Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Procesory Procesory jsou ústřední výkonou jednotkou počítače a Na jejich základě počítač vykonává program. Každý procesor má svůj vlastní jazyk neboli.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Procesory Procesory jsou ústřední výkonou jednotkou počítače a Na jejich základě počítač vykonává program. Každý procesor má svůj vlastní jazyk neboli."— Transkript prezentace:

1 Procesory Procesory jsou ústřední výkonou jednotkou počítače a Na jejich základě počítač vykonává program. Každý procesor má svůj vlastní jazyk neboli tzv.. Strojový kod,který se podle typu procesoru skládá z jednoduších nebo složitějších instrukcí.

2 Typy procesorů:

3 Intel Core 2 Procesor Intel Core 2 přináší do počítače 4 jádra a tím i vysokou rychlost počítače. Intel ovšem vystavil i čtyřjádrové procesory pro základní servery, ale procesor Intel Core 2 patří momentálně mezi nejmodernější procesory od Intelu. Dnes je celkově v prodeji 29 modelů tohoto procesoru se dvěma nebo čtyřmi jádry pro stolní počítače,notebooky a servery. V kombinaci s novým windowsem od Micorsoftu Windows Vista vzniklo s tímto procesorem velmi vyspělé přehrávaní videí ve vysokém rozlišení.

4 ADM Procesory ADM se nejnověji objevily v notebooku Toshiba,které se řadí do série A215. K procesorům ADM se řadí procesory Turion 64 X2,které mají nejmenší spotřebu energie na trhu a tím mají i lepší výdrž baterie a proto toshiba vydrží déle při práci.

5 Mace mini Core Solo Tento procesor dodává rovněž společnost Intel a uvedl ho na trh 15.9.2007 v New Yorku. Procesor překvapí tím,že je umístěn do málé krabičky tak nezabírá příliž místa. Tento procesor je ovšem velmi nápomocen architektům,kreří dělají nákresi na počítačích,protože jim velmi usnadní práci tím,že si už nemusí přenastavovat velikost maximální přímky a mnoho dalšího.

6 Mace mini Core Solo

7 Phenom Tyto procesory vyrábí firma ADM. Phenom zatím spolehlivě nahrazuje Athlony a Semprony,které už patří mezi starší typy procesorů. Tento procesor má 2 jádra a asi 2x větší rychlostí než Athlony a Semprony. Tyto procesory měli být původně ve windowsech Vista ale nakonec se Microsoft rozhodl pro Intel Core 2.

8 Další ukázky moderních procesorů na trhu

9 Konec Prezentaci připravil Tomáš Miksánek(Miksoš). Prezentace byla vytvořena 20.10.2007.


Stáhnout ppt "Procesory Procesory jsou ústřední výkonou jednotkou počítače a Na jejich základě počítač vykonává program. Každý procesor má svůj vlastní jazyk neboli."

Podobné prezentace


Reklamy Google