Rozvoj regionálního školství s podporou EU Jana Drahotová MŠMT Karolinum UK Praha, 20.října 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Financování Iniciativy Společenství Equal Ing. Václav Čermák Odbor Platební jednotky pro čerpání ESF, MPSV ČR Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Celoživotní učení a Evropský sociální fond Barbora Hošková MŠMT ČR Betlémská kaple, Praha 30.října 2003.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Aktuální stav průběhu 1. kola Výzvy v rámci opatření 3.3 Rozvoj dalšího profesního vzdělávání v Karlovarském kraji.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
1 Operační program Rozvoj lidských zdrojů Úřad práce v Plzni, oddělení implementace projektů ESF Martina Bydžovská.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Rozvoj regionálního školství s podporou EU Jana Drahotová MŠMT Karolinum UK Praha, 20.října 2004

Operační program Rozvoj lidských zdrojů Priorita 3 Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.1 Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních a rozvoj podpůrných systémů ve vzdělávání

Grantové schéma pro Opatření 3.1 OP RLZ  Název grantového schématu Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních  Geografický rozsah grantového schématu Česká republika mimo hl.m. Praha

Zaměření grantového schématu  Specifické cíle (podprogramy) 1.Zlepšení podmínek pro vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 2.Rozvoj dalšího vzdělávání učitelů a pracovníků ve školství 3.Rozvoj vzdělávání na SŠ a VOŠ 4.Modernizace školních vzdělávacích programů – rozvoj klíčových kompetencí

Specifické činnosti zaměřené na podporu jednotlivců 1. Zlepšení podmínek pro vzdělávání žáků se SVP 1. Zlepšení podmínek pro vzdělávání žáků se SVP oTvorba a realizace programů integrace znevýhodněných žáků do systému vzdělávání oTvorba a realizace programu zkvalitňování vzdělávání v zařízeních pro výkon ústavní výchovy a ochranné výchovy oOrganizování činností zaměřených na vzdělávací a výchovné potřeby v daném místě (programy multikulturní spolupráce, využití školy jako společenského centra, jazykové a další kurzy) 2. Rozvoj dalšího vzdělávání učitelů a pracovníků ve školství oTvorba a realizace programů dalšího vzdělávání učitelů a dalších pedagogických pracovníků, poradenských a dalších odborných pracovníků ve školství

3. Rozvoj vzdělávání na SŠ a VOŠ o Tvorba a realizace programů zkvalitňování vzdělávacích příležitostí na SŠ a VOŠ (s důrazem na odbornou praxi) o Tvorba a realizace vzdělávacích programů pro zájemce o další vzdělávání realizované na SŠ a VOŠ 4. Modernizace školních vzdělávacích programů – rozvoj klíčových kompetencí oTvorba a realizace školních vzdělávacích programů včetně diferenciace a individualizace vzdělávání

Žadatel Fyzická nebo právnické osoba, která musí  mít sídlo na území ČR (v případě, že žadatel má sídlo v regionu Praha, musí prokázat, že projekt je zaměřen na cílový region v rámci OP RLZ,tedy celá ČR kromě Prahy)  být přímo zodpovědný za přípravu a řízení projektu, nesmí působit jako prostředník V případě úspěšného výběru je příjemcem dotace – Konečný uživatel Působí jako vedoucí partner projektu Partneři  Projektoví partneři, kteří se na smluvním základě podílejí na přípravě a realizaci projektu  Fyzická nebo právnická osoba se sídlem v ČR a splňující stejná kritéria jako žadatel  Náklady vzniklé u partnerů jsou uznatelné stejně jako náklady příjemce dotace

Úloha konečného uživatele  Přijímá zálohu na schválený projekt  Realizuje projekt¨v intervalech stanovených smlouvou o financování předkládá KP vyúčtování zálohy/průběžné platby vč.kopií účetních dokladů  Žádá o další průběžnou platbu  Po skončení projektu předkládá závěrečné vyúčtování projektu a žádá o vyplacení zůstatku  Uchovává účetní dokumentaci po dobu 10 let po ukončení projektu  Plní další povinnosti vyplývající z uzavřené smlouvy o financování (samostatný účet, součinnost při kontrolách, publicita)

