Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba pro 8. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_10_PK (několikanásobný a postupně rozvíjející) Autor Fulínová Šárka

2 PŘÍVLASTEK (NĚKOLIKANÁSOBNÝ, POSTUPNĚ ROZVÍJEJÍCÍ)
Šárka Fulínová 2.ZŠ Dobříš

3 Přívlastek postupně rozvíjející
několikanásobný Přívlastek těsný PŘÍVLASTEK Přívlastek volný Přívlastek postupně rozvíjející

4 Přívlastek několikanásobný
Se skládá z několika souřadně spojených přívlastků. Jsou odděleny čárkami nebo spojkami. Př.: …malí a velcí kamarádi…. Přívlastek postupně rozvíjející Spojení řídícího jména a shodného přívlastku je blíže určeno dalším přívlastkem (příd.jm., zájmenem, číslovkou). Neoddělujeme čárkami, nelze vložit spojovací výraz. Př.: …náš první vyhraný zápas….

5 Rozlište přívlastky několikanásobné a postupně rozvíjející
Počítače jsou stroje, které samočinně řeší ve velmi krátkém čase složité početní operace. Na záhonech kvetly červené žluté a růžové růže. Komáři mají protáhlejší a menší tělo než mouchy. Při výzkumu ve větších hloubkách se používají uzavřené hlubinné čluny. V knihovně si můžete vypůjčit německé francouzské anglické i latinské knihy.

6 ŘEŠENÍ PKs Počítače jsou stroje, které samočinně řeší ve velmi krátkém čase složité početní operace. (PK-post.rozvíjející) Na záhonech kvetly červené, žluté a růžové růže. (PK-N) Komáři mají protáhlejší a menší tělo než mouchy. (PK-N) Při výzkumu ve větších hloubkách se používají uzavřené hlubinné čluny. (PK-P) V knihovně si můžete vypůjčit německé, francouzské, anglické i latinské knihy. (PK-N)

7


Stáhnout ppt "Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů"

Podobné prezentace


Reklamy Google