Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Advertisements

Dotační možnosti pro obce a města
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Vymezení Iniciativy Společenství EQUAL.
Lidské zdroje a zaměstnanost
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Evropský sociální fond v ČR
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
ESF - Operační program Rozvoj lidských zdrojů PhDr. Blažena Křížová Ministerstvo práce a sociálních věcí Karlovy Vary.
OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV ČR, Odbor pro řízení pomoci z Evropského sociálního fondu
Příležitost pro podnikatele
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Horizontální témata EU
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
1 Operační program Rozvoj lidských zdrojů Úřad práce v Plzni, oddělení implementace projektů ESF Martina Bydžovská.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
OP LZZ Operační Program Lidské Zdroje a Zaměstnanost PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST Evropský sociální fond Úřad práce v Liberci Oddělení.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy ESF Operační program rozvoj lidských zdrojů

Řídící orgán MPSV Monitorovací výbor Zprostředkující subjekt MPSV-SSZ Opatření: 1.1, 1.2, 2.2, 3.3, 4.1, část 2.1 KP Opatření 2.2, část Opatření 1.1, 1.2, 2.1, 3.3, 4.1 MPSV-SSZ Zprostředkující subjekt MŠMT Opatření: 3.1, 3.2 KP část Opatření 1.1, 1.2, 2.1, 4.1 PÚP část Opatření 4.1 CzechInvest KP část Opatření 3.3 Kraje KP Opatření 3.1 MŠMT – Skupina II, Pedagogick é centrum Praha KP Opatření 3.2 MŠMT – Skupina III KP Opatření 4.2 MPO, MŽP, MMR Zprostředkujíc í subjekt NROS Globální grant Opatření 2.3. KP část Opatření 2.1 MPSV odbor 22 Schéma implementace Operačního programu rozvoj lidských zdrojů

Úřad práce v Karlových Varech a ESF Regionální Grantová schémata Opatření 1.1 Posílení aktivní politiky zaměstnanosti Opatření 4.1 Adaptabilita a podpora konkurenceschopnosti podniků a organizací Národní projekty (tendry) Opatření 1.1 Najdi si práci Opatření 2.1 Příprava na práci Opatření 1.1 Návrat do práce

Posílení aktivní politiky zaměstnanosti Regionální Grantové schéma Karlovarský kraj Opatření 1.1 OP RLZ Posílení aktivní politiky zaměstnanosti 33,5 mil.Kč Celkový rozpočet GS : 33,5 mil.Kč Kč Rozpočet na 1. kolo výzvy : Kč Termín ukončení podávání žádostí : červen 2005 Termín vyhlášení výsledků: červen (37,1 mil Kč) Počet přihlášených projektů:9 (37,1 mil Kč) Termín zasedání výběrové komise: září 2005(min. 14,7 mil. Kč) Vyhlášení 2. kola výzvy:září 2005 (min. 14,7 mil. Kč)

Cíl: Zvýšení účinnosti aktivní politiky zaměstnanosti při zaměstnávání uchazečů a zájemců o zaměstnání Cílové skupiny: Uchazeči a zájemci o zaměstnání Zájemci o zahájení podnikání Podporované činnosti: Rekvalifikace Poradenství Zprostředkování Vytváření nových pracovních míst Posílení aktivní politiky zaměstnanosti Regionální Grantové schéma Karlovarský kraj Opatření 1.1 OP RLZ Posílení aktivní politiky zaměstnanosti

Regionální Grantové schéma Karlovarský kraj Opatření 4.1 OPRLZ Adaptabilita a podpora konkurenceschopnosti podniků a organizací Kč Celkový rozpočet GS : Kč Kč Rozpočet na 1. kolo výzvy : Kč Termín ukončení podávání žádostí : červenec 2005 Termín vyhlášení výsledků: červenec (18,8 mil Kč) Počet přihlášených projektů:7 (18,8 mil Kč) Zasedání výběrové komise: září 2005 (min. 14, 4 mil. Kč) Vyhlášení 2. kola výzvy:září 2005 (min. 14, 4 mil. Kč)

Adaptabilita a podpora konkurenceschopnosti podniků a organizací Regionální Grantové schéma Karlovarský kraj Opatření 4.1 OPRLZ Adaptabilita a podpora konkurenceschopnosti podniků a organizací Cíl: Záměrem GS je podpora odborného vzdělávání zaměstnanců a zaměstnavatelů, zvyšování konkurenceschopnosti podniků, rozšiřování nabídky pracovních příležitostí, vytváření nových pracovních míst a podpora sebezaměstnávání. Cílové skupiny Zaměstnanci Zaměstnavatelé - včetně středního a vyššího managementu Zájemci o zahájení podnikání

