CRYTUR, spol. s r.o. Jindřich Houžvička

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MARKETING A MANAGEMENT
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Lidský kapitál a investice do vzdělání Ing. Václav Leinweber, MBA.
ELI Beamlines Výstavba nejintenzivnějšího laseru světa Mgr. et Bc. Michael Vích HRADEC KRÁLOVÉ
Ochrana průmyslového vlastnictví a patentové informace
 Význam inovací pro rozvoj společnosti  Postavení ČSVTS v inovacích  Dosavadní zkušenosti v této oblasti.
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Obsah vzdělávacích modulů projektu TS Ing.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Spolupráce veřejného výzkumu s podniky Současná situace a bariéry na straně výzkumné sféry Michal Pazour, Vladislav Čadil 20. dubna 2012.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
Průzkum společnosti Ernst & Young mapuje společné podnikatelské znaky, ale i aktuální problémy.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Motivační program.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Vysokorepetiční,diodově čerpaný laser Tuc Nguyen Fyzikální ústav AV ČR Liblice – 29. říjen, 2008.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Struktura stavebního trhu Obr. č. 1:. Interakce stavebního trhu s vnějším okolím Obr. č. 2:
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Londýnské ohlasy Londýnské ohlasy Boloňský proces ■ vyjádřena celková spokojenost ■ účastní se 49 zemí ■ strukturované studium Spokojenost.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Model strategie marketingového mixu
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Zbožíznalství, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Ing. Veronika Dostálková MBA
PODPORUJEME LIDI VE VYTVÁŘENÍ A ROZVOJI FIREM, KTERÉ MĚNÍ SVĚT
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Silnoproudá elektrotechnika
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
Silnoproudá elektrotechnika
Transkript prezentace:

CRYTUR, spol. s r.o. Jindřich Houžvička Case study – Úspěšná česká firma na poli R&D CRYTUR, spol. s r.o. Jindřich Houžvička Praha, 19.6.2014

CRYTUR Založeno 1943 Vrchol pod jménem Monokrystaly v 80. letech Až 800 zaměstnanců, vojenská výroba 1998 - nezávislá SME s 30 zaměstnanci Core business: Niche aplikace s monokrystaly, vyžadující vlastní výzkum a řadu složitých technologických stupňů v jednom místě

Trendy při přidaného hodnotě k 70%

CRYTUR Společnost zaměřená na nejnovější technologie Rozsah výzkumu trvale okolo 20% obratu Zdvojnásobení tržeb každých 5 let od roku 1998 Přidaná hodnota trvale k 70% Naprostá většina se vyváží do celého světa trvale Dominantní hráč ve světě v řadě „drobných“ oblastí Používané strategie?

Šplhání po dodavatelském řetězci Monokrystal detekující elektrony Detekční jednotka pro elektronovou mikroskopii

Co je potřeba? Co pomůže? Špičkoví, samostatní technici Trvalé zavádění nových technologií Lámání dosavadních výrobních postupů Trvalá komunikace se zákazníkem Tlak ze strany zákazníka, konkurence Co pomůže? Podpora vývoje (TAČR) a podpora investic (Czechinvest)

Vlastní unikátní výzkum 40% sortimentu jsou výrobky, které Crytur před třemi lety ještě nevyráběl

Nejen výrobky, ale technologie Růst monokrystalu při teplotách okolo 2000 oC Velikost krystalu 2014 Velikost krystalu 2011

Co je potřeba? Co pomůže? Vědci s tahem na branku jako zaměstnanci Strategie, marketingový průzkum uplatnění výsledků a projektové řízení Kooperující akademická pracoviště, která nedefinují základní výzkum jako studii něčeho, co nikoho jiného nezajímá, jenom mě Co pomůže? Podpora vývoje (TAČR) a podpora investic (Czechinvest)

Co brání rychlejšímu růstu? Nedostatek kvalitně vychovaných technických kádrů Crytur zaměstnává vysokoškolské studenty už během studia, třeba při přípravě diplomových prací Spolupráce s akademickými skupinami – dlouhodobé smlouvy z více jak deseti skupinami. Cena Cryturu pro nejlepší diplomovou práci v materiálových vědách

Nové výrobky Detekční jednotky pro elektronovou mikroskopii Safírové kapiláry pro superkritické podmínky Gaussovská zrcadla pro laserové aplikace

Velké laserové slaby Od laseru ELI až po termonukleární fúzi

Zobrazovací systém s vysokým rozlišením CCD camera Single crystal screens

Rentgen měkkých tkání s mikrometrickým rozlišením

Spolupráce s akademickou sférou – komercializace s ÚTEF ČVUT Kosti v detailním rozlišení Objekty s jemnou strukturou Měkké orgány dobře rozlišeny Vidíme i jednotlivé chlupy myši při rentgenování celého těla

Monokrystaly pro výkonné LED Element, kterým konvertuje světlo LED na „bílou“ barvu. Absolutně bezchybný, tvarovatelný do optického prvku, odolný do vysokých teplot – na rozdíl od současných řešení. Patentově chráněná řešení – automobilový průmysl, venkovní osvětlení, intenzivní zdroje světla

CRYPHOSPHOR™ Possible concepts Dome phosphor for lens free LEDs Enhancement of luminescence efficiency and lens free LED can be done with shaped phosphor. Surface can be polished or ground.

Patenty jako výstup Za posledních 10 let české subjekty podaly 1211 žádostí o evropské patenty. Crytur v posledních letech podal řadu národních patentů, z nichž bude mít mezinárodní ochranu následujících 5 patentů: WO2012/110009 - Preparation of Doped Garnet Structure Single Crystals; PV2014-302 – Light Emitting Source; 63400, Serial No. 14/217,712 US – High Transmittance Single Crystal YAP Scintillators; PCT/CZ2014/039 - White Light Emitting Diode with Single Crystal Phosphor; PCT/CZ2011/000098 - Scintillation Detection Unit for Detection of Electrons Není něco špatně, pokud tým 20 vědců může mít tak velký podíl na chráněném intelektuálním vlastnictví desetimiliónového národa?

Státní podpora výzkumu v ČR Finančních prostředků pro dobré R&D projekty dostatek Crytur má více jak 80% úspěšnost žádostí, bez externích poradců Kvalita externích hodnotitelů roste – cílem už není podpořit ty, kteří podporu potřebují (jinak by nepřežili…) Doporučení daná státními orgány nejsou závazná pro jiné státní orgány a v čase a místě se flexibilně mění Fragmentace podpory výzkumu na krajské úřady zcela mimo soudnou realitu

Děkuji za pozornost