkami krásné modré oči

Doplň – přívlastek postupně rozvíjející --- česká hora je Sněžka největší --- náměstí je náměstí Míru naše --- město je Praha nejbližší --- město je Plzeň nejbližší --- hrad je Švihov nejvyšší česká hora je Sněžka největší klatovské náměstí je náměstí Míru naše hlavní město je Praha nejbližší krajské město je Plzeň nejbližší vodní hrad je Švihov

Zdroje C:\Program Files\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10\j0216858.wmf