 Finanční limity pro jednotlivé projekty Minimální částka pro jeden projekt Kč Kč Maximální částka pro jeden projekt Kč Kč  Doba realizace projektu Maximální doba realizace pro grantový projekt je Maximální doba realizace pro grantový projekt je dva roky dva roky

Průběh administrace GS  Schválení grantového schématu pro Opatření 3.1 OP RLZ  Zveřejnění výzvy k předkládání projektů internetové stránky MŠMT ( centrální stránky ESF ( 2 celoplošné deníky  Žádost o finanční podporu z OP RLZ - Žádost se předkládá v MSSF Benefit - nutno předložit do 8 týdnů od zveřejnění výzvy - ve 3 vyhotoveních + CD ROM Přílohy k Žádosti: Doklad o právní subjektivitěDoklad o právní subjektivitě Prohlášení o bezdlužnosti vůči veřejné správě a zdravotním pojišťovnámProhlášení o bezdlužnosti vůči veřejné správě a zdravotním pojišťovnám Prohlášení každého partnera o partnerstvíProhlášení každého partnera o partnerství Prohlášení malých a středních podniků o jejich velikostiProhlášení malých a středních podniků o jejich velikosti Přehled ekonomické a finanční situace žadatele, který je podnikatelským subjektemPřehled ekonomické a finanční situace žadatele, který je podnikatelským subjektem

 Hodnocení projektů - formální hodnocení - hodnocení přijatelnosti - věcné hodnocení externími hodnotiteli Obecná a specifická kritéria pro hodnocení Žádostí o finanční podporu z OP RLZ Obecná a specifická kritéria pro hodnocení Žádostí o finanční podporu z OP RLZ Zdůvodnění projektu Cílová skupina Realizace projektu Výsledky a výstupy Horizontální témata Specifické požadavky  Výběr projektů výběrovou komisí  Uzavření smlouvy mezi Konečným příjemcem a Konečným uživatelem

Náklady projektu  Celkové náklady součet všech uznatelných a neuznatelných nákladů  Uznatelné náklady lze hradit z veřejných prostředků, musí být skutečně vynaložené  Neuznatelné náklady nelze je hradit z veřejných prostředků

Uznatelné náklady Kritéria:  Typ výdaje - vynaloženy na činnosti v souladu s nařízením Komise č.1784/1999 o ESF (na typy činností uvedených v opatření, resp.ve výzvě) a ve znění nařízení Komise č. 448/2004  Účel - musí být vynaložen na činnosti v souladu s obsahovou stránkou a cíli projektu a cíli projektu  Datum - musí vzniknout v době trvání smlouvy o financování projektu  Evidence - musí skutečně vzniknout, být zaznamenán na účtech příjemce finanční podpory nebo jeho partnerů, být identifikovatelný a a kontrolovatelný, musí být doložitelný originály účetních dokladů a kontrolovatelný, musí být doložitelný originály účetních dokladů  Zdravé finanční řízení - musí být nezbytný pro realizaci projektu, být obsažen ve smlouvě

Výčet uznatelných a neuznatelných nákladů je uveden v Příručce pro žadatele o finanční podporu grantovým projektům OP RLZ Příručka je umístěna na internetových stránkách MŠMT v sekci Evropský sociální fond odkaz Rady tvůrcům projektů

Provádění plateb  Provádění a výše plateb budou stanoveny ve smlouvě o financování  Zálohová platba obvykle do výše 25 % z uznatelných nákladů projektu  Průběžná platba – žádost o průběžnou platbu vč.průběžné zprávy (věcné a finanční ukazatele), KU vyčerpal min.75% všech předcházejících plateb a může to doložit vyúčtováním  Závěrečná platba ve výši max.10% z celkových uznatelných nákladů

 Opatření 3.1 OP RLZ –Národní projekty –Systémové projekty –Grantové projekty Finanční prostředky pro Opatření mil. Kč celkem mil. Kč pro GS

 Užitečné odkazy:

 Kontakt: Ing. Jana Drahotová MŠMT – Samostatné oddělení pomoci ESF v regionálním školství tel.: