Lawrence Joseph "Larry" Ellison

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidice.
Advertisements

Nicola Tesla století.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Den Země. Den Země v datech  Roku 1970 poprvé slaven v Americe.  Rok poté začala Den Země slavit OSN.  Jakožto mezinárodní den se začal slavit roku.
Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Přednáška č. 1 Úvod, Historie zpracování dat, Základní pojmy
Počty v lásce chytrý muž + chytrá žena = románek
Internet - historie.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Lidé a čas 1) DÁVNÁ MINULOST.
Já a vše kolem mě..
Studijní obory a jejich uplatnění.
Úvod do databází Databáze.
JBA V televizi CNBC proběhl hodinový rozhovor s Warrenem Buffetem, druhým nejbohatším mužem světa, který mimo jiné věnoval 31 miliard USD na charitu. Zde.
VILFREDO PARETO.
Světová hospodářská krize
Nicolas Winton.
Joseph Heller Narození 1. květen 1923 Úmrtí 12. prosinec 1999 NárodnostAmeričan.
DUCHOVÉ Jsou všude kolem nás... Nevěříš??? Tak proč se s námi nevydáš na cestu za nimi....?...čekají na tebe!!! PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!!
Narozen: Houston, Texas, USA. Původ a počátky  Pochází z rodiny zubaře a burzovní makléřky => od malička styk s byznysem  S byznysem začal.
Vypracovala: Týnka Malá A – den – Milano Ráno jsme přijeli do Milana prohlédnout si katedrálu Duomo di Milano. Je to jedna z nejznámějších.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
Procesory Procesory jsou ústřední výkonou jednotkou počítače a Na jejich základě počítač vykonává program. Každý procesor má svůj vlastní jazyk neboli.
Mýma očima New York City a W.D.C
Socilog, politolog a ekonom Profesor univerzity v Lausanně.
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Pedro Juan Gutiérrez Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Letadla společnosti BOEING
Windows Windows má skoro každý v počítači pokud nemají Apple.
Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
PROČ BŮH STVOŘIL DĚTI (A NÁSLEDNĚ VNOUČATA). Pro ty z nás, kteří máme okolo sebe děti – ať už vlastní, nebo vnoučata, neteře, synovce, nebo studenty…
Mark Twain Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Marie Cejnková 5.A. Microsoft Corporation Oficiální vznik: 4. dubna 1975 Zakladatelé: Bill Gates a Paul Allen Status společnosti: akciová národní společnost.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_732_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Jediným učitelem hodným toho jména je ten, který vzbuzuje ducha svobodného přemýšlení a vyvinuje cit osobní zodpovědnosti.
Karel Veliký ( ) III-02.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Připravili:Iveta Středová Tomáš Pudil Filip Pětivlas.
Bill gates (William Henry Gates III.)
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
Lawrence Joseph Ellison
VESMÍR A MY Radek Šipka.
aneb od MANIACa k počítačovému maniakovi
Abraham Harold Maslow „To, co člověk může být, to musí být.”
Nováková Kateřina Hromádková Kateřina Hudec Tomáš
Jan Amos Komenský 1592−1670 Život Uherský Brod, Nivnice, Komňa
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Alexandr II. Nikolajevič. ruský car v letech 1855 – 1881 narodil se 29. dubna 1818 v Petrohradě syn cara Mikuláše I. a jeho manželky Alexandry Fjodorovny.
MICROSOFT OFFICE teorie. MICROSOFT OFFICE Microsoft Office je kancelářský balík od americké firmy Microsoft. Firma Microsoft je největší softwarovou firmou.
Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost A B C D 1.1 Stavební spoření.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_239 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Internetový prohlížeč
BANKA V ROCE 2020 PODLE MÝCH PŘEDSTAV
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
HISTORIE A SOUČASNOST DOSTIHOVÉHO SPORTU
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Internet - historie.
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
Jan Ámos Komenský.
Název školy: Základní škola T. G
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Prezentaci připravil: Martin Zubalík
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
POČÁTKY AUTOMOBILISMU
Mezinárodní Den Žen.
Transkript prezentace:

Lawrence Joseph "Larry" Ellison narozen v 17. srpna 1944 v New Yorku

Narozen 17. srpna 1944 v New Yorku svobodná matka Florence Spellmanové-ta však dala dítě na vychování svým příbuzným, Louisovi a Lillian Ellisonovým. Ti se stali adoptivními rodiči malého Larryho, o čemž se dozvěděl až ve svých dvanácti letech. na střední škole nepatřil Larry k nijak vynikajícím studentům. Na vysoké škole toho pak mnoho neodstudoval. Poprvé skončil po druhém roce po smrti tety Lillian, podruhé nevydržel ani semestr. poté odjíždí do Kalifornie, aby začal pracovat jako programátor pro tamní softwarové společnosti. Mimo jinými pracoval i na databázi CIA, která měla jméno „Oracle“.

po šesti letech strávených programováním se osamostatňuje a v roce 1977 zakládá vlastní firmu Software Development Laboratories firma se zabývala vytvářením elektronických databází v roce 1979 ji přejmenoval na Relational Software Inc. o pár let později ji pak přejmenoval na Oracle poté se doslechl o systému IBM Systém R databázi a chtěl, aby s ní ORACLE byl kompatibilní, což ale IBM znemožnilo tajením zdrojových kódů jako odpověď na to pak uvedl ORACLE 2 Oracle prošel rychlým rozvojem a již v roce 1990 zaměstnával čtyři tisíce lidí a vybudoval výstavní sídlo v Silicon Valley firma vyráběla obrovské množství softwaru, se kterým se lidé mohli setkat i v dennodenním životě – například software pro kreditní karty či na bookování hotelů

ten stejný rok však také nebyla daleko od bankrotu, když si ukrojila příliš velký krajíc při přijímání zakázek. Oracle se poprvé za svou existenci dostal do červených čísel a hodnota firmy na burze prudce poklesla. bylo však ukázkou Larryho manažerského umění, že již rok poté byl Oracle opět v plusu a zisky začaly narůstat. Na počátku devadesátých let bojovala společnost o své místo na slunci se Sybase, která byla technologicky před Oraclem, ale naštěstí pro něj příliš rychle expandovala a tento rozmach nezvládla. Pak následoval Infomix Software. Válka mezi Larrym a šéfem Infomixu Philem Whitem trvala tři roky, Oracle ale opět zvítězil. V současnosti jsou hlavními soupeři firmy Microsoft se svým SQL Serverem a IBM s DB2. Právě IBM má při tom nejlepší pozici na trhu. Ke splnění Larryho citátu „IBM je minulost, Microsoft současnost a Oracle budoucnost“ tak stále schází poměrně hodně. Oracle ale v posledních několika letech významně expanduje, jen za tři poslední akvizice utratil 19 miliard dolarů, z toho za PeopleSoft 11 milard. Oracle v současnosti zaměstnává 18 tisíc lidí a kombinací svých aktivit pokrývá kromě databází například i účetnictví.

Oracle prošel rychlým rozvojem a již v roce 1990 zaměstnával čtyři tisíce lidí a vybudoval výstavní sídlo v Silicon Valley. Firma vyráběla obrovské množství softwaru, se kterým se lidé mohli setkat i v dennodenním životě – například software pro kreditní karty či na bookování hotelů. Ten stejný rok však také nebyla daleko od bankrotu, když si ukrojila příliš velký krajíc při přijímání zakázek. Oracle se poprvé za svou existenci dostal do červených čísel a hodnota firmy na burze prudce poklesla. bylo však ukázkou Larryho manažerského umění, že již rok poté byl Oracle opět v plusu a zisky začaly narůstat. Na počátku devadesátých let bojovala společnost o své místo na slunci se Sybase, která byla technologicky před Oraclem, ale naštěstí pro něj příliš rychle expandovala a tento rozmach nezvládla. pak následoval Infomix Software. Válka mezi Larrym a šéfem Infomixu Philem Whitem trvala tři roky, Oracle ale opět zvítězil. V současnosti jsou hlavními soupeři firmy Microsoft se svým SQL Serverem a IBM s DB2. Právě IBM má při tom nejlepší pozici na trhu. Ke splnění Larryho citátu „IBM je minulost, Microsoft současnost a Oracle budoucnost“ tak stále schází poměrně hodně. Oracle ale v posledních několika letech významně expanduje, jen za tři poslední akvizice utratil 19 miliard dolarů, z toho za PeopleSoft 11 milard. Oracle v současnosti zaměstnává 18 tisíc lidí a kombinací svých aktivit pokrývá kromě databází například i účetnictví.

roce 2001 se zachoval jako vlastenec roce 2001 se zachoval jako vlastenec. Poté, co došlo k teroristickým útokům na New York a Washington, nabídl úřadům Spojených států, že jim zdarma vytvoří databázi pro účely vnitřní bezpečnosti. charita je Larryho silnou stránkou, založil například Ellison Medical Foundation, kterou štědře dotuje. Ellison je nadšeným jachtařem, vlastní třetí největší jachtu na světě, která se jmenuje „Rising Sun“ (Stoupající slunce). Její délka je 138 metrů a údajně stála 200 milionů dolarů vlastní též slušnou sbírku závodních automobilů, několik letadel- chtěl si z Ruska přivézt Mig-29, to mu však úřady zakázaly. Pořídil si tak alespoň italskou stíhačku Marchetti. A vlastní i proudový letoun Gulfstream a dvoumotorovou Cessnu. Rád je sám pilotuje Svůj divoký přístup k životu sám komentuje: „Život je příliš krátký. Nehodlám strávit každou minutu z něj v Oraclu“.

FORBES 03/2010

„Peníze jsou teď už jen metoda, jak si udržovat skóre „Peníze jsou teď už jen metoda, jak si udržovat skóre. Rozhodně nepotřebuji víc peněz. Nikdo nepotřebuje tolik peněz.“