Adaptabilita a podpora konkurenceschopnosti podniků a organizací Regionální Grantové schéma Karlovarský kraj Opatření 4.1 OPRLZ Adaptabilita a podpora konkurenceschopnosti podniků a organizací Podporované činnosti  Odborné vzdělávání zaměstnanců a zaměstnavatelů a zájemců o zahájení podnikání, zaměřené na doplňování, rozšiřování a zvyšování kvalifikace  Aplikování moderních forem a metod dalšího vzdělávání zaměstnanců a zaměstnavatelů  Zvyšování konkurenceschopnosti prostřednictvím zavádění systémů řízení jakosti a standardů kvality, a dále systémů bezpečnosti a ochrany zdraví při práci  Vytváření nových pracovních míst při udržení těch stávajících  Sebezaměstnávání prostřednictvím vzdělávání a podpůrných služeb, např. informativních, poradenských, analytických...  Zavedení koncepčních moderních způsobů řízení organizací, včetně řízení lidských zdrojů  Uplatňování pružných forem organizace práce  Vzdělávání zabezpečované zaměstnavateli  Rozvoj dovedností včetně vytváření motivačních stimulů

Národní projekt N a j d i si p r á c i Cílová skupina: Krátkodobě nezaměstnaní uchazeči o zaměstnání do 6 měsíců evidence a zájemci o zaměstnání (cca 800 osob) Cíl: Zvýšení účinnosti aktivní politiky zaměstnanosti Činnosti: rekvalifikace, motivační kurzy, školení – IT, jazyky; praxe u zaměstnavatelů Výstup: Nástup do zaměstnání, vytvoření nového pracovního místa zvýšení zaměstnatelnosti účastníků

Harmonogram projektu N a j d i s i p r á c i  Vyhlášení veřejné zakázky - červenec 2005  Oznámení o přidělení VZ - listopad 2005  Uzavření smlouvy s dodavatelem - prosinec 2005  Zahájení realizace poradensko-rekvalifikačního programu – únor 2006 oVýběry účastníků z evidence ÚP a z řad zájemců o zaměstnání oNeprofesní školení oProfesní školení oIndividuální podpora a poradenství oZprostředkování zaměstnání oPřímá podpora oMonitoring a hodnocení  Ukončení poradensko-rekvalifikačního programu - srpen 2007

Národní projekt P ř í p r a v a n a p r á c i Cílová skupina: Dlouhodobě nezaměstnaní uchazeči o zaměstnání s různými handicapy (ZPS, etnické menšiny, nad 50 let, ženy pečující o závislé osoby) tj. ohrožení vyloučením ze společnosti (sociální exkluze) – cca 197 účastníků Cíl: Vyrovnání příležitostí v přístupu ke vzdělání, zaměstnání a dalšímu společenskému a pracovnímu uplatnění příslušníků skupin, ohrožených sociální exkluzí Činnosti: Poradenství, diagnostika, individuální přístup k výuce, školení základních dovedností, krátké pracovní praxe Výstupy: Připravenost pro vstup na trh práce, obnovení pracovních návyků

Harmonogram projektu P ř í p r a v a n a p r á c i  Vyhlášení veřejné zakázky - srpen 2005  Oznámení o přidělení VZ - prosinec 2005  Uzavření smlouvy s dodavatelem - leden 2006  Zahájení realizace projektu - únor 2006 o Výběry účastníků z evidence ÚP a z řad zájemců o zaměstnání o Vstupní a diagnostický modul o Nespecifické vzdělávání o Školení rozvoje schopností na trhu práce o Profesní školení - rekvalifikace o Individuální podpora a poradenství o Posuzování různých pracovních alternativ o Zprostředkování dotovaného zaměstnání o Přímá podpora (doprovodná opatření) o Monitoring a hodnocení  Ukončení projektu - říjen 2007

 Rovné příležitosti Rovný přístup bez jakékoli diskriminace z titulu pohlaví, věku, zdravotního stavu, etnického či sociálního původu apod.  Udržitelný rozvoj Podpora přístupů šetrných k životnímu prostředí, podporujících efektivní využívání energií a hospodaření s odpady  Informační společnost Podpora počítačové gramotnosti a využívání IT  Místní iniciativy Spoluúčast místních iniciativ formou partnerství Horizontální témata

Děkuji za pozornost Mgr. Martina Hronková vedoucí odd. správy ESF Úřad práce v Karlových Varech Karlovy Vary tel.: