Vzpomínky spisovatele Oty Filipa V úterý 14. března 1939 večer, padal mokrý sníh, jak mi vyprávěl otec Bohumil, přiběhl pan Wurzel jen v košili.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Farma:ztracená ovečka. Tak toto jsou naše ovce: Ale co to?Kde je naše nejoblíbenější ovečka!!Prosím pomož nám jí najít!
Advertisements

Bůh je dobrý Pán, u něho svůj domov mám. On mě miluje, jako nikdo na světě. 1. Bez hranic je jeho láska, každý den ji potkávám. Hnedle.
Okupanti pochodují Prahou
7 Dní 7 Měsíců 7 Roků.
Způsobové slovesa Conjugate the infinitives in the following sentences to fit the context. Vzor: (smět) číst ten časopis? Smím číst ten časopis? *Taken.
Chapter 5 vocabulary. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Nová slova Chapter 6. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
V pondělí v 1hodinu mám kroužek s p.uč. Najmanovou a pak mám dramaták s paní učitelkou Machalovou. Pak j du ven bobovat.
Týden Denisy Pechové. V pondělí chodím s Taigym a Jejminou na procházky do parku a do lesa.
Modální slovesa a jejich opisné tvary
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
1. Slovo Boží vypráví: Pán Bůh poslal Jonáše: Jdi a pověz Ninivským, že je Bůh vyhladit rozkáže.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Druhých 20 vtipů Stačí jen kliknout
Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba.
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
ČsOL Jednota MSK ve spolupráci s Klubem vojenské historie Opava uspořádala VELKOU VZPOMÍNKOVOU AKCI VĚNOVANOU OSLAVĚ 100. VÝROČÍ VZNIKU ČS. LEGIÍ.
PEK ELNĚ SE SO USTŘEĎ PEXESO V neděli pořádala jihlavská ROSKA ve Ville Eden v Jihlavě od 14.hodin pexesový turnaj za účasti „zahraničních“,
Život vždycky stál a stojí a bude stát za to,aby byl dožit
Zlatovláska Autorka: Dáša Kudová.
Poslední letošní silvestrovské vtípkování „Máslo je dneska dražší,” upozorňuje dědu prodavačka v potravinách. „Nevadí,” praví stařík, „dejte mi včerejší.”
Konverzace: Z čeho máte radost?. Kolja 3 Otázky a film.
ZÁJMENA Český jazyk 5. ročník ZŠ
1. U stolu tvého církev tvá | zvěstuje, Ježíši | tvou smrtí že jsme spaseni, | poklade nejvyšší! | Tys věčně smířil s Otcem nás; | tvá oběť věčný platí.
Ahoj ! Naučím tě najít rozdíl mezi suchou & mokrou.
18. Bratři prodali Josefa do otroctví
Knihovna města Plzně BŘEZEN – MĚSÍC ČTENÁŘŮ „S námi vždy all inclusive!“
Začalo to vše dramaticky, jezevec a auto mých páníčků. Jezevec to už nerozchodil, autíčko až po třech dnech čekání na nějaký nový blbý chladič, či co……
KOČKA Jsem kočka Tady mám myš A nehleď tak na mně jóó? Koukej ty oči.
J Ó náš pan prezident L E T I Š T Ě.
Vtipy.
Jde zajíc za hadem a říká: "Hade promiň, že jsem se ti včera posmíval, že nemáš nohy... ", Had odpoví: "To je v pohodě... " a zajíc na to: "Jo? Tak ruku.
Cyber stalking (pronásledování) Nikol Káninská. Ahoj já jsem Petra a jednoho dne jsem si našla kluka. Jmenoval se Olda. Byl docela super do doby než jsem.
1 SMĚS FOTOHUMORU…. FOTOHUMORU…. PROTI BOLESTI ZAD - KOSMODISK.
1. Sejme záhy símě, | dobré símě lásky, | símě vůle Boží sejme v každý čas! | Pán dá požehnání, | símě naše vzklíčí, | o žni budem jásat: | Rychle zraje.
Už žádní falešní sobi! A když dárky, tak pro všechny… a hlavně ne ty falešné sobi.
Eportfolio otázka 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Tak zase Josefové slaví 19.března svátek. Již několik roků jsem jim touto cestou blahopřál a tak i letos malé přání, v tom jejich těžkém životě. Bohužel,
1. Již se blíží čas ten blahý, | v kterém evangelium | hlasem mocným | všude zazní všechněm světa národům. | Rozkvete i země pustá, | květy všude vypučí,
Božena Němcová – povídka Karla
M A N Ž E L S K Á R E A L I T A Moje žena a já, chodíme dvakrát týdně na večeři do nějaké dobré restaurace. Nejdřív si dáme nějaký aperitiv a potom obvykle.
Tak máme tady jaro… …sněží, mrzne… A rádi bysme vás pozvali zase na nějaké to hraní.
Clovek se nekdy pta proc...???
Trenérka koní Trenérka koní Ahoj, já se jmenuji Karolína Slavíková a dnes vám poradím jak se starat o koně a jak dělat všecko ostatní… …jen přijďte a.
Karle, vy jste sourozenci? Ne, bratři.
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
1. Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků, živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků. Nenarodí-li se kdo z vody a Ducha, nemůže vjíti.
1. Brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, haleluja, haleluja, kdy.
CHIASMUS Ondřej Mužík.
Zdravý životní styl.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
"Pepíčku, jak zní rozkazovací způsob od slovesa mlčet
Malá loutková pohádka O zajíčkovi. Kulisy i loutky nakreslily a divadlo si zahrály šikovné děti: Jeník, Markétka, Josef, Anička, Kristýnka, David, Marienka,
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Ota Pavel OB 21. Ota Pavel - vlastním jménem Otto Popper, - * 2. července 1930 v Praze – 31. března 1973 byl český prozaik, novinář a sportovní reportér.
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
Cirkus Pepino Do vašeho města přijede cirkus. Hostuje od do Začátky představení od 17 hodin. Těšíme se na vaši návštěvu! Ahoj!
Hra detektiv Hrát nápověda konec Autor: Tereza Bednářová 6.B.
AUTOR: Světlana Havránková
Ježíš.
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
ANGELBANK.
Dneska jdeme do cirkusu.
Sušenčino cukrářství Tento web vznikl roku 2011.Díky tomuto webu se můžete podívat jaké cukroví,dorty pro vás máme připravený.
Návštěva Záchranky u nás v Pardubičkách
Vtipy na téma SKLERÓZA
ALKALOIDY V HLAVNÍ ROLI
Transkript prezentace:

Vzpomínky spisovatele Oty Filipa V úterý 14. března 1939 večer, padal mokrý sníh, jak mi vyprávěl otec Bohumil, přiběhl pan Wurzel jen v košili do naší cukrárny a kavárny, zatáhl otce do rohu za umělou palmu a zašeptal:,,Už jsou tady!“,,Kdo?“,,Hitlerův Wehrmacht, volal mi pan doktor Rosenbaum z Přívozu, se hrne k nám do Ostravy! Co mám dělat?“ Otec prý panu Wurzelovi odpověděl:,,Nic, nedělejte nic, žádné strachy! jestli přijdou, tak budou muset zase rychle odejít. Svět to tak nenechá, to si Hitler nemůže dovolit!“ „Ale když já jsem Žid!“,,No a? Dejte si koňak, ten vás uklidní. Nějak bylo, nějak bude.“ …… Vzpomínky spisovatele Oty Filipa V úterý 14. března 1939 večer, padal mokrý sníh, jak mi vyprávěl otec Bohumil, přiběhl pan Wurzel jen v košili do naší cukrárny a kavárny, zatáhl otce do rohu za umělou palmu a zašeptal:,,Už jsou tady!“,,Kdo?“,,Hitlerův Wehrmacht, volal mi pan doktor Rosenbaum z Přívozu, se hrne k nám do Ostravy! Co mám dělat?“ Otec prý panu Wurzelovi odpověděl:,,Nic, nedělejte nic, žádné strachy! jestli přijdou, tak budou muset zase rychle odejít. Svět to tak nenechá, to si Hitler nemůže dovolit!“ „Ale když já jsem Žid!“,,No a? Dejte si koňak, ten vás uklidní. Nějak bylo, nějak bude.“ ……